Cartofi cu rozmarin, la cuptor

Cartofi cu rozmarin, la cuptor

Fiindcă am avut o mică vacanță, foarte frumoasă dar cam solicitantă ca timp și efort - nu am putut să pun și rețete pe site în ritmul cu care v-ați obișnuit. Dar am fost surprinsă că am primit mesaje de la voi, că vă faceți griji și sunteți atașați de site și rețete. Am zis să vă răspund la toți așa și să vă mulțumesc din suflet pentru tot ce mi-ați scris! Acum gata, am revenit cu forțe și idei noi - abia aștept să vi le arăt și să vedeți mâncare nouă și interesantă.

Acești cartofi sunt foarte buni și delicioși - am fost surprinsă cât de bine se combină rozmarinul cu cartofii (spre rușinea mea nu prea îl suportam), de fapt este unica mâncare în care pun rozmarin fără grijă - alegeți aici rozmarin proaspăt sau uscat - dar nici într-un caz pudră. În plus v-aș recomanda pentru reușita rețetei o tavă mai bună, de preferat antiaderentă (eu folosesc de câțiva ani tăvile Tefal și le recomand la toți, fără publicitate, doar ca o chestie utilă).

Ingrediente

Cartofi
1 kg
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Rozmarin
10 g
aici am folosit rozmarin uscat, dar nu măcinat
Usturoi granulat(praf)
0.5 lingurite
eu am pus usturoi uscat tăiat - dar puteți și fără el, doar cu rozmarin sau folosiți usturoi proaspăt tăiat mărunt
Sare
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Cartofii se curăță, se spală și se taie felii mai groase - vedeți în poză.

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Turnați uleiul, presărați rozmarin și usturoi.

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine toate ingredientele și puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Cam din 15 în 15 minute mai scuturați tava și amestecați atent cartofii, ca să se rumenească uniform.

Dacă tava este de proastă calitate cartofii s-ar putea să se lipească puțin, de asta ziceam să aveți grijă la tava să fie antiaderentă.

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Când sunt gata (le încercați cu un cuțit să intre ușor), presărați sare și sunt gata de servit. Dacă puneți sarea la început, cartofii se fac mai greu și s-ar putea să vă iasă cruzi.

Le serviți ca garnitură sau ca mâncare cu orice salată preferată sau ceva carne/friptură.

Poftă Bună!

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

knife tiger
knife tiger 30 Apr 2012, 16:16

interesanta garnitura....am so incerc tot cu ceva la cuptor(profit k am cuptorul mare si imi intra 2 tavi deodata :d) multumesc

ralu22
Raluca Dan (ralu22) 30 Apr 2012, 17:47

Mie-mi plac tare mult cartofii astia facuti in punga gen cele de la Knor, dar se gasesc si simple, fara condimente. In felul asta se poate pune mult mai putin ulei (sau unt, dupa preferinta), dar dezavantajul e ca merge numai asa cam jumatate de kg de cartofi intr-o punga.

sechirconatalia
natalia (sechirconatalia) 30 Apr 2012, 17:54

salutare! bine ai revenit, Lena! imi dati voie sa ma laud un pic....combinatia de cartofi cu rozmarin am descoperit-o singura, a fost o revelatie, cu adevarat sunt perechea perfecta. Fac cartofi in asa mod des, sunt foarte gustosi.                                            o intrebare daca se poate.... de ce nu pot publica nici o foto, am incercat atitea retete, le-am facut poze ,dar nu merg?

lena
Elena (lena) natalia (sechirconatalia) 30 Apr 2012, 18:51

Natalia, iti scrie vreo eroare ceva cand incerci sa pui poze?si ce browser folosesti?

graciela
graciela 07 May 2012, 00:30

aici unde sunt este mult rozmarin proaspat(romero) dar il folosesc mai des la preparat carne de miel,dar o sa incerc reteta ta cu cartofi pt. ca arata super

sechirconatalia
natalia (sechirconatalia) 09 May 2012, 17:58

da, dupa ce aleg fisierul imi scrie Must be a JPG, PNG or GIF, dar la mine e format JPG si folosesc internet explorer....

crismi
crismi 14 May 2012, 10:28

Am incercat si eu aceasta reteta, destul de gustosi cartofii, dar trebuie sa-ti placa rozmarinul, are un gust specific, nu toata lumea il suporta.

Poza mea pentru rețetă:
anabalmus
anabalmus 15 Jun 2012, 16:05

Inspirata de aici, am facut si eu aceasta reteta, doar ca am folosit rozmarin praf. Ai dreptate, se combina foarte bine rozmarinul si cartofii.

Ieri am revenit la aceasta reteta, doar ca am adaugat si apa si boia, si am servit cu salata.

Poza mea pentru rețetă:
AMV
Adriana (AMV) 05 Jul 2012, 21:38

Am facut si noi. Prima data ne-am chinuit sa curatam coaja la cartofii noi 

Poza mea pentru rețetă:
AMV
Adriana (AMV) 05 Jul 2012, 21:40

A 2-a oara am lasat coaja, dar am avut rozmarin pulbere. Mi-a placut mai mult cu cel proaspat.

Poza mea pentru rețetă:
CARMEN MIRCI
carmen 69 (CARMEN MIRCI) 13 Mar 2016, 18:02

Lena cum sa fac sa-i tin mai putin in cuptor? Sa-i prajesc putin inainte cu putin ulei sau sa-i fierb ( de jumatate) ?

lena
Elena (lena) carmen 69 (CARMEN MIRCI) 14 Mar 2016, 11:58

La temperatura mai iute, cam 250 grade cred ca vor fi gata si in 30 de minute. Si preincalzeste cuptorul inainte, sa grabesti procesul. Daca ai si cuptor cu ventilatie va fi tot bine.

Nu prea are rost sa-i fierbi sau prajesti dinainte ca tot acelsi timp vei avea la final.

Inga Ra
Inga Ra 02 Mar 2017, 21:57

De ce mi se innegresc cartofii dupa ce ii scot din cuptor?? Sper ca ma poti ajuta ca nu gasesc raspunsul. Mersi anticipat

lena
Elena (lena) Inga Ra 03 Mar 2017, 09:26

Se innegresc de obicei daca sunt cruzi, sau prelucrati cu vreo substanta chimica.

Charlie
Charlie 16 Apr 2017, 13:37

Draga de tine, doar chestii minunate ne inveti sa gatim .. I-am taiat si mai mari decat ne-ai spus tu/ asa ii prefer; afla ca s-au copt mai repede, in cca 30 de minute, nu s-au lipit .. dupa ce i-am scos din cuptor am rasnit sare ..

Excelenti! Te pup mult!