Ingrediente
●
Fasole verde
500 g
sau fasole păstăi galbenă, oricare preferați
●
Maioneză
200 g
în varianta de post, puteți pregăti maioneză de post - este pe site
●
Usturoi (cățeii)
2 buc
puteți să puneți mai mult sau mai puțin, după preferințe
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Fasolele se curăță și se spală bine, asta dacă o aveți proaspătă. Dacă folosiți fasole congelată o puneți direct la fiert, conform cu instrucțiunile de pe pungă.
Apoi eu prefer s-o fierb la aburi timp de 20 de minute, las să se răcească și să se scurgă bine.
Dar la fel de bine se poate fierbe simplu în apă, timp de 15-20 de minute și neapărat lăsați să se scurgă bine de apă într-o sită.
Puteți să folosiți și fasole conservată, dar mie nu-mi place nici gustul ei, nici textura - aici am în vedere conservele din comerț.
Pas 2
Cât se fierbe-scurge fasolea, puteți pregăti maioneza de casă, în varianta simplă și clasică sau în varianta de post.
Pentru o salată mai fresh puteți combina maioneza cu niște iaurt grecesc sau smântână simplă.
Pas 3
Păstăile fierte recomand să le tăiați în bucățele mai mici - cam de 1.5-2cm lungime.
Pas 4
Adăugați într-un bol mare fasolele, maioneza și usturoiul pisat.
Pas 5
Amestecați bine cu o lingură, mai potriviți de sare dacă este nevoie, usturoiul îl reglați după gust.
Lăsați salata câteva ore la frigider să se marineze, este mult mai bună după acest timp.
Pas 6
Serviți pe pâine sau pe lângă o bucată de carne preferată, chiftele, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
700 g
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)