Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi

Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi

La cât de simplă este această salată de fasole verde, la fel de ușor este să o stricați dacă nu sunteți atenți la cele 2 ingrediente de bază - fasolea păstăi sau maioneza. Recunosc sincer că nu a fost "dragoste la prima vedere" pentru mine, deși îmi place mult salata de vinete cu maioneză, și mă gândeam că ar fi cam aceeași chestie - nu este chiar așa.

Deci, contează mult să aveți păstăile gustoase, nu prea apoase și ațoase, scurse bine de apa în care au fiert. Apoi după multiple încercări am ales să prepar numai varianta cu maioneză de casă, anume așa această salată de fasole verde va avea un gust complet, minunat. Puteți să diluați maioneza cu puțină smântână sau iaurt grecesc, iar cantitatea de usturoi o reglați după gust bineînțeles.

Ingrediente

Fasole verde
500 g
sau fasole păstăi galbenă, oricare preferați
Maioneză
200 g
în varianta de post, puteți pregăti maioneză de post - este pe site
Usturoi (cățeii)
2 buc
puteți să puneți mai mult sau mai puțin, după preferințe

Pași de urmat

Pas 1

Fasolele se curăță și se spală bine, asta dacă o aveți proaspătă. Dacă folosiți fasole congelată o puneți direct la fiert, conform cu instrucțiunile de pe pungă.

Apoi eu prefer s-o fierb la aburi timp de 20 de minute, las să se răcească și să se scurgă bine.

Dar la fel de bine se poate fierbe simplu în apă, timp de 15-20 de minute și neapărat lăsați să se scurgă bine de apă într-o sită.

Puteți să folosiți și fasole conservată, dar mie nu-mi place nici gustul ei, nici textura - aici am în vedere conservele din comerț.

Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi - Pas 1
Pas 2

Cât se fierbe-scurge fasolea, puteți pregăti maioneza de casă, în varianta simplă și clasică sau în varianta de post.

Pentru o salată mai fresh puteți combina maioneza cu niște iaurt grecesc sau smântână simplă.

Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi - Pas 2
Pas 3

Păstăile fierte recomand să le tăiați în bucățele mai mici - cam de 1.5-2cm lungime.

Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi - Pas 3
Pas 4

Adăugați într-un bol mare fasolele, maioneza și usturoiul pisat.

Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi - Pas 4
Pas 5

Amestecați bine cu o lingură, mai potriviți de sare dacă este nevoie, usturoiul îl reglați după gust.

Lăsați salata câteva ore la frigider să se marineze, este mult mai bună după acest timp.

Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi - Pas 5
Pas 6

Serviți pe pâine sau pe lângă o bucată de carne preferată, chiftele, etc.

Poftă Bună!

Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 25 Feb 2020, 19:56

Prima dată fac asa salată,  am gustat-o dupa ce am amestecat toate ingredientele,  este deja ft buna. Dar cred ca dupa  ce se raceste bine la frigider o sa fie o salatica care va deveni una din preferatelec mele 😊

Nota mea pentru rețetă: