Rulouri-placinte cu varză/brânză
Dragi amatori de plăcinte, vă prezint o super rețetă bombă, pe lângă faptul că se face simplu, repede, ieftin, plăcintele sunt extraordinar de gustoase. Din tava care o vedeți în poză nu a rămas nimic efectiv în jumătate de oră. Soțul era foarte dezamăgit că am făcut atât de puține, deci vă recomand să faceți porție dublă dacă sunt mai mult de 2-3 mâncători în casă.
Sunt fragede, puțin foietate - mă întreba cineva dacă sunt cu aluat de foietaj făcute...Puteți să le faceți cu orice umplutură, cu varză e una din variantele cele mai reușite. Eu am improvizat repede și câteva cu telemea sărată, tot f.f. bune.
Deci, nu treceți pe alături :)
Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
150 ml
+ 20 ml de ulei pt a căli varza
●
Ceapă albă
1 buc
+ opțional 1 morcov
●
Sare, piper
0.5 lingurite
pentru umplutură, potriviți după gust
●
Gălbenuș de ou
1 buc
și susan sau mac pt ornat, opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Dacă alegeți să faceți plăcintele cu varză, recomand în primul rând să căliți varza din timp, să aibă timp să se răcorească bine.
Deci, într-o tigaie căliți ceapa tăiată solzișori, în puțin ulei.
Pas 2
Când ceapa începe ușor să se rumenească adăugați varza tăiată cât mai fin și subțire.
Pas 3
Amestecați și o lăsați să se călească în voie la foc mediu-mic.
Pas 4
Când se mai rumenește o potriviți de sare și piper după gust.
Nu uitați s-o amestecați periodic, închideți focul când e gata.
Pas 5
Amestecați apa cu uleiul și sarea.
Pas 6
Adăugați făina și amestecați bine cu o lingură sau spatulă - aluatul pare mai moale dar fără grijă, așa și trebuie să fie.
Pas 7
Este și ceva mai uleios, că doar conține ulei, dar după ce îl mutați pe masa presărată cu făină și îl mai frământați o jumătate de minut se rezolvă.
Lăsați să se odihnească 15-20 de minute.
Pas 8
După acest timp îl mai frământați puțin cu făină și lăsați 10 minute la odihnit.
Pas 9
Apoi se taie în 12 bucățele uniforme.
Pas 10
Fiecare bucățică o întindeți, ajutându-vă cu puțină făină și făcălețul, în niște mici dreptunghiuri.
Pas 11
Puneți umplutura peste, cam 1 lingură, varză sau brânză.
Pas 12
Acum începem să le rulăm - strângeți marginile și împachetați.
Pas 13
Rulați mai strâns și uniform.
Pas 14
În așa fel le faceți pe toate 12 și le aranjați într-o tavă de cuptor. Ungeți cu gălbenuș de ou și opțional puteți presăra deasupra susan sau mac.
Pas 15
Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 35-40 de minute, până se rumenesc frumos.
Le lăsați puțin să se răcorească.
Pas 16
Apoi savurați cu mare plăcere.
Poftă bună!
Cantitate:
12 buc
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (9 voturi)