Ingrediente
●
Ardei capia
1 kg
alegeti ardeii sa fie mai grasi - se vor curata mai bine
●
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
●
Sare,piper
0.5 lingurite
dupa gust
●
Verdeata (marar, patrunjel)
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ardeii se coc bine pe toate partile. Eu am 2 metode preferate de a face ardeii:
1. Este grilul acela de gaz cu gaura in mijloc - ardeii se fac destul de bine, sunt mai dulci la gust, dar nu au aroma aia de fum mai specifica.
2. Pe aragaz, pe tabla sau tava aia de copt vinete - vedeti in blog ca am scris despre ea.
Pas 2
Dupa ce s-au copt ii puneti intr-un lighean, presarati sare din abundenta (se va lua coaja mai bine) si acoperiti cu niste folie de plastic sau un capac mai etans (ardeii vor "transipa" si cand se racesc se curata foarte bine).
Pas 3
Dupa ce s-au racit bine ardeii se curata de coaja - mai nou ii curat sub jet de apa rece - parca se curata mai bine si mai repede, mai ales daca ii fac pe tabla de vinete.
Pas 4
Le puteti lasa intregi sau taia in bucati mai lungi si inguste - apoi le puneti intr-o farfurie mai adanca, in care veti servi/amesteca salata.
Pas 5
Intr-un bol mic amestecati ingredientele pentru dressing - le puteti regla dupa gustul vostru - daca va place mai acru, mai dulce sau mai sarat.
Pas 6
Turnati dressing-ul peste ardeii din farfurie, amestecati bine, dar atent - presarati verdeata tocata marunt si gata serviti cu orice mancare va place.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(2-3 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)