Crutoane aromate

Crutoane aromate

Am zis să pun separat anumite mici rețete, cum este și asta de crutoane - parcă toată lumea le știe dar e bine de repetat și eventual de mai învățat ceva nou. Eu le știam, dar anume această metodă am văzut-o la restaurantul unde făcusem practică și de atunci doar așa fac - chiar mă întrebase cineva la atelier cum am preparat niște crutoane mai mari pe care am servit Hummus. Asta-i rețeta și metoda, indiferent de dimensiunea și forma pâinii tăiate.

Se pot folosi în supe-creme, salate, și ca atare la o bere sau suc de roșii

Ingrediente

Pâine
200 g
puteți folosi orice pâine, eu de obicei folosesc pâine mai veche care nu mai vrea s-o mănânce nimeni. Aici la rețetă am folosit pâine integrală de casă.
Ulei de măsline
3 linguri
sau ulei de floarea soarelui
Sare
0.5 lingurite
puneți după gust, dacă le vreți mai sărate sau mai puțin sărate
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
   
Oregano
0.5 lingurite
ingredient obligatoriu!

Pași de urmat

Pas 1

Pâinea se taie cubulețe mici și se pune într-o tavă de cuptor.

Crutoane aromate - Pas 1
Pas 2

Adăugați uleiul, sarea și toate mirodeniile.

Crutoane aromate - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine cu mâinile sau cu o spatulă, ca să ajungă mirodenii și ulei pe toate bucățile de pâine.

Crutoane aromate - Pas 3
Pas 4

Puneți tava la cuptor preîncălzit la 180 de grade, de preferat cu ventilație - dar nu obligatoriu.

Să fiți atenți și pe fază pentru că se fac foarte repede, ar fi bine să le mai amestecați puțin până se fac - măcar 1-2 ori.

Crutoane aromate - Pas 4
Pas 5

Când se rumenesc ușor sunt gata. Aveți grijă pentru că trecerea de la ușor rumenit la ars este foarte scurtă, imediat devin negre dacă nu sunteți atenți.

Crutoane aromate - Pas 5
Pas 6

Lăsați să se răcorească puțin și le puteți folosi la ce vă trebuie: supe, salate, legume, etc.

Poftă Bună!

Crutoane aromate - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 g
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)
Colecții: Mâncăruri de Post

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

Daniela B.
Daniela B. 05 Feb 2019, 20:33

Am făcut astăzi crutoane foarte gustoase, o să ne ajungă pentru un timp îndelungat. La copiii le plac așa simple să le ronțăie! Mulțumim pentru rețetă!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Rodikuta
Rodikuta 11 Oct 2018, 14:07

.

Poza mea pentru rețetă:
Rodikuta
Rodikuta 11 Oct 2018, 14:01

E culoare si aroma in bucatarie-e toamnă in calendar! Gatesc deseori aceste crutoane, sunt nespus de gustoase, crocante si super aromate. Le servim ca atare in orice moment al zilei sau in supe. Mulțumesc Elena!

Nota mea pentru rețetă:
adri
adri 25 Sep 2014, 23:55

Excelente, le-am mancat cu o supa-crema de conopida

sveta100
sveta100 11 Jun 2014, 23:54

Foarte gustoase, crocante, aromate!

tiki
tiki 20 Sep 2013, 11:33

Eu de obicei le faceam simple, in cuptor. Vinerea intotdeauna postesc, si am facut azi supa de chimen cu aceste crutoane. Am pus 2 feluri de paine: alba cumparata si integrala, facuta de mine. Pana la amiaza cred ca nu mai am crutoane asa sunt de bune. Am stropsit usturoi normal,nu granule si am presarat si putin piper colorat. Multumesc.

Poza mea pentru rețetă:
HDorina
HDorina 28 Jun 2013, 15:36

Foarte gustoase! Le.am folosit la salate dar si ca atare. Multumesc. Din nou. 

Poza mea pentru rețetă:
Lianulia
Lianulia 26 Feb 2013, 22:36

Foarte bune cu supa crema, dar chiar si ca atare...

Nina-Andreea
Nina-Andreea 07 Mar 2012, 20:44

Foarte bune! Le-am folosit la salata crocantă! Bun, bun!

Poza mea pentru rețetă:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 12 Feb 2012, 16:51

Foarte gustoase ! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile