Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
75 ml
●
Patrunjel verde
2 buc
2 fire
●
Ulei de masline
2 linguri
●
Ierburi de provence
0.5 lingurite
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol amestecati apa fierbinte cu uleiul si un varf de cutit de sare.
Pas 2
Adaugati faina si amestecati aluatul cu o lingura.
Pas 3
Apoi il framantati putin cu mainile, sa se uniformizeze. Chiar daca este uleios, nu va speriati, asa e si normal, ca doar contine ulei.
Lasati sa se odihneasca vreo 20-30 de minute.
Pas 4
Dupa acest timp observati ca aluatul se mai inmoaie si lasa putin ulei - presarati putina faina pe masa si il mai framantati putin, apoi lasati la o parte pana pregatiti legumele.
Pas 5
Cat aluatul se odihneste prima si a 2-a oara pregatim legumele.
Mai intai facem un sos de legume:
- intr-un bol mic puneti 1 rosie, jumate de ardei, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi, patrunjel si putina sare.
Pas 6
- facem piure din ele cu blenderul, potriviti de sare dupa gust.
Pas 7
Dovlecelul, 2 rosii si vanata se taie felii subtiri.
Pas 8
Felile de vinete le prajiti putin, pe gratar sau tigaie - eu le-am facut simplu, fara ulei.
Dovlecelul si rosiile se lasa crude.
Pas 9
Aluatul se intinde cu sucitorul si il puneti intr-o tava - aveti grija sa aveti bordurile putin mai mari lasate.
Pas 10
Puneti sos din abundenta peste aluat.
Pas 11
Si incepeti sa aranajati in evantai, alternativ, feliile de rosii, dovlecei si vinete pregatite anterior.
Pas 12
Cam asa arata ale mele gata aranjate - le stropiti cu putin ulei de masline, presarati un pic de sare si daca aveti ierburi de provence uscate.
Pas 13
Trageti bordurile putin peste legume, ca in poza.
Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 40-45 de minute.
Pas 14
Dupa ce se rumeneste frumos, o scoateti din cuptor si lasati macar o ora sa se patrunda.
Pas 15
Este la fel de buna calda si rece, aluatul este crocant, legumele foarte bine facute si aromate.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(6-8 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)