Rulouri-placinte cu varză/brânză

Rulouri-placinte cu varză/brânză

Dragi amatori de plăcinte, vă prezint o super rețetă bombă, pe lângă faptul că se face simplu, repede, ieftin, plăcintele sunt extraordinar de gustoase. Din tava care o vedeți în poză nu a rămas nimic efectiv în jumătate de oră. Soțul era foarte dezamăgit că am făcut atât de puține, deci vă recomand să faceți porție dublă dacă sunt mai mult de 2-3 mâncători în casă.

Sunt fragede, puțin foietate - mă întreba cineva dacă sunt cu aluat de foietaj făcute...Puteți să le faceți cu orice umplutură, cu varză e una din variantele cele mai reușite. Eu am improvizat repede și câteva cu telemea sărată, tot f.f. bune.

Deci, nu treceți pe alături :)

Ingrediente

Apă caldă
150 ml
   
Ulei de floarea-soarelui
150 ml
+ 20 ml de ulei pt a căli varza
Făină albă
300 g
   
Sare
0.5 lingurite
   
Varză albă
1 kg
   
Ceapă albă
1 buc
+ opțional 1 morcov
Sare, piper
0.5 lingurite
pentru umplutură, potriviți după gust
Gălbenuș de ou
1 buc
și susan sau mac pt ornat, opțional

Pași de urmat

Pas 1

Dacă alegeți să faceți plăcintele cu varză, recomand în primul rând să căliți varza din timp, să aibă timp să se răcorească bine.

Deci, într-o tigaie căliți ceapa tăiată solzișori, în puțin ulei.

Rulouri-placinte cu varză/brânză - Pas 1
Pas 2

Când ceapa începe ușor să se rumenească adăugați varza tăiată cât mai fin și subțire.

Rulouri-placinte cu varză/brânză - Pas 2
Pas 3

Amestecați și o lăsați să se călească în voie la foc mediu-mic.

Rulouri-placinte cu varză/brânză - Pas 3
Pas 4

Când se mai rumenește o potriviți de sare și piper după gust.

Nu uitați s-o amestecați periodic, închideți focul când e gata.

Rulouri-placinte cu varză/brânză - Pas 4
Pas 5

Amestecați apa cu uleiul și sarea.

Rulouri-placinte cu varză/brânză - Pas 5
Pas 6

Adăugați făina și amestecați bine cu o lingură sau spatulă - aluatul pare mai moale dar fără grijă, așa și trebuie să fie.

Rulouri-placinte cu varză/brânză - Pas 6
Pas 7

Este și ceva mai uleios, că doar conține ulei, dar după ce îl mutați pe masa presărată cu făină și îl mai frământați o jumătate de minut se rezolvă.

Lăsați să se odihnească 15-20 de minute.

Rulouri-placinte cu varză/brânză - Pas 7
Pas 8

După acest timp îl mai frământați puțin cu făină și lăsați 10 minute la odihnit.

Rulouri-placinte cu varză/brânză - Pas 8
Pas 9

Apoi se taie în 12 bucățele uniforme.

Rulouri-placinte cu varză/brânză - Pas 9
Pas 10

Fiecare bucățică o întindeți, ajutându-vă cu puțină făină și făcălețul, în niște mici dreptunghiuri.

Rulouri-placinte cu varză/brânză - Pas 10
Pas 11

Puneți umplutura peste, cam 1 lingură, varză sau brânză.

Rulouri-placinte cu varză/brânză - Pas 11
Pas 12

Acum începem să le rulăm - strângeți marginile și împachetați.

Rulouri-placinte cu varză/brânză - Pas 12
Pas 13

Rulați mai strâns și uniform.

Rulouri-placinte cu varză/brânză - Pas 13
Pas 14

În așa fel le faceți pe toate 12 și le aranjați într-o tavă de cuptor. Ungeți cu gălbenuș de ou și opțional puteți presăra deasupra susan sau mac.

Rulouri-placinte cu varză/brânză - Pas 14
Pas 15

Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 35-40 de minute, până se rumenesc frumos.

Le lăsați puțin să se răcorească.

