Ingrediente
●
Dovlecel
1 buc
aproximativ de 300g - unul de mărime medie
●
Fulgi de ovăz fini
0.5 pahare
paharul=250ml
●
Apă clocotită
0.5 pahare
același pahar
●
Sare, piper
0.5 lingurite
după gust
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Fulgii de ovăz fini se amestecă cu apă clocotită fierbinte și se lasă 10 minute.
Pas 2
În acest timp dați dovlecelul prin răzătoarea mai mare și îl scurgeți bine de zeamă, cu mâinile.
Pas 3
Adăugați dovleceii peste fulgii de ovăz, tot acolo puneți oul, ceapa tocată mărunt și usturoiul pisat.
Potriviți de sare și piper după preferințe, amestecați bine.
Pas 4
Pe parcurs ce le veți prăji pe tigaie, dovleceii mai lasă zeamă - dați la o parte compoziția cu lingura și scurgeți atent zeama din bol.
Pas 5
Încălziți bine tigaia cu puțin ulei și cu o lingură puneți compoziția de dovlecei.
Puteți să le dați orice formă vreți, cu lingura, aluatul este mai lichid.
Pas 6
Când se rumenesc frumos pe o parte, le întoarceți și pe cealaltă cu o spatulă.
Pas 7
Le scoateți pe o farfurie așternută cu șervețele de hârtie, să absoarbă uleiul în exces.
Pas 8
Eu le-am făcut mai măricele și mi-au ieșit cam 12 bucăți. Le puteți face și mai mici sau dacă sunteți o familie mai mare, dublați cantitățile.
Se servesc cu iaurt sau smântână și sunt absolut delicioase.
Poftă Bună!
Cantitate:
12 buc
(12-15 bucăți)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)