Pui cu Alune/Caju - Pui GongBao
Sa continuam cu seria de mancaruri chinezesti si vreau sa va arat cum fac eu cel mai bun pui cu alune, sau pui Gongbao. Este o mancare extraordinara, completa, a devenit una din preferatele mele - se poate servi ca atare dar si mai bine cu putin orez fiert. Asa s-a nimerit ca la prima incercare a acestul pui gongbao nu am avut alune si am folosit nucile caju. Data urmatoare am zis sa fac puiul cu alune exemplar, dar sincera sa fiu mi-a placut mai mult varianta cu caju, parca textura este mai buna si aroma mai porivita pentru pui.
Deci va orientati singuri, incercati in ambele moduri si va alegeti varianta potrivita - oricum va garantez ca acest pui cu alune(sau caju) va deveni mancarea preferata.
V-am povestit despre ingredientele chinezesti in acest articol, in principiu sunt destul de comune, s-ar putea vinul de orez sa va intimideze, dar cred ca puteti sa nu-l folositi. In rest va adaptati, va garantez ca oricum este bun si e greu sa-l gresiti.
Ingrediente
●
Piept de pui dezosat
1 kg
●
Alune
100 g
sau caju - ambele crude
●
Ardei gras
3 buc
alegeti ardei de culori diferite - rosu, galben, verde
●
Ceapa verde
1 buc
un fir
●
Ghimbir
10 g
o bucatica de radacina, de 1 cm
●
Ardei iute
1 buc
este optional
●
Ulei de susan
4 linguri
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
puteti folosi ulei de rapita sau ulei de arahide, daca aveti
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Etapa 1 - Marinam puiul
In primul rand marinam repede puiul pentru macar 1-2 ore, pana pregatim restul ingredientelor carnea va fi gata. Deci taiati pieptul de pui bucatele mici, puneti intr-un bol impreuna cu:
- 2 linguri vin de orez
- 4 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei de susan
- 2 linguri amidon
- 2 linguri de apa
Pas 2
Amestecati bine cu o lingura si lasati 1-2 ore la frigider sa se marineze si fragezeasca.
Pas 3
Etapa 2 - Calim alunele
In acest timp calim putin alunele/caju cu 1 lingura de ulei, pana se rumenesc usor.
Aveti mare grija ca se fac foarte repede si riscati sa le ardeti!
Pas 4
Etapa 3 - Pregatim Sosul
Intr-un bol mic facem sosul cu care vom drege mancarea la final.
Deci amestecam:
- 2 linguri vin de orez
- 4 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei de susan
- 2 linguri amidon
- 4 linguri de apa
- 2 linguri zahar
Pas 5
Etapa 4 - Pregatim legumele
Morcovul se taie rondele subtiri, ardeii le taiati cubulete medii.
Pas 6
Aici ardeiul iute(la mine este unul bulgaresc neiute, pt aroma), ghimbirul, usturoiul si ceapa verde(separati partea verde de cea alba).
Pas 7
Ghimbirul se da prin razatoarea mica.
Ceapa(partea alba), usturoiul si ardeiul se toaca marunt.
Partea verde de la ceapa o vom taia marunt si folosim la decor.
Pas 8
Etapa 5 - Gatim!
Acum luam o tigaie mare si adanca, punem putin ulei si calim pe foc iute pieptul de pui marinat.
Pas 9
Cand se rumeneste usor il scoateti pe o farfurie si lasati putin la o parte.
Pas 10
Tigaia ramane pe foc, mai turnati putin ulei in ea.
Adaugati ceapa, ghimbirul ras, usturoiul si ardeiul - le caliti repede 30-40 de secunde.
Pas 11
Acum puneti morcovii si ardeii, amestecati periodic si caliti timp de 2-3 minute la foc iute.
Pas 12
Adaugati carnea de pui si alunele calite - amestecati si mai lasati 1-2 minute.
Pas 13
La final turnati sosul pregatit la pasul 4, amestecati si caliti 2-3 minute pana se leaga - veti observa ca mancarea devine putin mai lipicioasa - asa si trebuie.
Pas 14
Inchideti focul, ornati mancarea deasupra cu ceapa verde tocata.
Pas 15
Serviti ca atare, dar si mai bine cu putin orez simplu fiert. Pentru mine a fost o descoperire acest gust si nu se compara cu ce gasiti in comert si restaurante - este mult mai aromata si gustoasa varianta de casa!
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: