Ingrediente
●
Ardei capia
1 kg
alegeți ardeii să fie mai grași - se vor curăța mai bine
●
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
●
Sare, piper
0.5 lingurite
după gust
●
Verdeață (mărar, pătrunjel)
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ardeii se coc bine pe toate părțile. Eu am 2 metode preferate de a face ardeii:
1. Este grătarul acela de gaz cu gaură în mijloc - ardeii se fac destul de bine, sunt mai dulci la gust, dar nu au aroma aia de fum mai specifică.
2. Pe aragaz, pe tablă sau tava aia de copt vinete - vedeți în blog că am scris despre ea.
Pas 2
După ce s-au copt îi puneți într-un lighean, presărați sare din abundență (se va lua coaja mai bine) și acoperiți cu niște folie de plastic sau un capac mai etanș (ardeii vor "transpira" și când se răcesc se curăță foarte bine).
Pas 3
După ce s-au răcit bine ardeii se curăță de coajă - mai nou îi curăț sub jet de apă rece - parcă se curăță mai bine și mai repede, mai ales dacă îi fac pe tablă de vinete.
Pas 4
Le puteți lăsa întregi sau tăia în bucăți mai lungi și înguste - apoi le puneți într-o farfurie mai adâncă, în care veți servi/amesteca salata.
Pas 5
Într-un bol mic amestecați ingredientele pentru dressing - le puteți regla după gustul vostru - dacă vă place mai acru, mai dulce sau mai sărat.
Pas 6
Turnați dressing-ul peste ardeii din farfurie, amestecați bine, dar atent - presărați verdeața tocată mărunt și gata serviți cu orice mâncare vă place.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(2-3 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)