Vol-au-vent cu crema de branza si somon afumat

Vol-au-vent cu crema de branza si somon afumat

Un aperitiv care se prepara repede, este gustos, deosebit si arata foarte bine pe masa festiva. Vol-au-vent-urile sunt niste pate-uri usoare din aluat de foietaj care se pot umple cu orice crema preferata, aici cu crema de branza si somon, foarte, foarte buna.

Ingrediente

Aluat foietaj(frantuzesc)
500 g
un pachet standard de aluat de foietaj
Oua
1 buc
Seminte de susan
1 lingura
Crema de branza philadelphia
300 g
sau orice alta crema de branza cu consistenta asemanatoare
Somon afumat
150 g
Lamaie
1 buc
folositi 3-4 linguri de suc de lamaie

Pasi de urmat

Pas 1

Lasati aluatul de foietaj sa se dezghete. Apoi gasiti ceva potrivit pentru decuparea de cerculete - eu am folosit un pahar mai mic. Pentru decuparea marginilor de cerculete folositi un dop de la o sticla de apa, sau orice alta forma va place.

Important este sa aveti decupate 15 cerculete mari si inca 15 cerculete mari din care sa decupati marginile - vedeti mai jos pentru ce.

Vol-au-vent cu crema de branza si somon afumat - Pas 1
Pas 2

Puneti primele cerculete mari pe o tava de cuptor, intepati bine cu o furculita si ungeti cu galbenus de ou.

Vol-au-vent cu crema de branza si somon afumat - Pas 2
Pas 3

Apoi marginile de cerculete decupate le puneti peste primele, ungeti bine cu galbenus de ou. Puteti sa puneti si un al 3-lea strat de margini dupa aceeasi metoda, eu nu am mai pus, le-am facut mai mici.

Vol-au-vent cu crema de branza si somon afumat - Pas 3
Pas 4

Presarati cu susan pateurile si puneti la cuptor la temperatura medie.

Vol-au-vent cu crema de branza si somon afumat - Pas 4
Pas 5

Peste 10 min deschideti usa la cuptor si daca observati ca pateurile s-au umflat prea tare, le scoateti si mai intepati bine cu furculita mijlocul lor ca sa fie mai plat. Puneti din nou la cuptor pana se rumenesc.

Vol-au-vent cu crema de branza si somon afumat - Pas 5
Pas 6

Scoateti pate-urile pe o farfurie si lasati sa se raceasca. Le puteti face si cu o zi inainte, dar a 2-a zi aluatul va fi mai uscat nu atat de fraged  cum este proaspat.

Vol-au-vent cu crema de branza si somon afumat - Pas 6
Pas 7

Pasati cu un blender crema de branza, somonul si sucul de lamaie - atunci aveam stricat mixerul vertical si l- am folosit pe cel mare, a fost un chin. Deci recomand sa folositi la pasare un mixer vertical sau robot de bucatarie mai performant.

Vol-au-vent cu crema de branza si somon afumat - Pas 7
Pas 8

Puteti pune crema in pate-uri cu o lingurita si infrumusetati cu verdeata. Eu am folosit sprit-ul pentru frisca ca sa fie o forma frumoasa la crema, si nu am mai pus verdeata deasupra.

Pofta Buna!

Vol-au-vent cu crema de branza si somon afumat - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (15-20 bucati)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 15

CarmenP
CarmenP 11 Dec 2016, 20:19

Buna, se poate coace foietajul cu o zi inainte de servire? Cum se pastreaza ca sa nu se usuce? Multumesc

lena
Elena (lena) CarmenP 12 Dec 2016, 22:38

Da, sigur ca se poate, dar nu le pastrati la frigider ca se fac tari ca pietrele :)

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 01 Feb 2012, 17:32

Multumesc frumos, draga Lena! Voi lua neaparat foetajul de care spui si revin cu o noua incercare.

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 01 Feb 2012, 00:09

Draga Lena, care e secretul cu foetajul? Mi-au iesit pleostite si suparate. O fi focul cuptorului meu de vina? :(

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 01 Feb 2012, 15:17

Liliana, nu a fost bun aluatul de foietaj, am avut si eu asa cazuri, doar cu Linco imi iese pufos si frumos.

natalia s
natalia s Elena (lena) 03 Jan 2019, 13:54

Eu am folosit foietaj Linco, dar la copt au crescut in toate partile numai drepte nu au ramas. Care o fi cauza? Multumesc

lena
Elena (lena) natalia s 03 Jan 2019, 14:10

Da, s-au stricat si ei intre timp... Incearca si cu foietajul meu rapid de casa, ar trebui sa fie bine 😉

Ellena
Elena (Ellena) 23 Jan 2012, 22:52

oricand as manca acest aperitiv, este asa de delicat si bun...

Poza mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 26 Sep 2010, 08:57

sunt innebunita dupa somon afumat .,...trebuie neaparat sa o incerc si pe aceasta si sigur va fi un aperitiv delicios pt sarbatori..si nu numai!

Nota mea pentru reteta:
deca
greti serban (deca) 01 Sep 2010, 17:51

UN APERITIV DE NOTA

Nota mea pentru reteta:
dolcissima
dolcissima 30 Apr 2010, 12:34

Eu le-am facut,doar ca le-am umplut cu pasta de vinete,pasta de ton sau cu pasta de cascaval in amestec cu prosciuto(sunca).Sunt foarte bune,cine nu le-a facut merita sa incerce.Tot din acest aluat fraged am facut si cornulete...au un aspect deosebit ca aperitiv

anutza
Ana (anutza) 29 Apr 2010, 19:04

o sa folosesc un mixer..

anutza
Ana (anutza) 29 Apr 2010, 19:04

dar eu nu am blender...

Lilicica
Lilia (Lilicica) 29 Apr 2010, 10:13

Uau, arata foarte bine!

Arata toate comentariile