Ingrediente
●
File de peste
4 buc
aproximativ 1 kg
●
Ceapa alba
2 buc
2 buc mari sau 4 mici
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Faina alba calitate superioara
4 pahare
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mai întâi se pregătește aluatul pentru plăcintă. Dacă veți lua din comerț aluat de foietaj se pot omite pașii următori.
Într-un bol de pune 1 pahar de apă sau lapte cald, 1 ou, 1/4 de linguriță de sare și 1 linguriță de zahăr.
Pas 2
Se amestecă bine ingredientele de mai sus, apoi se adaugă drojdia fărâmițată și iar se amestecă până se dizolvă.
Pas 3
Adăugați făina și amestecați bine.
Pas 4
Când ați adunat puțin aluatul puneți untul moale și frământați bine până nu se mai lipește de mâini. Dacă este nevoie mai presărați făină.
Pas 5
Când aluatul este uniform și nu se mai lipește de mâini îl puneți într-un bol curat, acoperiți cu folie și lăsați la un loc cald să crească bine.
Pas 6
Ar trebui să crească în volum cam de 2 ori.
Pas 7
După ce a crescut îl mai frământați puțin și peste 10 min este gata să fie folosit la plăcintă.
Pas 8
File-ul de pește se spală bine și se lasă să se scurgă de apă.
Pas 9
Ceapa se taie bucățele medii și se rumenește în ulei.
Pas 10
Aluatul se împarte în 2 bucăți, din fiecare se face câte o plăcintă.
Se întinde o foaie rotundă de 3-4 mm grosime, din fiecare bucată de aluat, pe mijloc se pune filetul de pește (se sărează și piperează puțin).
Pas 11
Deasupra peștelui se pune ceapa prăjită, sau maioneza (dacă folosiți).
Pas 12
Aluatul se taie fâșii uniforme și se "împletește" - se pune una după alta fiecare bucată de aluat, așa cum se vede în poză.
Pas 13
Plăcintele astfel formate se pun în tava de cuptor, unsă cu puțin ulei. Se ung cu gălbenuș de ou deasupra și se pun la cuptor aproximativ o oră, până se rumenesc.
Pas 14
Când sunt coapte se lasă puțin să se răcorească, apoi se porționează.
Pas 15
Plăcinta este foarte bună și caldă și rece.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)