Peste la cuptor cu smantana

Peste la cuptor cu smantana

O mancare delicioasa de peste, stiam de combinatia respectiva din copilarie - facea o ruda de-a noastra cu caras/crap proaspat prins din rau. Nu am incercat-o pana acum si imi pare rau, chiar este gustos si deosebit. Pestele cred ca puteti sa folositi care-l preferati - eu am facut cu crap, as recomanda salaul, pastravul, dorada, etc.

Smantana am luat-o din comert si s-a branzit - nu a incurcat gustul dar data viitoare as face cu smantana dulce(sau smantana de tzara), ca sa fie sosul mai omogen.

Ingrediente

Peste crap
1 kg
am in vedere bucati de peste gata curatate
Smantana 20% grasime
400 g
sau smantana dulce de 32%
Ceapa verde
4 buc
adica o legatura
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Ceapa alba
4 buc
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare,piper
1 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

1

Pestele se curata bine, se taie bucati.

2

Amestecati smantana cu ceapa verde si patrunjelul tocat, potriviti de sare si piper.

3

Adaugati acest amestec la peste, amestecati bine cu mainile.

4

Stropiti cu putin ulei o tava adanca de cuptor.

Ceapa alba se taie rondele si se aranjeza un strat pe fundul tavii.

5

Pe ceapa puneti bucatile de peste, turnati sosul deasupra cu tot cu verdeata.

6

Puneti la cuptor pentru 1 ora la 180-200 grade, observati ca va face crusta frumoasa deasupra.

7

Se serveste cald cu orice garnitura de legume sau mamaliga.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (6-7 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

camynechita
camynechita 04 iun 2014, 16:21

Suna tare bine....doar ca numai cand ma gandesc cate oase are, imi trece pofta. :)))

Virgil Mazalu
Virgil Mazalu 05 iun 2014, 13:14

La punctul 5 ,ati facut o referire la sos.Despre ce sos este vorba?

lena
Elena (lena) Virgil Mazalu 05 iun 2014, 16:35

Smantana vedeata= sosul la care am facut referire.

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 06 iun 2014, 23:00

Felicitari o adevarata ispita  pestele ista .....merci pt toate recetele in fiecare zi experimentam ceva nou pe placul  tuturor ......pestele a fost un succes ...mai facusem la el si un pireu din cartofi pt ca  aveam dubii dar... pireul practic  a ramas neatins .....pupici 

Dany92
Dany92 10 iul 2014, 12:09

da cu peste inghetat merge/.??

lena
Elena (lena) Dany92 10 iul 2014, 21:48

Daca va place, da - doar sa-l decongelati inainte.