Salata italiana cu sfecla rosie si portocale

Salata italiana cu sfecla rosie si portocale

Probabil stiti ca sfecla rosie este una din cele mai bune legume, plus ca isi pastreaza toate vitaminele si dupa prelucrarea termica. In asa elan m-am dus la piata si de prea mult zel am luat vreun kg de sfecla (6 bucati :) Deci am treaba...

O prima reteta pe care am facut-o a fost aceasta salata, foarte delicioasa si aromata - se prepara repede si dispare la fel de repede. O puteti combina cu ce va place, este si de post si de regim si pur si simplu pentru vitaminizare.

Ingrediente

Sfecla rosie
1 buc
Otet balsamic
1 linguri
sau otet de vin
Usturoi
2 buc
2 catei
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Portocale
1 buc
folositi doar jumatate din ea
Ulei de masline
2 linguri
Sare,piper
1 lingurite
puneti dupa gust

Pasi de urmat

1

Sfecla o fierbeti in apa, sau la microunde, sau o coaceti la cuptor. Lasati sa se raceasca, o curatati si taiati cubulete.

2

Verdeata se toaca marunt, usturoiul se piseaza - se adauga ambele la sfecla.

3

Stoarceti sucul din jumatate de portocala.

4

Pregatim dressing-ul pt salata - amestecati otetul, sucul de portocale si uleiul de masline.

5

Adaugati dressing-ul la salata, potriviti de sare si piper, amestecati bine.

6

Eu am servit salata pe frunze de salate si verdeata, plus am folosit cealalta jumatate de portocala - am curatat-o, decojit-o bine si am ornat salata cu ea.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame (2-3 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 90 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

amavio
amavio 16 apr 2019, 19:58

Am făcut-o într-o doară, pentru că pusesem rețeta la favorite de vreo 2 ani și am decis că trebuie s-o încerc. Fără pătrunjel și am adăugat o legătură de leurdă tocată, dacă tot e sezonul, pentru culoare și ca înlocuitor de usturoi. A ieșit excelentă... Mulțumiri, Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Roddy
Rodica (Roddy) 18 feb 2015, 15:13

Am încercat salata dupa sărbătorile de iarna, a fost minunata, legera si gust foarte bun, vara cred ca va fi printre favorite:);) 

Poza mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 16 mar 2014, 16:29

E o salata "damskaia" :) Mie mi-a placut, si am furat si ideea Natalyei cu branza, plus am mai adaugat seminte de in. E o salata ideala pentru femeile care tin la silueta si in general la un mod sanatos de viata. 

Poza mea pentru reteta:
Nataly
Nataly 28 feb 2014, 00:12

O fuziune foarte interesanta de gusturi diferite... rucola un pic amaruie, sfecla dulceaga, portocala acrisoara si usturoiul picant... insa care si completeaza intr-o salata senzationala. Pentru un moft de al meu am mai adugat si cateva cubulete de branza camembert.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 25 dec 2013, 12:08

Craciun Fericit !                O salata interesanta, cu o imbinare foarte potrivita de arome si pe deasupra si sanatoasa. Multumesc.

    

        

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ema B
Ema B 30 nov 2013, 14:16

Exceptionala combinatia, multumim !

Poza mea pentru reteta:
mihaelaradu
mihaela (mihaelaradu) 15 mai 2013, 18:36

MORTALA!!! Am rupt gura targului cu salata asta si cea de morcovi in stil coreean! Dar pt asta n-am avut usturoi, asa ca am ras putin ghimbir. A iesit aromata si iute. Cea de morcovi e o varianta light  la coleslaw dupa care suntem innebuniti, iar cu dieta, nu-mi permit sa ma arunc in maioneze ;)

Nota mea pentru reteta:
13Mr.Fairy
13Mr.Fairy 16 apr 2011, 16:14

arata destul de bine

Nota mea pentru reteta:
Lilicica
Lilia (Lilicica) 17 mar 2011, 14:41

Am facut-o azi, e delicioasa :) 

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 14 mar 2011, 11:22

Aspectuoasă și desigur, gustoasă!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile