Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
2 linguri
●
Piper negru
0.5 lingurite
●
Ulei de floarea soarelui
200 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Cartofii se curata si se spala.
2
Se dau prin razatoare medie.
3
Peste cartofi se adauga 2 oua, sare, piper.
4
Apoi adaugati 2 linguri de faina.
5
Amestecati bine compozitia cu o lingura sau chiar cu mainile, sa fie uniform distribuite toate ingredientele.
6
Acum incepeti sa le prajiti: incalziti uleiul in tigaie si cu o lingura luati cate putin amestec de cartofi.
Cand puneti cartofii le turtiti putin ca sa aiba forma rotunda si plata, ca niste clatite.
7
Le prajiti la foc mediu, sa fie rumene pe ambele parti.
8
Cand sunt gata, le scoateti pe niste servetele de hartie, sa se scurga uleiul bine.
9
Sunt foarte bune calde - cu mujdei, smantana sau iaurt.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(3-4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (13 voturi)