Salată de ardei copți

Salată de ardei copți

Este o salată clasică, cred că toată lumea o știe, și pe cât de simplu de preparat la fel de repede se mănâncă pentru că este delicioasă.

Ardeii copți curățați eu îi congelez și pentru iarnă - își păstrează perfect textura și aroma - atunci doar îi decongelez și fac salate sau mâncăruri cu ei.

Ingrediente

Ardei capia
1 kg
alegeți ardeii să fie mai grași - se vor curăța mai bine
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
   
Oțet
1 lingura
   
Zahăr
1 lingurita
   
Sare, piper
0.5 lingurite
după gust
Verdeață (mărar, pătrunjel)
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Ardeii se coc bine pe toate părțile. Eu am 2 metode preferate de a face ardeii:

1. Este grătarul acela de gaz cu gaură în mijloc - ardeii se fac destul de bine, sunt mai dulci la gust, dar nu au aroma aia de fum mai specifică.

2. Pe aragaz, pe tablă sau tava aia de copt vinete - vedeți în blog că am scris despre ea.

Salată de ardei copți - Pas 1
Pas 2

După ce s-au copt îi puneți într-un lighean, presărați sare din abundență (se va lua coaja mai bine) și acoperiți cu niște folie de plastic sau un capac mai etanș (ardeii vor "transpira" și când se răcesc se curăță foarte bine).

Salată de ardei copți - Pas 2
Pas 3

După ce s-au răcit bine ardeii se curăță de coajă - mai nou îi curăț sub jet de apă rece - parcă se curăță mai bine și mai repede, mai ales dacă îi fac pe tablă de vinete.

Salată de ardei copți - Pas 3
Pas 4

Le puteți lăsa întregi sau tăia în bucăți mai lungi și înguste - apoi le puneți într-o farfurie mai adâncă, în care veți servi/amesteca salata.

Salată de ardei copți - Pas 4
Pas 5

Într-un bol mic amestecați ingredientele pentru dressing - le puteți regla după gustul vostru - dacă vă place mai acru, mai dulce sau mai sărat.

Salată de ardei copți - Pas 5
Pas 6

Turnați dressing-ul peste ardeii din farfurie, amestecați bine, dar atent - presărați verdeața tocată mărunt și gata serviți cu orice mâncare vă place.

Poftă Bună!

Salată de ardei copți - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2-3 porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

andreea9229
andreea paulet (andreea9229) 03 Sep 2011, 16:31

ffff bunnnn...

Nota mea pentru rețetă:
crisan
alexandra crisan (crisan) 03 Sep 2011, 18:15

hmmm tiam facut 1 din retetele de clatite da ce sa zic fiu  meu nu se mai satura de ele

stiuca
stiuca 14 Sep 2011, 12:25

SUPER ok ,astazi am facuto .

madalina79
Madalina (madalina79) 30 Jan 2012, 11:19

Pur şi simplu delicioasă! Am făcut-o de dimineaţă şi de atunci fac numai drumuri la frigider .
Până la prânz sigur nu mai rămâne :))
Eu nu i-am pus zahăr, pentru că am zic că ori tot e dietetică, ori nu mai e, dar tot e ieşit foarte bună. 

Nota mea pentru rețetă:
Daniela B.
Daniela B. 21 Aug 2014, 15:08

foarte gustoasa si sanatoasa, am mincat cu o felie de telemea si o rosie, multumim pt. receta sanatoasa

Nota mea pentru rețetă:
Rora
Rora 25 May 2015, 09:53

Eu evit apa la curata ardeii. Dp fript in pun in vas adanc, presar sare pe fiecare nou venit sare si am grija sa pun capacul inapoi repede. Zeama scursa in acel vas nu o arunc, o pun la dresing, e f bun si puternic gustul.Dp ce sunt fripti pe tabla de vinete, ardeilor le mai trebuie cca 30 minute sa stea sub capac cu sare, se si racesc si nu te arzi si se moaie si curge sucul cel bun pt dresing; la dresing pun in completarea sucului eliberat sub capac, telemea de oi desarata rasa, vegetica, un pic de usturoi fin de tot ras si inund toti ardeii in aceal dresing, taiati pt a se patrunde bine, savuram si cocenii semintiferi inmuiati in el, sunt f buni si ei odata patrunsi, mai ales cei proieminenti, caci sunt f aerati si intra bine dresingul. Asa nu se pierde nimic din ardei, decat pielita si cotorul, iar noi am savurat totul intr-un deliciu culinar complet, luand tot ce are nevoie organismul nostru din fiecare parte a minunatului ardei.

Elisabeth
Elisabeth 03 Mar 2016, 19:29

Nu ma mai satur de reteta asta:)..as mankka la orice fel de mankare cu ardeii asria minunati..danke

LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 19 Apr 2016, 14:57

Am incercat ieri cu ardei copti congelati...nu puteam sa ma satur....nu prea prefer dressing+urile ce au otet, dar aici e perfect. Nota mea pentru reteta e 10 +.....

Nota mea pentru rețetă:
Cristea85
Cristea85 10 Aug 2021, 11:53

Buna, Elena, pot face aceasta reteta si la borcan pt iarna oare?

lena
Elena (lena) Cristea85 13 Aug 2021, 06:48

Cred ca se poate, dar trebuie sterilizata in plus. N-am incercat.😉