Ingrediente
●
File de peste
4 buc
aproximativ 1 kg
●
Ceapa alba
2 buc
2 buc mari sau 4 mici
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Faina alba calitate superioara
4 pahare
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mai intai se pregateste aluatul pentru placinta. Daca veti lua din comert aluat de foietaj se pot omite pasii urmatori.
Intr-un bol de pune 1 pahar de apa sau lapte cald, 1 ou, 1/4 de lingurita de sare si 1 lingurita de zahar.
Pas 2
Se amesteca bine ingredientele de mai sus, apoi se adauga drojdia faramitata si iar se amesteca pana se dizolva.
Pas 3
Adaugati faina si amestecati bine.
Pas 4
Cand ati adunat putin aluatul puneti untul moale si framantati bine pana nu se mai lipeste de maini. Daca este nevoie mai presarati faina.
Pas 5
Cand aluatul este uniform si nu se mai lipeste de maini il puneti intr-un bol curat, acoperiti cu folie si lasati la un loc cald sa creasca bine.
Pas 6
Ar trebui sa creasca in volum cam de 2 ori.
Pas 7
Dupa ce a crescut il mai framantati putin si peste 10 min este gata sa fie folosit la placinta.
Pas 8
File-ul de peste se spala bine si se lasa sa se scurga de apa.
Pas 9
Ceapa se taie bucatele medii si se rumeneste in ulei.
Pas 10
Aluatul se imparte in 2 bucati, din fiecare se face cate o placinta.
Se intinde o foaie rotunda de 3-4 mm grosime, din fiecare bucata de aluat, pe mijloc se pune fileul de peste(se sareaza si pipereaza putin).
Pas 11
Deasupra pestelui se pune ceapa prajita, sau maioneza(daca folositi).
Pas 12
Aluatul se taie fashii uniforme si se "impleteste" - se pune una dupa alta fiecare bucata de aluat, asa cum se vede in poza.
Pas 13
Placintele astfel formate se pun in tava de cuptor, unsa cu putin ulei. Se ung cu galbenus de ou deasupra si se pun la cuptor aproximativ o ora, pana se rumenesc.
Pas 14
Cand sunt coapte se lasa putin sa se racoreasca, apoi se portioneaza.
Pas 15
Placinta este foarte buna si calda si rece.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)