Salată italiană cu sfeclă roșie și portocale

Salată italiană cu sfeclă roșie și portocale

Probabil știți că sfecla roșie este una din cele mai bune legume, plus că își păstrează toate vitaminele și după prelucrarea termică. În așa elan m-am dus la piață și de prea mult zel am luat vreun kg de sfeclă (6 bucăți :) Deci am treabă...

O primă rețetă pe care am făcut-o a fost această salată, foarte delicioasă și aromată - se prepară repede și dispare la fel de repede. O puteți combina cu ce vă place, este și de post și de regim și pur și simplu pentru vitaminizare.

Ingrediente

Sfeclă roșie
1 buc
   
Oțet balsamic
1 lingura
sau oțet de vin
Usturoi
2 buc
2 căței
Pătrunjel verde
1 legatura
   
Portocale
1 buc
folosiți doar jumătate din ea
Ulei de măsline
2 linguri
   
Sare, piper
1 lingurita
puneți după gust

Pași de urmat

Pas 1

Sfecla o fierbeți în apă, sau la microunde, sau o coaceți la cuptor. Lăsați să se răcească, o curățați și tăiați cubulețe.

Salată italiană cu sfeclă roșie și portocale - Pas 1
Pas 2

Verdeața se toacă mărunt, usturoiul se pisează - se adaugă ambele la sfeclă.

Salată italiană cu sfeclă roșie și portocale - Pas 2
Pas 3

Stoarceți sucul din jumătate de portocală.

Salată italiană cu sfeclă roșie și portocale - Pas 3
Pas 4

Pregătim dressing-ul pentru salată - amestecați oțetul, sucul de portocală și uleiul de măsline.

Salată italiană cu sfeclă roșie și portocale - Pas 4
Pas 5

Adăugați dressing-ul la salată, potriviți de sare și piper, amestecați bine.

Salată italiană cu sfeclă roșie și portocale - Pas 5
Pas 6

Eu am servit salata pe frunze de salată și verdeață, plus am folosit cealaltă jumătate de portocală - am curățat-o, decojit-o bine și am ornat salata cu ea.

Poftă Bună!

Salată italiană cu sfeclă roșie și portocale - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2-3 porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 90 min
Data publicării:
Notă: 5 (8 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

nicoleta-maria
nicoleta nicoleta-maria (nicoleta-maria) 14 Mar 2011, 10:31

arata super!!!!!!!!!! trebuie sa o fac ,am vazut ca,ca si salata ai folosit rucola,care este fb pt organism,,,,,sfecla rosie Lena pot so pun pe cea de la borcan?pt ca aici numa asa gasesc,,,,,,pun pariu ca am sa fac o super figura sotului meu cu salata asta,,datorita tie Lena

lena
Elena (lena) nicoleta nicoleta-maria (nicoleta-maria) 14 Mar 2011, 10:41

Daca nu ai alta, poti pune si de la borcan - ai grija cu otetul si sarea, depinde cum este conservata. Multa sanatate!

nicoleta-maria
nicoleta nicoleta-maria (nicoleta-maria) 14 Mar 2011, 10:47

ok si mersi

Emma
Emma 14 Mar 2011, 11:22

Aspectuoasă și desigur, gustoasă!

Nota mea pentru rețetă:
Ellena
Elena (Ellena) 14 Mar 2011, 13:26

Super combinatia de sflecla rosie cu portocale! E f.lejera aceata salata si multe vitamine!

Eu folosesc mereu otet balsamic si ulei de masline la salate, este mult mai bun!

Nota mea pentru rețetă:
michaela
michaela 15 Mar 2011, 16:33

Super gustoasa;si eu o fac;in plus adaug putin hrean. Minunata!

Lilicica
Lilia (Lilicica) 17 Mar 2011, 14:41

Am facut-o azi, e delicioasa :) 

Nota mea pentru rețetă:
13Mr.Fairy
13Mr.Fairy 16 Apr 2011, 16:14

arata destul de bine

Nota mea pentru rețetă:
Claudia Radu
Claudita (Claudia Radu) 14 Sep 2011, 11:50

Foarte sanatoasa aceasta salata !

Multumesc frumos!

mihaelaradu
mihaela (mihaelaradu) 15 May 2013, 18:36

MORTALA!!! Am rupt gura targului cu salata asta si cea de morcovi in stil coreean! Dar pt asta n-am avut usturoi, asa ca am ras putin ghimbir. A iesit aromata si iute. Cea de morcovi e o varianta light  la coleslaw dupa care suntem innebuniti, iar cu dieta, nu-mi permit sa ma arunc in maioneze ;)

Nota mea pentru rețetă:
Ema B
Ema B 30 Nov 2013, 14:16

Exceptionala combinatia, multumim !

Poza mea pentru rețetă:
michaela
michaela 02 Dec 2013, 09:28

Colorata, sanatoasa si foarte delicioasa! Merge si putin hrean Multumim!

tiki
tiki 25 Dec 2013, 12:08

Craciun Fericit !                O salata interesanta, cu o imbinare foarte potrivita de arome si pe deasupra si sanatoasa. Multumesc.

    

        

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Nataly
Nataly 28 Feb 2014, 00:12

O fuziune foarte interesanta de gusturi diferite... rucola un pic amaruie, sfecla dulceaga, portocala acrisoara si usturoiul picant... insa care si completeaza intr-o salata senzationala. Pentru un moft de al meu am mai adugat si cateva cubulete de branza camembert.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Katrin
Katrin 16 Mar 2014, 16:29

E o salata "damskaia" :) Mie mi-a placut, si am furat si ideea Natalyei cu branza, plus am mai adaugat seminte de in. E o salata ideala pentru femeile care tin la silueta si in general la un mod sanatos de viata. 

Poza mea pentru rețetă:
Roddy
Rodica (Roddy) 18 Feb 2015, 15:13

Am încercat salata dupa sărbătorile de iarna, a fost minunata, legera si gust foarte bun, vara cred ca va fi printre favorite:);) 

Poza mea pentru rețetă:
amavio
amavio 16 Apr 2019, 19:58

Am făcut-o într-o doară, pentru că pusesem rețeta la favorite de vreo 2 ani și am decis că trebuie s-o încerc. Fără pătrunjel și am adăugat o legătură de leurdă tocată, dacă tot e sezonul, pentru culoare și ca înlocuitor de usturoi. A ieșit excelentă... Mulțumiri, Lena!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: