Salata de rosii cu iaurt
Sezonul de rosii este preferatul meu, cred ca as manca rosii si la desert in aceasta perioada - aromate, dulci, le putem combina cu orice. Bineinteles ca cea mai preferata de toti este banala salata de rosii cu ceapa si ulei - pe langa paine si o bucata de telemea...
La mine acasa se mai face salata cu smantana - in loc de ulei se unge cu smantana, si tare imi era dor de combinatia asta. Dar nu am voie, si asa mi-a venit o data sa inlocuiesc smantana cu iaurt, nu chiar light - sa fie de 2-4% grasime si ceva mai cremos. Va spun ca de ceva timp este salata mea de suflet, combinatia de iaurt cremos cu sosul de rosii este cea mai tare.
Desi pare banala reteta, poate va fi un ajutor pentru cei care sunt in pana de idei la capitolul mancare sanatoasa si fara pericole de grasimi in plus si calorii.
Ingrediente
●
Ceapa rosie
0.5 buc
sau alba
●
Iaurt cremos
100 g
eu cumpar Oly de 2%, aveti si poza in pasi
●
Sare
0.5 lingurite
si putina verdeata, optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Rosiile se spala si se taie felii potrivite - am pus si rosii galbene, ca sa fie mai colorata salata.
Puteti adauga si niste ardei taiat fideluta.
Pas 2
Aici iaurtul pe care il folosesc de obicei, este gros, cremos si doar cu 2% grasime.
Sigur il gasiti peste tot in Romania.
Pas 3
Peste rosii puneti 3-4 linguri iaurt, ceapa taiata solzisori, sare si verdeata daca va place.
Amestecati si savurati cu vreo 2 felii de painica integrala(painea doar daca nu a trecut de ora 17.00, pentru cine tine la silueta).
Salata se serveste imediat, nu o lasati sa stea in frigider, se inmoaie rosiile si nu mai este asa buna.
Pofta Buna!
Cantitate:
400 g
(1-2 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
5 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)