Pentru noi macroul marinat(sau scrumbia sarata) este nelipsit in sezonul rece si mai ales de sarbatori. E minunat servit asa simplu ca aperitiv, cu masline si niste solzi de ceapa pe langa, daca mai adaugati si niste cartofi copti la cuptor ar fi nebunie curata...V-am aratat anul trecut o metoda buna de marinare in saramura, iar acum am descoperit inca o metoda faina si rapida de a marina pestele.
Este bun de servit in 2 zile si recomand pestele care ramane sa-l pastrati la congelator. Oricand aveti pofta il decongelati si sunteti smekeri, in plus toata procedura de curatare a pestelui se face o singura data, deci puteti sa va faceti rezerve strategice. Si pestele marinat prin metoda de mai sus se poate congela dupa ce a stat in saramura, deci alegeti oricare reteta va place.
Recomand sa luati macrou cat mai mare si gras, fara pete maro, piele rupta sau miros de vechi. Eu il iau din Pescaria de cartier, se vinde congelat la bucata si vedeti exact ce cumparati. In supermarket se vinde la pungi, si sincera sa fiu, de o calitate dubioasa, mic si puturos.
Cantitatile de mai jos sunt pentru 1 peste, dar va recomand sa faceti unul de test si apoi o tura mai serioasa de vreo 5 pesti.