Ingrediente
●
Dovlecel
1 buc
aproimativ de 300g - unul de marime medie
●
Fulgi de ovaz fini
0.5 pahare
paharul=250ml
●
Apa clocotita
0.5 pahare
acelasi pahar
●
Sare,piper
0.5 lingurite
dupa gust
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Fulgii de ovaz fini se amesteca cu apa clocotita fierbinte si se lasa 10 minute.
Pas 2
In acest timp dati dovlecelul prin razatoarea mai mare si il scurgeti bine de zeama, cu mainile.
Pas 3
Adaugati dovleceii peste fulgii de ovaz, tot acolo puneti oul, ceapa tocata marunt si usturoiul pisat.
Potriviti de sare si piper dupa preferinte, amestecati bine.
Pas 4
Pe parcurs ce le veti praji pe tigaie, dovleceii mai lasa zeama - dati la o parte compozitia cu lingura si scurgeti atent zeama din bol.
Pas 5
Incalziti bine tigaia cu putin ulei si cu o lingura puneti compozitia de dovlecei.
Puteti sa le dati orice forma vreti, cu lingura, aluatul este mai lichid.
Pas 6
Cand se rumenesc frumos pe o parte, le intoarceti si pe cealalta cu o spatula.
Pas 7
Le scoateti pe o farfurie asternuta cu servetele de hartie, sa absoarba uleiul din exces.
Pas 8
Eu le-am facut mai maricele si mi-au iesit cam 12 bucati. Le puteti face si mai mici sau daca sunteti o familie mai mare, dublati cantitatile.
Se servesc cu iaurt sau smantana si sunt absolut delicioase.
Pofta Buna!
Cantitate:
12 buc
(12-15 bucati)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)