Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
●
Rozmarin
10 g
aici am folosit rozmarin uscat, dar nu măcinat
●
Usturoi granulat(praf)
0.5 lingurite
eu am pus usturoi uscat tăiat - dar puteți și fără el, doar cu rozmarin sau folosiți usturoi proaspăt tăiat mărunt
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cartofii se curăță, se spală și se taie felii mai groase - vedeți în poză.
Pas 2
Turnați uleiul, presărați rozmarin și usturoi.
Pas 3
Amestecați bine toate ingredientele și puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.
Pas 4
Cam din 15 în 15 minute mai scuturați tava și amestecați atent cartofii, ca să se rumenească uniform.
Dacă tava este de proastă calitate cartofii s-ar putea să se lipească puțin, de asta ziceam să aveți grijă la tava să fie antiaderentă.
Pas 5
Când sunt gata (le încercați cu un cuțit să intre ușor), presărați sare și sunt gata de servit. Dacă puneți sarea la început, cartofii se fac mai greu și s-ar putea să vă iasă cruzi.
Le serviți ca garnitură sau ca mâncare cu orice salată preferată sau ceva carne/friptură.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării: