Salata Nicoise - cu ton si legume Reteta VIDEO

Imi plac mult salatele cu ton sau orice alt peste, dar de ceva timp le prefer anume pe cele mai fresh, cu legume colorate, crocante si cat mai de sezon. Salata Nicoise le combina pe toate perfect - legume variate si colorate, impreuna cu tonul si feliile de oua fierte, pentru satietate. In plus, este deosebita pentru ca are la ingrediente fasole pastai, asta mi se pare foarte fain si mi-a atras atentia la aceasta salata.

Am inceput o frumoasa colaborare cu magazinul online www.mediteranea.ro, iar in aceasta reteta de salata Nicoise am testat uleiul, tonul si maslinele de la ei - absolut fantastice toate, va recomand cu mare incredere!

Apropo, veti observa ca am pus cartofii fierti ca fiind optionali pentru reteta, mi se par in plus aici, salata are suficiente ingrediente satioase si cartofii parca cad greu. Dar voi puteti alege oricare varianta va place.

Ingrediente

Fasole verde
100 g
Salata verde
50 g
puteti combina aici orice frunze de salata preferati
Oua fierte
2 buc
Ton bucati la conserva
200 g
Masline
100 g
Cartofi
2 buc
fierti si raciti - eu nu am pus, este optional
Rosii
2 buc
Ulei de masline extravirgin
50 ml
Lamaie
0.5 buc
Sare
1 lingurite
Ierburi de provence uscate
1 lingurite
optional

Pasi de urmat

1

Din timp fierbeti si raciti pastaile de fasole si ouale.

Eu prefer sa gatesc fasolele pe aburi, apoi las sa se raceasca si folosesc in salata.

La fel puteti folosi pastai din conserva, este mai comod si rapid.

2

Pregatiti si restul ingredientelor sa le aveti la indemana, salata se monteaza repede si mult mai comod daca le aveti gata din timp.

3

Dupa cum va spuneam mai sus, am folosit in reteta uleiul, tonul si maslinele de pe www.mediteranea.ro.

4

In primul rand pregatiti sosul pentru salata - intr-un borcan mic puneti uleiul, zeama de lamaie, sarea si mirodeniile.

5

Inchideti capacul si agitati bine borcanul, sosul este gata, il puteti asa pastra si la frigider, daca va mai ramane.

6

Alegeti pentru montarea salatei un platou mare si il ungeti la baza cu cateva linguri din sosul pregatit mai sus.

7

Aranjati in straturi frunzele de salata si fasolele pastai.

8

Distribuiti uniform deasupra si bucatile de ton.

9

Apoi feliile de oua si rosii.

10

Puneti maslinele.

11

Pastrati cateva pastai sa puneti deasupra salatei, mi se pare ca arata bine si sunt sugestive.

Stropiti toata salata cu sos din abundenta.

12

Este de preferat sa o serviti cat mai repede, pana nu se ofilesc frunzele de salata si sunt crocante.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame (2-3 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

anhelik
anhelik 24 iul 2019, 12:14

Sì acasa la noi este apreciata aceasta salata, pe timp de vara este racoritoare si lejera si foarte comoda de luat ca pachet la servici. Primavara pun ridichi, tonul cu ridichile sunt foarte bune