Chifteluțe de dovlecei cu fulgi de ovăz

Chifteluțe de dovlecei cu fulgi de ovăz

O rețetă direct de pe foc, putem să le spunem chifteluțe de dovlecei sau pancakes mai groase, oricum sunt delicioase, sănătoase și super rapide. Puteți regla aici grosimea, consistența și textura după preferințe - regula principală este să scurgeți dovleceii bine de zeamă, pt că sigur ies clătite nu chiftele de dovlecei.

Ați putea adăuga 1-2 linguri de făină de ovăz, făină integrală sau făină albă, dacă totuși a ieșit aluatul mai lichid. Oricum, urmați pașii cu atenție și va fi totul bine - vă asigur că le veți savura cu mare plăcere lângă niște iaurt cremos sau smântână.

Ingrediente

Dovlecel
1 buc
aproximativ de 300g - unul de mărime medie
Fulgi de ovăz fini
0.5 pahare
paharul=250ml
Apă clocotită
0.5 pahare
același pahar
Ouă
1 buc
   
Ceapă (mică)
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Sare, piper
0.5 lingurite
după gust
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Fulgii de ovăz fini se amestecă cu apă clocotită fierbinte și se lasă 10 minute.

Chifteluțe de dovlecei cu fulgi de ovăz - Pas 1
Pas 2

În acest timp dați dovlecelul prin răzătoarea mai mare și îl scurgeți bine de zeamă, cu mâinile.

Chifteluțe de dovlecei cu fulgi de ovăz - Pas 2
Pas 3

Adăugați dovleceii peste fulgii de ovăz, tot acolo puneți oul, ceapa tocată mărunt și usturoiul pisat.

Potriviți de sare și piper după preferințe, amestecați bine.

Chifteluțe de dovlecei cu fulgi de ovăz - Pas 3
Pas 4

Pe parcurs ce le veți prăji pe tigaie, dovleceii mai lasă zeamă - dați la o parte compoziția cu lingura și scurgeți atent zeama din bol.

Chifteluțe de dovlecei cu fulgi de ovăz - Pas 4
Pas 5

Încălziți bine tigaia cu puțin ulei și cu o lingură puneți compoziția de dovlecei.

Puteți să le dați orice formă vreți, cu lingura, aluatul este mai lichid.

Chifteluțe de dovlecei cu fulgi de ovăz - Pas 5
Pas 6

Când se rumenesc frumos pe o parte, le întoarceți și pe cealaltă cu o spatulă.

Chifteluțe de dovlecei cu fulgi de ovăz - Pas 6
Pas 7

Le scoateți pe o farfurie așternută cu șervețele de hârtie, să absoarbă uleiul în exces.

Chifteluțe de dovlecei cu fulgi de ovăz - Pas 7
Pas 8

Eu le-am făcut mai măricele și mi-au ieșit cam 12 bucăți. Le puteți face și mai mici sau dacă sunteți o familie mai mare, dublați cantitățile.

Se servesc cu iaurt sau smântână și sunt absolut delicioase.

Poftă Bună!

Chifteluțe de dovlecei cu fulgi de ovăz - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc (12-15 bucăți)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)
Sursă: zefira.net

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

biancagiuseppe84
biancagiuseppe84 21 Oct 2015, 15:02

De asta te admir eu pe tine,Lena!Vii mereu cu retete pe gustul meu-sanatoase si simple.Apreciez ca esti in ton cu curentul bio.Felicitari!!!

Nota mea pentru rețetă:
ancan
Anca (ancan) 22 Oct 2015, 16:31

Se pot face si in varianta de post/vegana fara ou? Cu ce l-as putea inlocui sa se lege chiftelele? Poate o lingura de fulgi de drojdie inactiva si coapte la cuptor?

CostinDRAGHIA332
Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) Anca (ancan) 01 Jun 2018, 12:54

Meiul poate fi folosit in locul oului, leaga foarte bine compozitia.

ancan
Anca (ancan) 27 Oct 2015, 06:35

Le-am facut precum am zis (in varianta vegana). Am inlocuit oul cu fulgi de drojdie si le-am copt in cuptor cu un strop de ulei in compozitie. Rapide si gustoase!

Poza mea pentru rețetă:
Anca A
Anca A 28 Oct 2015, 09:50

Foarte buna reteta si usor de facut! O idee foarte buna de o mancare noua. Multumesc!

Nota mea pentru rețetă:
LaurentiuBarbulescu876
Laurentiu Barbulescu (LaurentiuBarbulescu876) 23 Nov 2016, 19:41

le-am facut in tigaie de teflon, cu un strop de ulei si au iesit absolut gretoase! crude pe interior si mega uleioase la exterior... 

eu ador dovleceii, insa la gratar sau la cuptor, in vas de iena, cat despre fulgii de ovaz, ii consum des, in amestec cu iaurt si fructe uscate. stiam ca dovleceii inghit enorm de mult ulei (m-au tot imbiat diverse gospodine sa incec chiftelutele lor din dovlecei), dar am zis sa ii dau retetei o sansa.

asta e! ma intorc la dovlecei mei la gratar! 

eduardu
Eduardu (eduardu) 12 Feb 2018, 17:11

O mica mare modificare as sugera...fulgii de ovaz uscati ar trebui amestecati direct cu dovleceii dati pe razatoare,care oricum lasa atat de multa apa incat nu mai este necesar sa adaugam.Lasati asa 10,15 minute... In felul acesta fulgii absorb lichidul in exces si se umfla.M-am luptat azi cu aceasta reteta dar abia dupa ce am pus fulgii la inmuiat mi-am dat seama de greseala. Apoasa toata compozitia,am adaugat faina pt a reusi sa leg cat de cat chiftelutele dar combinatia nu a mai avut gustul dorit.

lena
Elena (lena) Eduardu (eduardu) 12 Feb 2018, 17:18

La mine fulgii de ovaz sunt fini si nu trebuie inmuiati...

eduardu
Eduardu (eduardu) 11 Mar 2018, 13:40

Le-am mai incercat o data,prea ne plac dovleceii. De data aceasta cu pesmet in loc de fulgi de ovaz. Acesta a absorbit toata zeama in exces. Si doar la prima tura am pus ulei,celelante s-au copt mai mult. Asta ca idee daca nu vreti sa fie toate uleioase :)

Poza mea pentru rețetă:
CristianMatei371
Cristian Matei (CristianMatei371) 26 Jun 2022, 16:58

Nu ati precizat cantitatea de fulgi de ovăz

lena
Elena (lena) Cristian Matei (CristianMatei371) 26 Jun 2022, 17:09

La ingrediente gasiti pozitia 2, jumatate de pahar.