Placinta cu peste

Placinta cu peste

Foarte simpla reteta dar cu un rezultat foarte bun. Am folosit aluatul de pe un site, modul de asamblare de pe altul, amandoua destul de reusite. Puteti folosi orice file de peste preferat, este important sa fie fara oase - aluatul tot puteti sa-l folositi pe cel de foietaj din comert sau drojdie.

Ingrediente

File de peste
4 buc
aproximativ 1 kg
Ceapa alba
2 buc
2 buc mari sau 4 mici
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Oua
2 buc
Zahar
1 lingurita
Unt
4 linguri
Sare
0.25 lingurite
Faina alba calitate superioara
4 pahare
Drojdie proaspata
25 g

Pasi de urmat

1

Mai intai se pregateste aluatul pentru placinta. Daca veti lua din comert aluat de foietaj se pot omite pasii urmatori.

Intr-un bol de pune 1 pahar de apa sau lapte cald, 1 ou, 1/4 de lingurita de sare si 1 lingurita de zahar.

2

Se amesteca bine ingredientele de mai sus, apoi se adauga drojdia faramitata si iar se amesteca pana se dizolva.

3

Adaugati faina si amestecati bine.

4

Cand ati adunat putin aluatul puneti untul moale si framantati bine pana nu se mai lipeste de maini. Daca este nevoie mai presarati faina.

5

Cand aluatul este uniform si nu se mai lipeste de maini il puneti intr-un bol curat, acoperiti cu folie si lasati la un loc cald sa creasca bine.

6

Ar trebui sa creasca in volum cam de 2 ori.

7

Dupa ce a crescut il mai framantati putin si peste 10 min este gata sa fie folosit  la placinta.

8

File-ul de peste se spala bine si se lasa sa se scurga de apa.

9

Ceapa se taie bucatele medii si se rumeneste in ulei.

10

Aluatul se imparte in 2 bucati, din fiecare se face cate o placinta.

Se intinde o foaie rotunda de 3-4 mm grosime, din fiecare bucata de aluat, pe mijloc se pune fileul de peste(se sareaza si pipereaza putin).

11

Deasupra pestelui se pune ceapa prajita, sau maioneza(daca folositi).

12

Aluatul se taie fashii uniforme si se "impleteste" - se pune una dupa alta fiecare bucata de aluat, asa cum se vede in poza.

13

Placintele astfel formate se pun in tava de cuptor, unsa cu putin ulei. Se ung cu galbenus de ou deasupra si se pun la cuptor aproximativ o ora, pana se rumenesc.

14

Cand sunt coapte se lasa putin sa se racoreasca, apoi se portioneaza.

15

Placinta este foarte buna si calda si rece.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 23

MoiseiMarisha323
Moisei Marisha (MoiseiMarisha323) 25 Apr 2017, 10:08

Drojdie uscata se poate de folosit? Ce cantitate? Multumesc!

lena
Elena (lena) Moisei Marisha (MoiseiMarisha323) 25 Apr 2017, 12:18

Da, puneti 10g drojdie uscata.

ryana
ryana 12 Mar 2015, 23:02

.

Poza mea pentru reteta:
ryana
ryana 12 Mar 2015, 22:11

Uff

Poza mea pentru reteta:
ryana
ryana 12 Mar 2015, 21:07

Greu cu telefonul ... o vesnicie pana incarc pozele

Poza mea pentru reteta:
adela la la
adela la la 18 May 2014, 14:50

Foarte gustos si original. Recomand!!!

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 Jan 2012, 22:10

Absolut incantatoare la gust aceasta placinta. O placinta unica. Si destul de usor de preparat. Un deliciu care poate incanta orice oaspete!

Poza mea pentru reteta:
cornelia
cornelia 16 Apr 2011, 14:43

Tinand cont de faptul ca de Florii este dezlegare la peste am sa fac aceasta reteta ,insa usor modificata ...aloat fara ou (...suntem totus in post  ) in aluat foetat din comert imi doresc din sufletul sa iasa si sa nu dezamagesc nici familia nici vizitatorii mei la care le-am spus de acest site si de minunatiile ce le gatesti Lena . Sper maca 10% din dibacia ta de a gatii sa pot obtine si eu cu ajutorul tau evident                      Multumesc inca o data

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 17 Sep 2010, 11:40

ador pestele si eu si sotul .......si pe asta ar trbui sa o incerc.....draga lena am constat ca ai foarte multe retete care nu le-am increcat si aas vrea..dar nu-mi prmite timpul ......dar nu ma las .....rand pe rand la voi incerca si-ti voi spune cum mi-au iesit

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 16 Sep 2010, 16:59

Eu m-am molipsit de la pizza si ung aluatul cu sos de rosii sa iasa un pic rozaliu pestele. Superba asamblarea, eu feliam doar intr-un singur sens

Nota mea pentru reteta:
millena
millena 24 Sep 2009, 15:06

excelenta ideea cu impletitul aluatului...nota maxima si aici!

eu asa v-am gasit, pe google, tastand: "placinta de peste"... ma bucur mult ca v-am descoperit, site-ul e deosebit si imi place ca pentru fiecare reteta totul este explicat pe indelete prin pasi succesivi cu imagini...felicitari pentru munca depusa!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile