Ingrediente
●
Ardei copți
3 buc
am în vedere ardei roșii copți, curățați de coajă și semințe, vedeți mai jos cum se fac
●
Pastă de tomate
1 lingura
●
Sos de rodii
1 lingura
se găsește la raioanele de produse arabești
●
Ulei de măsline extravirgin
4 linguri
●
Suc de lămâie
1 lingura
●
Chimion pudră
0.5 lingurite
●
Ardei chilli
0.5 lingurite
fulgi de chilli, opțional, dacă vreți să fie muhammara mai iute
●
Pătrunjel tocat
1 lingura
opțional, pentru decor
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În primul rând pregătiți ardeii copți pentru rețeta de muhammara, eu de obicei fac mai mulți și congelez pentru a face și altă tură de pate.
Deci, într-o tavă aranjați ardeii kapia roșii și-i puneți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, de preferat cu ventilație (va avea efect de air fryer).
Pas 2
În acest timp mai deschideți cuptorul și întoarceți atent ardeii de 2-3 ori, până vedeți că s-au rumenit frumos pe toate părțile.
Pas 3
Imediat cât sunt fierbinți îi aruncați într-o oală și acoperiți cu capac deasupra, lăsați așa 20-30 de minute.
Pas 4
După acest timp se vor curăța mult mai ușor de coajă fiindcă se aburesc.
Deci curățați ardeii de coajă, semințe și cotor.
Pas 5
Acum puneți toate ingredientele pentru muhammara într-un blender sau robot de bucătărie care macină fin - ardeii copți, nucile și restul ingredientelor conform listei.
Apropo, nucile le puteți coace puțin dinainte dacă vreți un gust și aromă mai pronunțate, dar nu este obligatoriu.
Pas 6
Blendați bine, insistați cât mai mult ca să fie un pate fin și uniform.
Pe parcurs mai gustați de sare, după gustul dvs.
Dacă vreți un pate mai lichid sau mai gros, reglați pe viitor textura din cantitatea de pesmet adăugat - mie îmi place să fie tartinabil, dar să nu curgă.
Pas 7
Întindeți cu o lingură pe un platou pasta formată, sau puneți într-o farfurie plată cu borduri.
Deasupra mai stropiți cu puțin ulei de măsline bun.
Pas 8
Decorați cu bucățe de nuci și niște pătrunjel tocat, muhammara este gata, o puteți servi imediat sau o puteți lăsa la frigider până aveți nevoie.
Este absolut delicioasă, servită cu pâine proaspătă sau lipii chiar impresionează prin gustul complet și deosebit.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 portie
(1 platou mediu)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării: