Salată de roșii cu iaurt
Sezonul de roșii este preferatul meu, cred că aș mânca roșii și la desert în această perioadă - aromate, dulci, le putem combina cu orice. Bineînțeles că cea mai preferată de toți este banala salată de roșii cu ceapă și ulei - pe lângă pâine și o bucată de telemea...
La mine acasă se mai face salată cu smântână - în loc de ulei se unge cu smântână, și tare îmi era dor de combinația asta. Dar nu am voie, și așa mi-a venit o dată să înlocuiesc smântâna cu iaurt, nu chiar light - să fie de 2-4% grăsime și ceva mai cremos. Vă spun că de ceva timp este salata mea de suflet, combinația de iaurt cremos cu sosul de roșii este cea mai tare.
Deși pare banală rețeta, poate va fi un ajutor pentru cei care sunt în pană de idei la capitolul mâncare sănătoasă și fără pericole de grăsimi în plus și calorii.
Ingrediente
●
Ceapă roșie
0.5 buc
sau albă
●
Iaurt cremos
100 g
eu cumpăr Oly de 2%, aveți și poză în pași
●
Sare
0.5 lingurite
și puțină verdeață, opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Roșiile se spală și se taie felii potrivite - am pus și roșii galbene, ca să fie mai colorată salata.
Puteți adăuga și niște ardei tăiat fâșii subțiri.
Pas 2
Aici iaurtul pe care îl folosesc de obicei, este gros, cremos și doar cu 2% grăsime.
Sigur îl găsiți peste tot în România.
Pas 3
Peste roșii puneți 3-4 linguri iaurt, ceapa tăiată solzișori, sare și verdeață dacă vă place.
Amestecați și savurați cu vreo 2 felii de pâinică integrală (pâinea doar dacă nu a trecut de ora 17:00, pentru cine ține la siluetă).
Salata se servește imediat, nu o lăsați să stea în frigider, se înmoaie roșiile și nu mai este așa bună.
Poftă Bună!
Cantitate:
400 g
(1-2 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
5 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)