Cu această salată de fenicul am ieșit din zona de confort și mă bucur tare mult. A fost punct ochit din prima, mi-a plăcut mult feniculul la gust, dar mai ales în combinație cu măslinele și portocalele. Căutam demult o rețetă simplă cu fenicul, și din interes, și puțină plictiseală, dar... și pentru că niciodată nu am mâncat și eram curioasă. Așa că o descriere mai simplă, este un fel de varză mai crocantă cu ușoară aromă de mărar, dar foarte confortabilă, nu încurcă deloc și chiar îmi place.
Așadar, dacă v-ați plictisit de combinațiile clasice, încercați și o salată de fenicul - nu vă trebuie mult, un bulb este suficient și are preț rezonabil. Se găsește acum chiar și în cele mai simple supermarketuri și recomand să-l încercați. Dacă vă întrebați de ce nu am pus în salată zeamă de lămâie sau oțet, să știți că nu e nevoie - zeama de portocale o drege perfect și totul e bine.
Această combinație banală de fenicul cu portocale și măsline am văzut-o la o doamnă italiancă, am avut încredere în ce am văzut și chiar este superbună. Chiar se pricep italienii la a găti fenicul și o să vă mai arăt încă o rețetă simplă și gustoasă, că am dat de gust :)