Rulouri-placinte cu varză/brânză - Pas 15
Pas 16

Apoi savurați cu mare plăcere.

Poftă bună!

Rulouri-placinte cu varză/brânză - Pas 16

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (9 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Melanie
Melanie 23 Oct 2015, 15:33

Imi ploua in gura! Am mancat asa ceva! Abia astept sa le incerc! Lena, cred ca ai uitat sa spui cand se pune faina, pe la pasii 5-6 cred!

olga-dragancea
Olga (olga-dragancea) 23 Oct 2015, 15:33

Wow, e genial. Chiar azi ma gindeam ca am niste telemea si ma batea gindul sa fac placinte, dar nu vroiam acelea cu reteta clasica. Incercam cu mare entuziasm, apoi revenim cu pareri.

lena
Elena (lena) 23 Oct 2015, 16:39

Melanie, da, gata, la pasul 6, merci de corectie :)

Spor la treaba!

aurash13
aurash13 24 Oct 2015, 04:36

Am facut aseara cu branza, portir dubla bineinteles, este delicioasa...multumim de reteta Lena😙😙😙

ETA
ETA 24 Oct 2015, 11:10

Voi încerca si eu, aluatul seamănă cu cel de galeta, daca ni greșesc, reteta ce am încercat-o cu umplutura de prune si mi- a plăcut! Oare se poate umple si cu ceva dulce, mere rase sau un gem msi tare? Multumim de idei si de retetele minunate cu care ne scoți de multe ori din impas cand e vorba de ce sa mai gătim!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) ETA 24 Oct 2015, 11:49

Cred ca ar merge si cu ceva dulce, numa sa nu curga uplutura :)

Mariana C.
Mariana C. 24 Oct 2015, 18:40

Arata foarte gustos mine incerc si eu sotu este amator de placinte.

zana daniela
zana daniela 25 Oct 2015, 10:11

Aluatul nu contine drojdie sau alte alea ?...ar fi minunat sa fac o placinta farà a astepta sa creasca ☺

lena
Elena (lena) zana daniela 25 Oct 2015, 10:49

Nu contine :)

Carmen Nedelea
Carmen Nedelea 26 Oct 2015, 11:19

Da, Melania a pus punctul pe "i", cand citesc retetele astea IMI PLOUA IN GURA! 

Toate sunt minunate, mai ales placintele!!!!

MashaL
MashaL 26 Oct 2015, 19:04

Foarte foarte gustoase, chiar nu demult le-am scos din cuptor. Doar  am o nelamurire de ce jumatate din ele la mijloc sau umflat si crapat si umplutura a iesit  putin afara, as vrea sa imi stiu greseala?. Le-am facut cu brinza de vaci si telemea,marar si ceapa. La sigut ramin cele mai de top placinte la moment, le voi face si miine cu cartof si varza.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) MashaL 26 Oct 2015, 22:23

Cele cu branza crapa de obicei cam la toate placintele, la mine la fel a iesit putin. Sa pui mai putina umplutura si sa nu le strangi tare, poate atunci va fi ceva mai bine.

Cu varza au fost perfecte, cred ca si la cartofi ar trebui sa fie bine.

vyorelya
vyorelya 27 Oct 2015, 10:24

le-am facut si eu dumunica seara. mi-au placut ca se farmau in gura. vreau sa incerc azi si cu umplutura dulce!!! draga lena iti multumesc ca ma ajuti sa imi surprind familia cu diferite bunatati!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
Lucella
Lucella 02 Nov 2015, 00:41

Multumim dn suflet pentru gustoseniile sugerate. Foarte gustos au fost placintelele.

Nota mea pentru rețetă:
MashaL
MashaL 03 Nov 2015, 17:42

Foarte foarte gustoase precum am spus ca voi face cu cartofi si varza intradevar nu crapa si nu trebuie de facut mari. La mine in poza se vede clar ca cele mari au crapat restul  au ramas la fel. Nu am mai reusit sa fac poza cu ele pe platou ca imediat au trecut la masa.

Poza mea pentru rețetă:
Lika
Lika 10 Nov 2015, 14:34

Gustosele de tot !!! Eu am facut portie dubla suntem mari amatori de placintele

Nota mea pentru rețetă:
raluca57
raluca57 23 Nov 2015, 22:12

Sunt minunate! le-am facut cu varza, cu telemea, cu praz calit amestecat cu telemea.  Toate f f bune!!! Trebuiesa  incerc cu gem, nuci, mac...prea sunt bune. Periculos de bune!

Nota mea pentru rețetă:
In-na
In-na 24 Nov 2015, 16:20

Placintele mele cu cartof si varza. Merita incercate!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
gabip
gabip 29 Nov 2015, 18:34

Desi am pornit sceptica la aceasta reteta, a iesit o coca minunata! Este uimitor cate retete simple din trei ingrediente - apa, ulei, faina - reusesti sa faci. Ce-mi place este ca la multe dintre ele nu faci deloc mizerie in bucatarie. 

Lena, esti extraordinara!

Multumesc!

mjosefdan
mjosefdan 21 Mar 2016, 20:17

daca vreau sa le fac de post,cu ce inlocuiesc oul ca sa se lipeasca susanul?

lena
Elena (lena) mjosefdan 21 Mar 2016, 20:50

Puteti inerca doar cu apa, dar le va tine numai pana la cuptor. Perfect ar fi sa faceti un fel de sos din apa si faina de ovaz sau in, vor tine mai bine susanul dupa coacere.

In cel mai rau caz faceti un fel de sos, cam alb ca laptele, din faina si apa, tot ar putea tine.

mjosefdan
mjosefdan 23 Mar 2016, 20:20

Multumesc,ai avut dreptate,apa cu faina,au iesit grozave

Valentina Chihai
Valentina (Valentina Chihai) 24 Mar 2016, 15:54

Foarte gustoase! Multumesc, Lena!

Poza mea pentru rețetă:
MoiseiMarisha323
Moisei Marisha (MoiseiMarisha323) 24 Jun 2016, 09:09

As dori sa le fac cu cartof ati putea sa ma ajutati cum ar fi mai bine din cartof crud sau cartof fiert taiat cubulete?

lena
Elena (lena) Moisei Marisha (MoiseiMarisha323) 24 Jun 2016, 09:11

Mai bine cartoi fierti si le faceti piure.

AdelaOlaru617
Adela Olaru (AdelaOlaru617) 17 Nov 2016, 22:22

a facut cineva cu mar? ar fi ca un fel de strudel..

corina cafy
Corina Ok (corina cafy) 03 Aug 2017, 23:48

E delicioasa reteta....ingrediente simple, usor de facut...eu am pus la umplutura 3 feluri : cartofi cu ceafa afumata, varza si ciuperci...s-a copt usor,nu s-au crapat deloc...ce sa mai...intotdeauna retetele au avut un real succes ...multumim pentru impartasirea retetelor

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Corina Ok (corina cafy) 04 Aug 2017, 16:38

Multumesc si eu Corina! Sa aveti pofta buna!

Mari Nagy
Mari Nagy 18 Mar 2018, 14:09

Foarte buna si aceasta reteta de rulouri/ placinte. Am facut portie dubla, si cu varza si cu branza. Mie mi-au iesit un pic mai "grasute". Cam cat de mare sa fie dreptunghiul ? Deasupra am pus susan alb si negru. Multumesc inca o data !!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Mari Nagy 19 Mar 2018, 15:49

Ies ceva mai fine daca intindeti foile cat mai subtire, nu mai tin minte ce dimensiuni aveau 😉

Alexandra Mirela
Alexandra Mirela 16 Mar 2021, 08:59

Buna ziua! Vreau sa incerc si eu aceasta reteta, dar vreau sa le fac de post. Cu ce le pot unge? Multumesc!

lena
Elena (lena) Alexandra Mirela 16 Mar 2021, 09:06

Nu le ungeti cu nimic, sau puteti face o infuzie de ceai negru si ungeti cu ea.😉

Alexandra Mirela
Alexandra Mirela 16 Mar 2021, 10:32

Multumesc mult!