Vol-au-vent cu crema de branza si somon afumat

Vol-au-vent cu crema de branza si somon afumat

Un aperitiv care se prepara repede, este gustos, deosebit si arata foarte bine pe masa festiva. Vol-au-vent-urile sunt niste pate-uri usoare din aluat de foietaj care se pot umple cu orice crema preferata, aici cu crema de branza si somon, foarte, foarte buna.

Ingrediente

Aluat foietaj(frantuzesc)
500 g
un pachet standard de aluat de foietaj
Oua
1 buc
Seminte de susan
1 linguri
Crema de branza philadelphia
300 g
sau orice alta crema de branza cu consistenta asemanatoare
Somon afumat
150 g
Lamaie
1 buc
folositi 3-4 linguri de suc de lamaie

Pasi de urmat

1

Lasati aluatul de foietaj sa se dezghete. Apoi gasiti ceva potrivit pentru decuparea de cerculete - eu am folosit un pahar mai mic. Pentru decuparea marginilor de cerculete folositi un dop de la o sticla de apa, sau orice alta forma va place.

Important este sa aveti decupate 15 cerculete mari si inca 15 cerculete mari din care sa decupati marginile - vedeti mai jos pentru ce.

2

Puneti primele cerculete mari pe o tava de cuptor, intepati bine cu o furculita si ungeti cu galbenus de ou.

3

Apoi marginile de cerculete decupate le puneti peste primele, ungeti bine cu galbenus de ou. Puteti sa puneti si un al 3-lea strat de margini dupa aceeasi metoda, eu nu am mai pus, le-am facut mai mici.

4

Presarati cu susan pateurile si puneti la cuptor la temperatura medie.

5

Peste 10 min deschideti usa la cuptor si daca observati ca pateurile s-au umflat prea tare, le scoateti si mai intepati bine cu furculita mijlocul lor ca sa fie mai plat. Puneti din nou la cuptor pana se rumenesc.

6

Scoateti pate-urile pe o farfurie si lasati sa se raceasca. Le puteti face si cu o zi inainte, dar a 2-a zi aluatul va fi mai uscat nu atat de fraged  cum este proaspat.

7

Pasati cu un blender crema de branza, somonul si sucul de lamaie - atunci aveam stricat mixerul vertical si l- am folosit pe cel mare, a fost un chin. Deci recomand sa folositi la pasare un mixer vertical sau robot de bucatarie mai performant.

8

Puteti pune crema in pate-uri cu o lingurita si infrumusetati cu verdeata. Eu am folosit sprit-ul pentru frisca ca sa fie o forma frumoasa la crema, si nu am mai pus verdeata deasupra.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame (15-20 bucati)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

CarmenP
CarmenP 11 dec 2016, 20:19

Buna, se poate coace foietajul cu o zi inainte de servire? Cum se pastreaza ca sa nu se usuce? Multumesc

lena
Elena (lena) CarmenP 12 dec 2016, 22:38

Da, sigur ca se poate, dar nu le pastrati la frigider ca se fac tari ca pietrele :)

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 01 feb 2012, 17:32

Multumesc frumos, draga Lena! Voi lua neaparat foetajul de care spui si revin cu o noua incercare.

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 01 feb 2012, 00:09

Draga Lena, care e secretul cu foetajul? Mi-au iesit pleostite si suparate. O fi focul cuptorului meu de vina? :(

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 01 feb 2012, 15:17

Liliana, nu a fost bun aluatul de foietaj, am avut si eu asa cazuri, doar cu Linco imi iese pufos si frumos.

Ellena
Elena (Ellena) 23 ian 2012, 22:52

oricand as manca acest aperitiv, este asa de delicat si bun...

Poza mea pentru reteta:
vio2011
vio2011 02 mar 2011, 11:50

foarte ingenios, felicitari!...

Crista
Cristina Sabau (Crista) 26 sep 2010, 08:57

sunt innebunita dupa somon afumat .,...trebuie neaparat sa o incerc si pe aceasta si sigur va fi un aperitiv delicios pt sarbatori..si nu numai!

Nota mea pentru reteta:
deca
greti serban (deca) 01 sep 2010, 17:51

UN APERITIV DE NOTA

Nota mea pentru reteta:
dolcissima
dolcissima 30 apr 2010, 12:34

Eu le-am facut,doar ca le-am umplut cu pasta de vinete,pasta de ton sau cu pasta de cascaval in amestec cu prosciuto(sunca).Sunt foarte bune,cine nu le-a facut merita sa incerce.Tot din acest aluat fraged am facut si cornulete...au un aspect deosebit ca aperitiv

anutza
Ana (anutza) 29 apr 2010, 19:04

o sa folosesc un mixer..

anutza
Ana (anutza) 29 apr 2010, 19:04

dar eu nu am blender...

Arata toate comentariile