Salată verde cu mere și nuci Rețetă VIDEO
Dacă v-ați plictisit de rețetele de salate clasice cu verdețuri, vă propun așa o variantă delicioasă de salată verde cu mere și nuci. Este o combinație pe care am testat-o împreună cu toată echipa la ultima sesiune de Live Cooking și a avut mare succes. Eu știam că ar fi bună așa o rețetă de salată, dar sinceră să fiu, am gustat-o prima dată și am fost foarte plăcut impresionată. La așa ingrediente simple, este chiar de efect și deloc banală. Și bineînțeles, este o salată colorată, frumoasă și sățioasă.
În cazul în care vreți să faceți salata de post, înlocuiți mozzarella cu brânză tofu și cu siguranță o veți savura la fel de bine ca și varianta originală (pentru alte rețete de post, vedeți Selecția de rețete de post de pe site, inclusiv cu multe salate).
Și dacă nu aveți mozzarella, bineînțeles că se poate înlocui cu niște telemea mai nesărată, așa va fi mai românească, dar la fel de bună!
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Salată verde
1 buc
cred că puteți combina aici orice verdețuri vă plac
●
Nuci tocate
50 g
nuci simple românești
●
Mozzarella
200 g
se poate înlocui cu telemea nesărată sau cu tofu în varianta de post
●
Stafide
50 g
sau merișoare
●
Oțet balsamic
50 ml
eu am pus oțet balsamic alb - se poate înlocui cu mai puțin oțet de mere
●
Ulei de măsline extravirgin
50 ml
●
Muștar franțuzesc
1 lingurita
din acela cu boabe, dar puteți să-l omiteți, nu este obligatoriu
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Salata verde se spală și se usucă bine.
O rupeți bucățele într-un bol mai mare.
Pas 2
Mărul se taie felii subțiri și se adaugă în bolul cu salata verde.
Pas 3
Apoi adăugați brânza mozzarella - o puteți pune așa biluțe mici sau le striviți puțin, va fi mai interesantă salata.
Pas 4
Acum puneți nucile mărunțite puțin cu un cuțit sau blender.
Să vă dau un pont mic - salata va fi mai aromată dacă veți căli nucile 2-3 minute pe o tigaie uscată - le răciți puțin și apoi tăiați.
Pas 5
Nu uitați de stafide sau merișoare.
Pas 6
Pregătim dressingul:
- într-un bol mic sau un borcan cu capac - puneți uleiul, oțetul și sarea.
Pas 7
- opțional puteți adăuga și puțin muștar franțuzesc, dar nu este obligatoriu
Pas 8
- amestecați bine toate ingredientele, folosiți o furculiță sau, dacă aveți un borcan - puneți capacul strâns și agitați bine, până sosul devine ca o emulsie.
Pas 9
Îl turnați peste ingredientele din salată.
Pas 10
Amestecați bine cu 2 furculițe, așa va ajunge sosul pe fiecare ingredient.
Mai potriviți de sare dacă este nevoie.
Pas 11
Serviți imediat și savurați cu mare plăcere.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(3-4 porții)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)