Rulada rapida cu gem

I se mai spune rulada "in 5 minute" - desi mi-a luat cam 10 minute, chiar este rapida si deosebit de gustoasa. S-a mancat la noi cu aceeasi viteza cu care se face, asa ca sa va ganditi din start ca va trebui s-o mai repetati.

Am combinat-o cu gemul proaspat de capsuni, deci va dati seama ce bunatate a fost...

Ingrediente

Zahar
5 linguri
Faina alba
5 linguri
Lapte praf
5 linguri
Oua
3 buc
Praf de copt
0.5 lingurite
Sare
0.25 lingurite
Gem
5 linguri
puneti cat aveti si va place

Pasi de urmat

1

Asterneti o tava de cuptor cu hartie de copt si o puneti la cuptor - temperatura 180-200 grade.

Eu as recomanda sa ungeti hartia de copt cu putin ulei, sa se desprinda mai repede aluatul copt de pe ea.

2

In acest timp preparam aluatul:

- cu mixerul bateti ouale cu zaharul - sa fie spuma alba;

3

- adaugati faina, laptele praf, praful de copt si sarea - amestecati sa nu fie cocoloase.

4

Va iese un aluat ca smantana.

5

Turnati-l pe tava(cu hartie de copt) incinsa - distribuiti uniform si nivelati.

6

Puneti tava la cuptor pentru 5-7 minute - stati pe langa pentru ca se face foarte repede si riscati s-o "bronzati" prea tare.

Imediat cum incepe sa se rumeneasca o scoateti diun cuptor.

7

Acum va miscati repede, cat este fierbinte - imediat o ungeti cu gem...

8

...si rulati cat mai strans posibil(scoateti usor hartia si eventual va ajutati cu un prosop sau manusi sa nu va frigeti pe maini)

O lasati sa se racoreasca putin si deja se poate taia si servi.

9

Este la fel de buna si calda si rece - recomand cu mare incredere!

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Publicata:
Nota: 5 (15 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 74

RalucaDumitrescu693
Raluca Dumitrescu (RalucaDumitrescu693) 10 nov 2016, 16:38

Foarte buna si rapida

Poza mea pentru reteta:
Carp Cristina
Carp Cristina 22 oct 2016, 16:08

E superba,am inlocuit laptele praf cu 2 linguri de faina,a iesit minunata!

Poza mea pentru reteta:
Nectarie
Nectarie 20 iun 2016, 00:09

Buna Lena, cum coacem rudala in partea de sus a cuptorului? Sau mai jos? Multumesc

lena
Elena (lena) Nectarie 21 iun 2016, 19:51

Eu o pun pe mijloc :)

CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 02 sep 2015, 04:58

Bun si rapid. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Sabinuta
Sabinuta 11 feb 2015, 19:02

buna,ador acest sait,iata si rulada mea numai ca e cu coacaza neagra

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
dianushka8526
dianushka8526 18 iun 2014, 14:42

mmmmm buna buna ;) am facut-o cu crema de ciocolata "Nuttela" .. super delicioasa Bravo si iar bravo !!! Lena 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
zinica.luiza
zinica.luiza 21 mar 2014, 18:44

multumesc mult pentru reteta,super buna,usor de facut si mai ales rapida

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 25 iul 2013, 12:09

Buna Lena!  Iti multumesc mult pentru retete, de multe ori m-am inspirat de la tine si pot spune ca de fiecare data mi-a iesit totul foarte gutos. Imi place mult ce faci tu aici, e o munca demna de apreciere si multe laude!  

Azi am incercat aceasta rulada si sincer chiar nu ma asteptam la un asa rezultat :) Parca prea gustos si aratos raportat la produsele si timpul consumat la prepararea ei :))  Ai mei au fost pur si simplu incantati. Data viitoare cred ca voi presara peste gem si putin miez de nuca macinat. Si poza cu dovada :) 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DanyelaCostin
DanyelaCostin 23 iun 2013, 22:36

A fost super delicioasa,deasupra am ornat-o cu ciocolata si cu miez de nuca dat prin razatoare. Merci beaucoup!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
rov
rov 19 iun 2013, 17:07

Am facut si eu rulada azi, si mi-a iesit din prima! Am nevoie insa de o tava mai lata, se pare... In poza sunt si briosele aperitiv...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile