Pulpe de pui caramelizate, la cuptor

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor

Aceasta reteta am ales s-o fac datorita faptului ca este banal de simpla si avea o lista lunga de aprecieri pe un forum. Taman bine ca deja ne cam plictiseam de puiul gatit in mod traditional.

Ei, sa va spun ca este delicios este cam putin - este absolut si super-extra bun - in plus asa de simplu ca nici n-o sa va vina sa credeti. Si aromate, potrivit de sarate, usor caramelizate...... si lista poate continua mult.

Concentratia de caramel poate fi diferita - poza de prezentare este cu un caramel mai dens - din jumatate de pahar de apa. Poza de la final din pasi este facuta cu concentratie de 1 pahar de apa. Vedeti oricum reteta si va alegeti varianta potrivita gusturilor.

Ingrediente

Pulpe de pui
1 kg
Zahar
1 linguri
Sare
1 linguri
Usturoi
5 buc
5 catei, eu am pus usturoi uscat/granulat
Piper negru macinat
0.5 lingurite
Apa
0.5 pahare
sau 1 pahar daca le vreti mai putin caramelizate

Pasi de urmat

1

Intr-o cratita mica masurati sarea si zaharul, le puneti pe foc mic si lasati sa se topeasca/caramelizeze.

2

Cand incepe sa se topeasca zaharul, amestecati putin sa nu se arda.

3

Turnati apa si lasati pe foc mediu pana se topeste complet zaharul caramelizat.

4

Cam asa trebuie sa fie compozita finala - aici in poza este cu 1 pahar de apa.

Daca faceti cu jumatate de pahar de apa, va fi culoarea mai inchisa la caramel.

5

Pulpele le spalati bine si aranjati intr-o tava de cuptor. Aici am pus pulpe superioare, a 2-a tura a fost cu cele inferioare din poza de prezentare.

Turnati caramelul de mai sus peste pulpe.

6

Presarati peste carne piper si usturoiul pisat/pudra. Le puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.

7

Pe parcurs in timpul prepararii mai scoateti tava din cuptor si cu o lingura sau pensula mai ungeti pulpele cu sosul din tava - pentru o glazurare mai buna si crusta gustoasa.

8

Aici s-au glazurat mai tare - cu jumate de pahar de apa - au o culoare mai inchisa si mai pronuntata.

9

Si aici aveti poza cu o caramelizare mai slaba - cu 1 pahar de apa.

10

Si gata, asta-o tot procesul de preparare - simplu si deosebit de gustos.

Sunt la fel de bune si calde si reci cu orice garnitura preferata.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (4-5 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Comentarii

Elena.M
Elena (Elena.M) 19 feb 2012, 22:30

Mai lasat masca cu reteta asta.Ce sa mai spun,nici numai sant cuvinte,trebuie sa trec la treaba nu-i asa??

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 20 feb 2012, 07:17

E super delicios!

Nota mea pentru reteta:
Natali
Natali 20 feb 2012, 22:39

Le-am facut si eu azi. Foarte bune intr-adevar, e doar un ingredient in plus, zaharul, dar ce savoare deosebita ii da carnii.

Nota mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 14 mai 2012, 22:52

Simplu si gustos, ne-a placut foarte mult, indeosebi sotului

Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 08 iun 2012, 22:24

Un gust cu adevarat interesant si deosebit !  

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
merryy4ever
merryy4ever 06 ian 2013, 11:16

Delicioase aceste pulpe,le-am facut si sunt extraordinare.Felicitari Lalena. 

adeia
adeia 15 nov 2013, 14:56

o lingura de sare nu e prea mult?

lena
Elena (lena) adeia 15 nov 2013, 17:06

Nup, este taman bine.

DianaAngel
DianaAngel 08 ian 2014, 20:02

Foarte gustoase si foarte simplu de preparat! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
maryT
maryT 19 aug 2014, 00:22

Chiar nu m-am asteptat la acel rezultat gustos, e delicios. Mi-amsurprins soțul și de data aceasta. Îți mulțumesc încă o dată. 

 
 
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 21 nov 2014, 18:49

Foarte bune si gustoase.Aaaa,arata si grozav de bine!Multumesc Lena ca impartasesti toate retetele cu noi!

Nota 10 ca de obicei!!!

Poza mea pentru reteta:
Amina
Amina 26 mar 2015, 08:09

Recunosc ca am avut temeri legate de faptul ca nu o sa iasa asa bun precum se povesteste. In mod miraculos au iesit intradevar extraordinare. Eu le-am lasat cam o ora, dar nici n-am setat cuptorul decat la 180 de grade. Au iesit ca-n poveste :) Multumiri

Elena Ramona
Elena Ramona 25 aug 2015, 14:22

Maine vin socrii si le voi pregati reteta asta. 

Poza mea pentru reteta:
piti
Daniela (piti) 18 nov 2015, 00:07

simplu ,rapid si delicios

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Carp Cristina
Cristina Carp (Carp Cristina) 26 feb 2016, 17:33

Daca o sa le acopar cu argint de bucatarie,vor primi aceasta culoare frumoasa?vreau sa pun si cartofi.

lena
Elena (lena) Cristina Carp (Carp Cristina) 26 feb 2016, 17:46

Mmm, nu stiu, oricum scoateti folia mai spre final.

Tantza
Tantza 14 apr 2016, 17:22

Ffffff bune

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Tantza
Tantza 19 apr 2016, 23:30

As vrea sa pun pulpele reci pe o masa de sarbatoare...dar nustiu ce sa le pun alaturi ca sa fie si frumos si sa se combine cit de cit???

lena
Elena (lena) Tantza 20 apr 2016, 19:24

Sora mea le face periodic la diferite sarbatori de familie, le combina cu cartofi la cuptor, daca sunt calde. Daca le serveste reci merg bine cu legume proaspete - catraveti, ardei, etc.

07lavy608
07lavy . (07lavy608) 11 aug 2017, 20:42

E ok daca inlocuiesc zaharul cu mierea? Mersi mult. Pupici

lena
Elena (lena) 07lavy . (07lavy608) 11 aug 2017, 20:45

Da, sigur.

Janeth
Janeth 02 sep 2017, 13:10

Paharul de cati ml? Eu am o problema cu "un pahar, o cana, o cescuta...".

Mi-a facut cu ochiu reteta asta... cred ca o voi servi cu garnitura de cus-cus, sau orez, sau legume mexicane...vad eu, dupa preferinta mofturosilor ;)

lena
Elena (lena) Janeth 02 sep 2017, 16:53

La toate retetele paharul are 250ml.