Placinta cu peste

Placinta cu peste

Foarte simpla reteta dar cu un rezultat foarte bun. Am folosit aluatul de pe un site, modul de asamblare de pe altul, amandoua destul de reusite. Puteti folosi orice file de peste preferat, este important sa fie fara oase - aluatul tot puteti sa-l folositi pe cel de foietaj din comert sau drojdie.

Ingrediente

File de peste
4 buc
aproximativ 1 kg
Ceapa alba
2 buc
2 buc mari sau 4 mici
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Oua
2 buc
Zahar
1 lingurite
Unt
4 linguri
Sare
0.25 lingurite
Faina alba calitate superioara
4 pahare
Drojdie proaspata
25 g

Pasi de urmat

1

Mai intai se pregateste aluatul pentru placinta. Daca veti lua din comert aluat de foietaj se pot omite pasii urmatori.

Intr-un bol de pune 1 pahar de apa sau lapte cald, 1 ou, 1/4 de lingurita de sare si 1 lingurita de zahar.

2

Se amesteca bine ingredientele de mai sus, apoi se adauga drojdia faramitata si iar se amesteca pana se dizolva.

3

Adaugati faina si amestecati bine.

4

Cand ati adunat putin aluatul puneti untul moale si framantati bine pana nu se mai lipeste de maini. Daca este nevoie mai presarati faina.

5

Cand aluatul este uniform si nu se mai lipeste de maini il puneti intr-un bol curat, acoperiti cu folie si lasati la un loc cald sa creasca bine.

6

Ar trebui sa creasca in volum cam de 2 ori.

7

Dupa ce a crescut il mai framantati putin si peste 10 min este gata sa fie folosit  la placinta.

8

File-ul de peste se spala bine si se lasa sa se scurga de apa.

9

Ceapa se taie bucatele medii si se rumeneste in ulei.

10

Aluatul se imparte in 2 bucati, din fiecare se face cate o placinta.

Se intinde o foaie rotunda de 3-4 mm grosime, din fiecare bucata de aluat, pe mijloc se pune fileul de peste(se sareaza si pipereaza putin).

11

Deasupra pestelui se pune ceapa prajita, sau maioneza(daca folositi).

12

Aluatul se taie fashii uniforme si se "impleteste" - se pune una dupa alta fiecare bucata de aluat, asa cum se vede in poza.

13

Placintele astfel formate se pun in tava de cuptor, unsa cu putin ulei. Se ung cu galbenus de ou deasupra si se pun la cuptor aproximativ o ora, pana se rumenesc.

14

Cand sunt coapte se lasa putin sa se racoreasca, apoi se portioneaza.

15

Placinta este foarte buna si calda si rece.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 23

MoiseiMarisha323
Moisei Marisha (MoiseiMarisha323) 25 apr 2017, 10:08

Drojdie uscata se poate de folosit? Ce cantitate? Multumesc!

lena
Elena (lena) Moisei Marisha (MoiseiMarisha323) 25 apr 2017, 12:18

Da, puneti 10g drojdie uscata.

ryana
ryana 12 mar 2015, 23:02

.

Poza mea pentru reteta:
ryana
ryana 12 mar 2015, 22:11

Uff

Poza mea pentru reteta:
ryana
ryana 12 mar 2015, 21:07

Greu cu telefonul ... o vesnicie pana incarc pozele

Poza mea pentru reteta:
taniulya
taniulya 09 iun 2014, 01:28

Lena, ce peste ai folosit aici in reteta? Merci

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) taniulya 09 iun 2014, 07:20

Aici este file de pangasius.

adela la la
adela la la 18 mai 2014, 14:50

Foarte gustos si original. Recomand!!!

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 ian 2012, 22:10

Absolut incantatoare la gust aceasta placinta. O placinta unica. Si destul de usor de preparat. Un deliciu care poate incanta orice oaspete!

Poza mea pentru reteta:
Monica Rojas
Monica Rojas 11 sep 2011, 08:45

am dat-o gata pe soacra-mea cu reteta asta azi. hahah

PS. pe  langa ceapa am pus si morcovi si ardei pt un colorit mai diversificat.

Nota mea pentru reteta:
cornelia
cornelia 16 apr 2011, 14:43

Tinand cont de faptul ca de Florii este dezlegare la peste am sa fac aceasta reteta ,insa usor modificata ...aloat fara ou (...suntem totus in post  ) in aluat foetat din comert imi doresc din sufletul sa iasa si sa nu dezamagesc nici familia nici vizitatorii mei la care le-am spus de acest site si de minunatiile ce le gatesti Lena . Sper maca 10% din dibacia ta de a gatii sa pot obtine si eu cu ajutorul tau evident                      Multumesc inca o data

Nota mea pentru reteta:
millena
millena 24 sep 2009, 15:06

excelenta ideea cu impletitul aluatului...nota maxima si aici!

eu asa v-am gasit, pe google, tastand: "placinta de peste"... ma bucur mult ca v-am descoperit, site-ul e deosebit si imi place ca pentru fiecare reteta totul este explicat pe indelete prin pasi succesivi cu imagini...felicitari pentru munca depusa!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile