Briose aperitiv cu cascaval si ciuperci(Reteta Tupperware)

Reteta am preluat-o din cartea de retete Tupperware si am si testat-o impreuna cu cativa din voi la Atelierul de Gatit - au fost foarte bune, simple si repede de preparat. Chiar va recomand sa la incercati si sa le aveti in vedere la orice ocazie. Acasa Sofia nu mananca ciuperci, aici in briose le-a acceptat si mancat foarte bine.

Din aceste cantitati ies 10 briose, daca vreti sa faceti mai multe sau un chec(merge si asa) ar fi bine sa dublati cantitatile. Eu am facut si am testat formele de briose din silicon de la Tupperware, foarte bune - le recomand.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
200 ml
Cascaval
50 g
Zahar
0.5 lingurite
Praf de copt
1 lingurite
Sare,piper
0.5 lingurite
Lapte
75 ml
Ciuperci conservate
100 g
scurse bine de apa
Ulei de floarea soarelui
1 linguri
Oua
1 buc

Pasi de urmat

1

Mai intai amestecati ingredientele uscate intr-un bol, plus cascavalul dat prin razatoare marunta.

2

In alt bol amestecati laptele, oul, ciupercile taiate marunt si uleiul.

3

Adaugati amestecul lichid la cel cu ingredientele uscate si amestecati totul bine cu un tel sa nu fie cocoloase.

4

Umpleti formele de briose(eventual din silicon) cam la 2/3 din inaltime.

5

Puneti tava la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute, pana se rumenesc frumos.

6

Sunt bune si calde si reci, chiar va recomand si ca aperitiv festiv si ca o delectare rapida in familie.

Daca va intereseaza formele de briose o puteti contacta pe Dna Elena Raducu pentru informatii si preturi:

elena.raducu@gmail.com, 0723590128

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame (10-12 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 4 (3 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 27

luminitaiasi
luminitaiasi 06 oct 2016, 19:20

Poate ca n-au crescut atat de multe ca in alte dati (am facut deja reteta de cateva ori), dar au fost la fel de repede mancate de catre copii. Foarte, foarte bune briosele astea si, mai important, foarte consistente. Maine am pachetelul pentru scoala asigurat

Poza mea pentru reteta:
Stefy3
Stefy3 26 iun 2016, 12:37

Buna,Lena.Foarte bune briosele.Felicitari pt tot ceea ce faci!

oana.
oana. 24 ian 2016, 19:09

Buna Lena! Am facut si eu briosele, dar mi s-au lipit de formele de hartie desi am respectat intocmai ingredientele si cantitatile. Ce pot face sa nu mi se mai lipeasca de hartie?

Multumesc

lena
Elena (lena) oana. 24 ian 2016, 19:31

Pai de hartie este normal sa se lipeasca, nu trebuie sa faceti numic. Le puneti asa pe platou si isi scoate fiecare individual hartia de pe briosa.

Marusea
Marusea 08 iul 2015, 10:18

iată așa mi-a ieșit brioșele 

Poza mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 25 dec 2013, 21:56

Buneee taree aceste briose! Multumim! 

Fetita mea mai nu plangea cand a vazut ca pun in aluatul de briose ciuperci, cascaval :))) Eu nu i-am facut pana acum decat briose dulci, asa ca pentru  ea a fost o descoperire. 

Sarbatori fericite tuturor! 

Poza mea pentru reteta:
rov
rov 19 iun 2013, 17:05

HA! Am refacut azi reteta, si mi-a iesit, dar cu faina cu volum de 200 ml (deci 140 g).  In poza e si rulada rapida facuta tot azi... :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Karisha
Karisha 14 apr 2013, 19:38

Lena, mersi pentru reteta minunata!

Poza mea pentru reteta:
soni
soni 10 feb 2013, 11:50

Am apucat sa fac si eu o poza inainte sa fie infulecate :)

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 27 dec 2011, 22:19

A, sa mai spun ca am folosit forme de hartie, dar frumoase de Craciun. Si pe deasupra am ornat cu bucatele de masline.

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 27 dec 2011, 22:02

Foarte buna reteta, Lena, si mai deosebita. Numai ca eu am pus si niste branza rasa si nu mai mi-au crescut asa frumos, dar au fost bune la gust, asta conteaza.  

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile