Crutoane aromate

Crutoane aromate

Am zis sa pun separat anumite mici retete, cum este si asta de crutoane - parca toata lumea le stie dar e bine de repetat si eventual de mai invatat ceva nou. Eu le stiam, dar anume aceasta metoda am vazut-o la restaurantul unde facusem practica si de atunci doar asa fac - chiar ma intrebase cineva la atelier cum am preparat niste crutoate mai mari pe care am servit Hummus. Asta-i reteta si metoda, indiferent de dimensiunea si forma painii taiate.

Se pot folosi in supe-creme, salate, si ca atare la o bere sau suc de rosii

Ingrediente

Paine
200 g
puteti folosi orice paine, eu de obicei folosesc paine mai veche care nu mai vrea s-o manance nimeni. Aici la reteta am folosit paine integrala de casa.
Ulei de masline
3 linguri
sau ulei de floarea soarelui
Sare
0.5 lingurite
puneti dupa gust, daca le vreti mai sarate sau mai putin sarate
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
Oregano
0.5 lingurite
ingredient obligatoriu!

Pasi de urmat

Pas 1

Painea se taie cubulete mici si se pune intr-o tava de cuptor.

Crutoane aromate - Pas 1
Pas 2

Adaugati uleiul, sarea si toate mirodeniile.

Crutoane aromate - Pas 2
Pas 3

Amestecati bine cu mainile sau cu o spatula, ca sa ajunga mirodenii si ulei pe toate bucatile de paine.

Crutoane aromate - Pas 3
Pas 4

Puneti tava la cuptor preincalzit la 180 de grade, de preferat cu ventilatie - dar nu obligatoriu.

Sa fiti atenti si pe faza pentru ca se fac foarte repede, ar fi bine sa le mai amestecati putin pana se fac - macar 1-2 ori.

Crutoane aromate - Pas 4
Pas 5

Cand se rumenesc usor sunt gata. Aveti grija pentru ca trecerea de la usor rumenit la ars este foarte scurta, imediat devin negre daca nu sunteti atenti.

Crutoane aromate - Pas 5
Pas 6

Lasati sa se racoreasca putin si le puteti folosi la ce va trebuie: supe, salate, legume, etc.

Pofta Buna!

Crutoane aromate - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 g
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)
Colectii: Mancaruri de Post

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

Daniela B.
Daniela B. 05 Feb 2019, 20:33

Am făcut astăzi crutoane foarte gustoase, o să ne ajungă pentru un timp îndelungat. La copiii le plac așa simple să le ronțăie! Mulțumim pentru rețetă!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Rodikuta
Rodikuta 11 Oct 2018, 14:07

.

Poza mea pentru reteta:
Rodikuta
Rodikuta 11 Oct 2018, 14:01

E culoare si aroma in bucatarie-e toamnă in calendar! Gatesc deseori aceste crutoane, sunt nespus de gustoase, crocante si super aromate. Le servim ca atare in orice moment al zilei sau in supe. Mulțumesc Elena!

Nota mea pentru reteta:
adri
adri 25 Sep 2014, 23:55

Excelente, le-am mancat cu o supa-crema de conopida

sveta100
sveta100 11 Jun 2014, 23:54

Foarte gustoase, crocante, aromate!

tiki
tiki 20 Sep 2013, 11:33

Eu de obicei le faceam simple, in cuptor. Vinerea intotdeauna postesc, si am facut azi supa de chimen cu aceste crutoane. Am pus 2 feluri de paine: alba cumparata si integrala, facuta de mine. Pana la amiaza cred ca nu mai am crutoane asa sunt de bune. Am stropsit usturoi normal,nu granule si am presarat si putin piper colorat. Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 28 Jun 2013, 15:36

Foarte gustoase! Le.am folosit la salate dar si ca atare. Multumesc. Din nou. 

Poza mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 26 Feb 2013, 22:36

Foarte bune cu supa crema, dar chiar si ca atare...

Nina-Andreea
Nina-Andreea 07 Mar 2012, 20:44

Foarte bune! Le-am folosit la salata crocantă! Bun, bun!

Poza mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 12 Feb 2012, 16:51

Foarte gustoase ! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile