Rulouri-placinte cu varza/branza

Rulouri-placinte cu varza/branza

Dragi amatori de placinte, va prezint o super reteta bomba, pe langa faptul ca se face simplu, repede, ieftin, placintele sunt extraordinar de gustoase. Din tava care o vedeti in poza nu a ramas nimic efectiv in jumate de ora. Sotul era foarte dezamagit ca am facut atat de putine, deci va recomand sa faceti portie dubla daca sunt mai mult de 2-3 mancatori in casa.

Sunt fragede, putin foietate - ma intreba cineva daca sunt cu aluat de foietaj facute...Puteti sa le faceti cu orice umplutura, cu varza e una din variantele cele mai reusite. Eu am improvizat repede si cateva cu telemea sarata, tot f.f. bune.

Deci, nu treceti pe alaturi :)

Ingrediente

Apa calda
150 ml
Ulei de floarea soarelui
150 ml
+ 20 ml de ulei pt a cali varza
Faina alba
300 g
Sare
0.5 lingurite
Varza alba
1 kg
Ceapa alba
1 buc
+ optional 1 morcov
Sare,piper
0.5 lingurite
pentru umplutura, potriviti dupa gust
Galbenus de ou
1 buc
si susan sau mac pt ornat, optional

Pasi de urmat

Pas 1

Daca alegeti sa faceti placintele cu varza, recomand in primul rand sa caliti varza din timp, sa aiba timp sa se racoreasca bine.

Deci, intr-o tigaie caliti ceapa taiata solzisori, in putin ulei.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 1
Pas 2

Cand ceapa incepe usor sa se rumeneasca adaugati varza taiata cat mai fin si subtire.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 2
Pas 3

Amestecati si o lasati sa se caleasca in voie la foc mediu-mic.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 3
Pas 4

Cand se mai rumeneste o potriviti de sare si piper dupa gust.

Nu uitati s-o amestecati periodic, inchideti focul cand e gata.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 4
Pas 5

Amestecati apa cu uleiul si sarea.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 5
Pas 6

Adaugati faina si amestecati bine cu o lingura sau spatula - aluatul pare mai moale dar fara grija, asa si trebuie sa fie.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 6
Pas 7

Este si ceva mai uleios, ca doar contine ulei, dar dupa ce il mutati pe masa presarata cu faina si il mai framantati o jumate de minut se rezolva.

Lasati sa se odihneasca 15-20 de minute.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 7
Pas 8

Dupa acest timp il mai framantati putin cu faina si lasati 10 minute la odihnit.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 8
Pas 9

Apoi se taie in 12 bucatele uniforme.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 9
Pas 10

Fiecare bucatica o intindeti, ajutandu-va cu putina faina si facaletul, in niste mici dreptunghiuri.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 10
Pas 11

Puneti umplutura peste, cam 1 lingura, varza sau branza.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 11
Pas 12

Acum incepem sa le rulam - strangeti marginile si impachetati.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 12
Pas 13

Rulati mai strans si uniform.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 13
Pas 14

In asa fel le faceti pe toate 12 si la aranjati intr-o tava de cuptor. Ungeti cu galbenus de ou si optional puteti presara deasupra susan sau mac.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 14
Pas 15

Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Le lasati putin sa se racoreasca.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 15
Pas 16

Apoi savurati cu mare placere.

Pofta buna!

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 16

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Melanie
Melanie 23 Oct 2015, 15:33

Imi ploua in gura! Am mancat asa ceva! Abia astept sa le incerc! Lena, cred ca ai uitat sa spui cand se pune faina, pe la pasii 5-6 cred!

olga-dragancea
Olga (olga-dragancea) 23 Oct 2015, 15:33

Wow, e genial. Chiar azi ma gindeam ca am niste telemea si ma batea gindul sa fac placinte, dar nu vroiam acelea cu reteta clasica. Incercam cu mare entuziasm, apoi revenim cu pareri.

lena
Elena (lena) 23 Oct 2015, 16:39

Melanie, da, gata, la pasul 6, merci de corectie :)

Spor la treaba!

aurash13
aurash13 24 Oct 2015, 04:36

Am facut aseara cu branza, portir dubla bineinteles, este delicioasa...multumim de reteta Lena😙😙😙

ETA
ETA 24 Oct 2015, 11:10

Voi încerca si eu, aluatul seamănă cu cel de galeta, daca ni greșesc, reteta ce am încercat-o cu umplutura de prune si mi- a plăcut! Oare se poate umple si cu ceva dulce, mere rase sau un gem msi tare? Multumim de idei si de retetele minunate cu care ne scoți de multe ori din impas cand e vorba de ce sa mai gătim!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) ETA 24 Oct 2015, 11:49

Cred ca ar merge si cu ceva dulce, numa sa nu curga uplutura :)

Mariana C.
Mariana C. 24 Oct 2015, 18:40

Arata foarte gustos mine incerc si eu sotu este amator de placinte.

zana daniela
zana daniela 25 Oct 2015, 10:11

Aluatul nu contine drojdie sau alte alea ?...ar fi minunat sa fac o placinta farà a astepta sa creasca ☺

lena
Elena (lena) zana daniela 25 Oct 2015, 10:49

Nu contine :)

Carmen Nedelea
Carmen Nedelea 26 Oct 2015, 11:19

Da, Melania a pus punctul pe "i", cand citesc retetele astea IMI PLOUA IN GURA! 

Toate sunt minunate, mai ales placintele!!!!

MashaL
MashaL 26 Oct 2015, 19:04

Foarte foarte gustoase, chiar nu demult le-am scos din cuptor. Doar  am o nelamurire de ce jumatate din ele la mijloc sau umflat si crapat si umplutura a iesit  putin afara, as vrea sa imi stiu greseala?. Le-am facut cu brinza de vaci si telemea,marar si ceapa. La sigut ramin cele mai de top placinte la moment, le voi face si miine cu cartof si varza.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) MashaL 26 Oct 2015, 22:23

Cele cu branza crapa de obicei cam la toate placintele, la mine la fel a iesit putin. Sa pui mai putina umplutura si sa nu le strangi tare, poate atunci va fi ceva mai bine.

Cu varza au fost perfecte, cred ca si la cartofi ar trebui sa fie bine.

vyorelya
vyorelya 27 Oct 2015, 10:24

le-am facut si eu dumunica seara. mi-au placut ca se farmau in gura. vreau sa incerc azi si cu umplutura dulce!!! draga lena iti multumesc ca ma ajuti sa imi surprind familia cu diferite bunatati!!!!!

Nota mea pentru reteta:
Lucella
Lucella 02 Nov 2015, 00:41

Multumim dn suflet pentru gustoseniile sugerate. Foarte gustos au fost placintelele.

Nota mea pentru reteta:
MashaL
MashaL 03 Nov 2015, 17:42

Foarte foarte gustoase precum am spus ca voi face cu cartofi si varza intradevar nu crapa si nu trebuie de facut mari. La mine in poza se vede clar ca cele mari au crapat restul  au ramas la fel. Nu am mai reusit sa fac poza cu ele pe platou ca imediat au trecut la masa.

Poza mea pentru reteta:
Lika
Lika 10 Nov 2015, 14:34

Gustosele de tot !!! Eu am facut portie dubla suntem mari amatori de placintele

Nota mea pentru reteta:
raluca57
raluca57 23 Nov 2015, 22:12

Sunt minunate! le-am facut cu varza, cu telemea, cu praz calit amestecat cu telemea.  Toate f f bune!!! Trebuiesa  incerc cu gem, nuci, mac...prea sunt bune. Periculos de bune!

Nota mea pentru reteta:
In-na
In-na 24 Nov 2015, 16:20

Placintele mele cu cartof si varza. Merita incercate!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
gabip
gabip 29 Nov 2015, 18:34

Desi am pornit sceptica la aceasta reteta, a iesit o coca minunata! Este uimitor cate retete simple din trei ingrediente - apa, ulei, faina - reusesti sa faci. Ce-mi place este ca la multe dintre ele nu faci deloc mizerie in bucatarie. 

Lena, esti extraordinara!

Multumesc!

mjosefdan
mjosefdan 21 Mar 2016, 20:17

daca vreau sa le fac de post,cu ce inlocuiesc oul ca sa se lipeasca susanul?

lena
Elena (lena) mjosefdan 21 Mar 2016, 20:50

Puteti inerca doar cu apa, dar le va tine numai pana la cuptor. Perfect ar fi sa faceti un fel de sos din apa si faina de ovaz sau in, vor tine mai bine susanul dupa coacere.

In cel mai rau caz faceti un fel de sos, cam alb ca laptele, din faina si apa, tot ar putea tine.

mjosefdan
mjosefdan 23 Mar 2016, 20:20

Multumesc,ai avut dreptate,apa cu faina,au iesit grozave

Valentina Chihai
Valentina (Valentina Chihai) 24 Mar 2016, 15:54

Foarte gustoase! Multumesc, Lena!

Poza mea pentru reteta:
MoiseiMarisha323
Moisei Marisha (MoiseiMarisha323) 24 Jun 2016, 09:09

As dori sa le fac cu cartof ati putea sa ma ajutati cum ar fi mai bine din cartof crud sau cartof fiert taiat cubulete?

lena
Elena (lena) Moisei Marisha (MoiseiMarisha323) 24 Jun 2016, 09:11

Mai bine cartoi fierti si le faceti piure.

AdelaOlaru617
Adela Olaru (AdelaOlaru617) 17 Nov 2016, 22:22

a facut cineva cu mar? ar fi ca un fel de strudel..

corina cafy
Corina Ok (corina cafy) 03 Aug 2017, 23:48

E delicioasa reteta....ingrediente simple, usor de facut...eu am pus la umplutura 3 feluri : cartofi cu ceafa afumata, varza si ciuperci...s-a copt usor,nu s-au crapat deloc...ce sa mai...intotdeauna retetele au avut un real succes ...multumim pentru impartasirea retetelor

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Corina Ok (corina cafy) 04 Aug 2017, 16:38

Multumesc si eu Corina! Sa aveti pofta buna!

Mari Nagy
Mari Nagy 18 Mar 2018, 14:09

Foarte buna si aceasta reteta de rulouri/ placinte. Am facut portie dubla, si cu varza si cu branza. Mie mi-au iesit un pic mai "grasute". Cam cat de mare sa fie dreptunghiul ? Deasupra am pus susan alb si negru. Multumesc inca o data !!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Mari Nagy 19 Mar 2018, 15:49

Ies ceva mai fine daca intindeti foile cat mai subtire, nu mai tin minte ce dimensiuni aveau 😉

Alexandra Mirela
Alexandra Mirela 16 Mar 2021, 08:59

Buna ziua! Vreau sa incerc si eu aceasta reteta, dar vreau sa le fac de post. Cu ce le pot unge? Multumesc!

lena
Elena (lena) Alexandra Mirela 16 Mar 2021, 09:06

Nu le ungeti cu nimic, sau puteti face o infuzie de ceai negru si ungeti cu ea.😉

Alexandra Mirela
Alexandra Mirela 16 Mar 2021, 10:32

Multumesc mult!