Salată Nicoise - cu ton și legume Reteta VIDEO
Îmi plac mult salatele cu ton sau orice alt pește, dar de ceva timp le prefer anume pe cele mai fresh, cu legume colorate, crocante și cât mai de sezon. Salata Nicoise le combină pe toate perfect - legume variate și colorate, împreună cu tonul și feliile de ouă fierte, pentru sațietate. În plus, este deosebită pentru că are la ingrediente fasole păstăi, asta mi se pare foarte fain și mi-a atras atenția la această salată.
Am început o frumoasă colaborare cu magazinul online www.mediteranea.ro, iar în această rețetă de salată Nicoise am testat uleiul, tonul și măslinele de la ei - absolut fantastice toate, vă recomand cu mare încredere!
Apropo, veți observa că am pus cartofii fierți ca fiind opționali pentru rețetă, mi se par în plus aici, salata are suficiente ingrediente sățioase și cartofii parcă cad greu. Dar voi puteți alege oricare variantă vă place.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Salata verde
50 g
puteți combina aici orice frunze de salată preferați
●
Ton bucati la conserva
200 g
●
Cartofi
2 buc
fierți și răciți - eu nu am pus, este opțional
●
Ulei de masline extravirgin
50 ml
●
Ierburi de provence uscate
1 lingurita
opțional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Din timp fierbeți și răciți păstăile de fasole și ouăle.
Eu prefer să gătesc fasolele pe aburi, apoi las să se răcească și folosesc în salată.
La fel puteți folosi păstăi din conservă, este mai comod și rapid.
Pas 2
Pregătiți și restul ingredientelor să le aveți la îndemână, salata se montează repede și mult mai comod dacă le aveți gata din timp.
Pas 3
După cum vă spuneam mai sus, am folosit în rețetă uleiul, tonul și măslinele de pe www.mediteranea.ro.
Pas 4
În primul rând pregătiți sosul pentru salată - într-un borcan mic puneți uleiul, zeama de lămâie, sarea și mirodeniile.
Pas 5
Închideți capacul și agitați bine borcanul, sosul este gata, îl puteți așa păstra și la frigider, dacă vă mai rămâne.
Pas 6
Alegeți pentru montarea salatei un platou mare și îl ungeți la bază cu câteva linguri din sosul pregătit mai sus.
Pas 7
Aranjați în straturi frunzele de salată și fasolele păstăi.
Pas 8
Distribuiți uniform deasupra și bucățile de ton.
Pas 9
Apoi feliile de ouă și roșii.
Pas 11
Păstrați câteva păstăi să puneți deasupra salatei, mi se pare că arată bine și sunt sugestive.
Stropiți toată salata cu sos din abundență.
Pas 12
Este de preferat să o serviți cât mai repede, până nu se ofilesc frunzele de salată și sunt crocante.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(2-3 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: