Turte cu verdeață
Această rețetă mi-a mirosit a primăvară din prima cum am dat de ea, în plus mi-a plăcut că se fac repede pe tigaie fără ulei, aluatul și umplutura sunt de post - deci, am trecut la treabă. Au fost foarte bune, dar mai mult mi-au plăcut combinate cu iaurt sau în varianta de post cu un pate sau hummus. Cred că ar merge și cu mujdei.
O altă remarcă, am pus cam tot felul de verdețuri care am găsit în piață - leurdă, spanac, ștevie, salată verde, usturoi verde, ceapă verde, lobodă, pătrunjel și mărar - câte 1-2 legături mici de fiecare. Aș recomanda totuși să alegeți cele care vă plac cel mai mult, nu-mi dau seama care din ele, dar una din cele care am pus eu a dat puțin gust amar - combinate cu iaurt nu s-a simțit tare. Aveți grijă să fie o plantă cu miros și gust intens și restul mai neutre. În total am avut un bol mare de 5 litri de verdeață gata spălată, uscată și tăiată bucățele mici.
Ingrediente
●
Verdeturi pentru salata
1 kg
verdețuri de sezon diverse, după preferințe - cam 1 bol mare de 4-5 litri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Toate frunzele și verdețurile se spală bine, se scurg de apă și se rup sau se taie bucățele mici.
Pas 2
Într-un bol amestecați făina cu sarea.
Pas 3
Adăugați câte puțin apă în bolul cu făină până se prinde toată și obținem un aluat moale.
Pas 4
Îl scoateți pe masa presărată cu făină și frământați până obținem un aluat uniform.
Pas 5
Lăsați aluatul la odihnit în bol pentru 20-30 de minute, acoperiți cu un prosop.
Pas 6
După acest timp îl tăiați în 8 bucăți mici.
Pas 7
Fiecare o modelați în formă de bilă și lăsați 10 minute la odihnit.
Pas 8
În bolul cu frunzele de verdeață adăugați uleiul, amestecați bine.
Pas 9
Dacă mai este nevoie de puțin ulei, mai adăugați, trebuie frunzele să fie lucioase, dar nici să curgă uleiul de pe ele.
Pas 10
Bilele de aluat s-au odihnit, frunzele de salată sunt gata - ne apucăm să facem turtele.
Fiecare bilă de aluat se întinde foarte subțire cu făcălețul - cam în formă de dreptunghi/oval.
Pas 11
Puneți 1-2 mâini de frunze, presărați cu sare și după preferinte puțin piper.
Nu punem sare în bolul cu frunze, ca să nu lase apă, vom săra individual verdeața de pe fiecare turtă.
Pas 12
Prindem marginile, ca la un colțunas sau pateu mare, lăsați o gaură mică în capăt.
Pas 13
Presati bine cu mâna să iasă aerul din interior apoi închideți și capătul lăsat deschis.
Pas 14
Încineți bine o tigaie de 28-30 de cm, fără ulei.
Puneți pe ea turta și lăsați să se coacă la foc mediu.
Pas 15
Când e bine rumenit pe o parte se întoarce și pe cealaltă.
La fel coaceți restul turtelor. Eu o modelam pe următoarea până una era pe tigaie.
Pas 16
Pe parcurs le-am aranjat una peste alta - dacă le vreți mai aburite.
Dacă le vreți mai crocante nu le suprapuneți.
Pas 17
Le-am tăiat jumătati și am servit cu hummus și iaurt. Merge cu orice sos vă place sau mujdei.
Poftă Bună!
Cantitate:
8 buc
Dificultate:
mediu
Data publicarii: