Vacanțele trec dar rămânem cu multe amintiri frumoase, inclusiv culinare, mâncăruri cu aromă și gust de mare, dar pe care oricând le puteți prepara acasă și în timpul anului. Calamarii prăjiți sau calamari fritti sunt preferații noștri în vacanțele la mare, ne place să-i mâncăm anume în acest mod, prăjiți proaspeți, nu decongelați, sau doar inele în pane dubios.
Vă arăt mai jos nu doar metoda de prăjire, dar și cum să curățați calamarul proaspăt cumpărat din surse sigure. Nu este nimic complicat, doar să aveți grijă când cumpărați calamar să miroase frumos a mare, nu a pește stricat.
Calamarii prăjiți aici le fac după rețetă italiană, mi se pare cea mai simplă și corectă, dar care scoate în evidență gustul minunat al fructelor de mare. Puteți prăji în acest mod și alte fructe de mare preferate - creveți, carne de scoici, peștișori mici, etc. Serviți simpli cu sare și câțiva stropi de zeamă de lămâie, vă asigur că sunt absolut delicioși, la noi întotdeauna sunt prea puțini...