Ingrediente
●
Aluat foietaj(frantuzesc)
500 g
un pachet standard de aluat de foietaj
●
Seminte de susan
1 lingura
●
Crema de branza philadelphia
300 g
sau orice alta crema de branza cu consistenta asemanatoare
●
Lamaie
1 buc
folositi 3-4 linguri de suc de lamaie
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Lasati aluatul de foietaj sa se dezghete. Apoi gasiti ceva potrivit pentru decuparea de cerculete - eu am folosit un pahar mai mic. Pentru decuparea marginilor de cerculete folositi un dop de la o sticla de apa, sau orice alta forma va place.
Important este sa aveti decupate 15 cerculete mari si inca 15 cerculete mari din care sa decupati marginile - vedeti mai jos pentru ce.
Pas 2
Puneti primele cerculete mari pe o tava de cuptor, intepati bine cu o furculita si ungeti cu galbenus de ou.
Pas 3
Apoi marginile de cerculete decupate le puneti peste primele, ungeti bine cu galbenus de ou. Puteti sa puneti si un al 3-lea strat de margini dupa aceeasi metoda, eu nu am mai pus, le-am facut mai mici.
Pas 4
Presarati cu susan pateurile si puneti la cuptor la temperatura medie.
Pas 5
Peste 10 min deschideti usa la cuptor si daca observati ca pateurile s-au umflat prea tare, le scoateti si mai intepati bine cu furculita mijlocul lor ca sa fie mai plat. Puneti din nou la cuptor pana se rumenesc.
Pas 6
Scoateti pate-urile pe o farfurie si lasati sa se raceasca. Le puteti face si cu o zi inainte, dar a 2-a zi aluatul va fi mai uscat nu atat de fraged cum este proaspat.
Pas 7
Pasati cu un blender crema de branza, somonul si sucul de lamaie - atunci aveam stricat mixerul vertical si l- am folosit pe cel mare, a fost un chin. Deci recomand sa folositi la pasare un mixer vertical sau robot de bucatarie mai performant.
Pas 8
Puteti pune crema in pate-uri cu o lingurita si infrumusetati cu verdeata. Eu am folosit sprit-ul pentru frisca ca sa fie o forma frumoasa la crema, si nu am mai pus verdeata deasupra.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(15-20 bucati)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)