Peste la cuptor cu smantana

Peste la cuptor cu smantana

O mancare delicioasa de peste, stiam de combinatia respectiva din copilarie - facea o ruda de-a noastra cu caras/crap proaspat prins din rau. Nu am incercat-o pana acum si imi pare rau, chiar este gustos si deosebit. Pestele cred ca puteti sa folositi care-l preferati - eu am facut cu crap, as recomanda salaul, pastravul, dorada, etc.

Smantana am luat-o din comert si s-a branzit - nu a incurcat gustul dar data viitoare as face cu smantana dulce(sau smantana de tzara), ca sa fie sosul mai omogen.

Ingrediente

Peste crap
1 kg
am in vedere bucati de peste gata curatate
Smantana 20% grasime
400 g
sau smantana dulce de 32%
Ceapa verde
4 legaturi
Patrunjel verde
1 legatura
Ceapa alba
4 buc
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Pestele se curata bine, se taie bucati.

Peste la cuptor cu smantana - Pas 1
Pas 2

Amestecati smantana cu ceapa verde si patrunjelul tocat, potriviti de sare si piper.

Peste la cuptor cu smantana - Pas 2
Pas 3

Adaugati acest amestec la peste, amestecati bine cu mainile.

Peste la cuptor cu smantana - Pas 3
Pas 4

Stropiti cu putin ulei o tava adanca de cuptor.

Ceapa alba se taie rondele si se aranjeza un strat pe fundul tavii.

Peste la cuptor cu smantana - Pas 4
Pas 5

Pe ceapa puneti bucatile de peste, turnati sosul deasupra cu tot cu verdeata.

Peste la cuptor cu smantana - Pas 5
Pas 6

Puneti la cuptor pentru 1 ora la 180-200 grade, observati ca va face crusta frumoasa deasupra.

Peste la cuptor cu smantana - Pas 6
Pas 7

Se serveste cald cu orice garnitura de legume sau mamaliga.

Pofta Buna!

Peste la cuptor cu smantana - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

camynechita
camynechita 04 Jun 2014, 16:21

Suna tare bine....doar ca numai cand ma gandesc cate oase are, imi trece pofta. :)))

Virgil Mazalu
Virgil Mazalu 05 Jun 2014, 13:14

La punctul 5 ,ati facut o referire la sos.Despre ce sos este vorba?

lena
Elena (lena) Virgil Mazalu 05 Jun 2014, 16:35

Smantana vedeata= sosul la care am facut referire.

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 06 Jun 2014, 23:00

Felicitari o adevarata ispita  pestele ista .....merci pt toate recetele in fiecare zi experimentam ceva nou pe placul  tuturor ......pestele a fost un succes ...mai facusem la el si un pireu din cartofi pt ca  aveam dubii dar... pireul practic  a ramas neatins .....pupici 

Dany92
Dany92 10 Jul 2014, 12:09

da cu peste inghetat merge/.??

lena
Elena (lena) Dany92 10 Jul 2014, 21:48

Daca va place, da - doar sa-l decongelati inainte.