Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
75 ml
●
Patrunjel verde
2 buc
2 fire
●
Ulei de masline
2 linguri
●
Ierburi de provence
0.5 lingurite
opțional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Într-un bol amestecați apa fierbinte cu uleiul și un vârf de cuțit de sare.
Pas 2
Adăugați făina și amestecați aluatul cu o lingură.
Pas 3
Apoi îl frământați puțin cu mâinile, să se uniformizeze. Chiar dacă este uleios, nu vă speriați, așa e și normal, că doar conține ulei.
Lăsați să se odihnească vreo 20-30 de minute.
Pas 4
După acest timp observați că aluatul se mai înmoaie și lasă puțin ulei - presărați puțină făină pe masă și îl mai frământați puțin, apoi lăsați la o parte până pregătiți legumele.
Pas 5
Cât aluatul se odihnește prima și a doua oară pregătim legumele.
Mai întâi facem un sos de legume:
- într-un bol mic puneți 1 roșie, jumătate de ardei, 1 ceapă mică, 2 căței de usturoi, pătrunjel și puțină sare.
Pas 6
- facem piure din ele cu blenderul, potriviți de sare după gust.
Pas 7
Dovlecelul, 2 roșii și vânăta se taie felii subțiri.
Pas 8
Feliile de vinete le prăjiți puțin, pe grătar sau tigaie - eu le-am făcut simplu, fără ulei.
Dovlecelul și roșiile se lasă crude.
Pas 9
Aluatul se întinde cu sucitorul și îl puneți într-o tavă - aveți grijă să aveți bordurile puțin mai mari lăsate.
Pas 10
Puneți sos din abundență peste aluat.
Pas 11
Și începeți să aranjați în evantai, alternativ, feliile de roșii, dovlecei și vinete pregătite anterior.
Pas 12
Cam așa arată ale mele gata aranjate - le stropiți cu puțin ulei de măsline, presărați un pic de sare și dacă aveți ierburi de provence uscate.
Pas 13
Trageți bordurile puțin peste legume, ca în poză.
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru 40-45 de minute.
Pas 14
După ce se rumenește frumos, o scoateți din cuptor și lăsați măcar o oră să se pătrundă.
Pas 15
Este la fel de bună caldă și rece, aluatul este crocant, legumele foarte bine făcute și aromate.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(6-8 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)