Piure de mazare verde

Piure de mazare verde

Toata lumea stie sa faca un piure de cartofi, chiar daca spui cuvantul piure, imediat doar la asta de duce gandul. Dar cat de subestimata este reteta de piure de mazare - rapida, simpla si iese o garnitura delicata, fina si gustoasa - chiar si Sofia mananca cu mare placere.

In varianta de post caliti doar putina ceapa cu ulei si omiteti untul.

Am incercat sa fac piureul si cu mazare la conserva si cu din aceea congelata, fiecare a fost bun - doar ca cel din mazare congelata a fost ceva mai dulce.

Ingrediente

Mazare verde congelata
450 g
sau la conserva
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Unt
25 g
sau o ceapa in varianta de post
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-o tigaie puneti untul si uleiul, lasati sa se incalzeasca bine.

In varianta de post caliti ceapa taiata marunt cu ulei, omiteti untul.

Piure de mazare verde - Pas 1
Pas 2

Adaugati mazarea congelata, amestecati bine si lasati sa se caleasca la foc mediu 15-20 minute - pana se dezgheata si fierbe bine.

Piure de mazare verde - Pas 2
Pas 3

Potriviti de sare si piper, stingeti focul.

Puteti sa mai adaugati si alte ierburi, dar nu exagerati, sa nu schimbe gustul de mazare.

Piure de mazare verde - Pas 3
Pas 4

Pasati bine mazarea cu robotul sau blenderul.

Piure de mazare verde - Pas 4
Pas 5

Si gata, il serviti cum va place.

Aici i-am dat forma cu un inel de bucatarie.

Piure de mazare verde - Pas 5
Pas 6

Aici este piureul cu mazare din conserva.

Piure de mazare verde - Pas 6
Pas 7

Si asta-i din mazare congelata.

Serviti-l cu orice va place - carne, legume, etc.

Pofta Buna!

Piure de mazare verde - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 4 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

Christiane
Christiane 21 Oct 2015, 19:05

Multumesc Lena pt reteta .....Arata foarte bine....O sa il fac si eu.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 21 Sep 2015, 10:49

Teoretic merge, dar trebuie de adaugat mai multa apa si lasat sa fiarba tot mai mult, pana e gata.

Ekaterinka
Ekaterinka 20 Sep 2015, 16:54

minunat!

lena
Elena (lena) 31 May 2015, 20:23

Radu, adaugiri interesante, dar, optionale, puree-ul(ca asa il vrei scris) iese f.bine si fara lapte/smantana, am testat si sunt cel

Mai exigent critic, chiar mai mult ca dumneata. Totul tine de gusturi, si de bunul simt in ton si exprimare - sunt si eu om...

Asta daca ati vrut sa fiti corect nu doar intzepat.

radu69
Radu (radu69) 31 May 2015, 18:42

Rețeta e ușor incompletă. Urmați-mi sfatul dacă vreți să nu aveți în final o buturugă verde sau maro cu un gust prea intens, o textură bizară și imposibil de consumat. La final, după ce ați dat mazărea prin blender, adăugați două linguri de smântână și o jumătate de cană de lapte (50 ml), apoi amestecați bine (cu mixerul). Rezultă un purée (așa se scrie corect!) deosebit de bun, ce rivalizează cu cel de cartofi, și poate fi oricând servit cu o friptură sau altceva. Nota bene, variantă de post nu există. A propos, mai bine folosiți termenul "vegetarian" în loc de "de post", că doar suntem în secolul XXI nu în vremurile când ne uitam pe pereți la calendarul ortodox ca să ne facem meniul zilei :)

Nota mea pentru reteta:
ClaudiaStan477
Claudia Stan (ClaudiaStan477) Radu (radu69) 25 Apr 2017, 15:48

Cu completarea retetei nu am nicio problema, cu puree insa am. In limba romana exista cuvantul piure care inseamna: Preparat culinar cu aspect de pastă, obținut din legume sau din fructe fierte (ori crude), folosit de obicei ca garnitură., conform DEX. ;)

BejanDoina172
Bejan Doina (BejanDoina172) Radu (radu69) 05 Dec 2017, 21:28

Vegetarian este in varianta propusa de dv. Da, exista inca de post, pentru ca unii chiar se straduiesc sa tina toate posturile. Sanatate.

Cornelia BB
Cornelia BB 05 Jul 2014, 12:53

Eu nu am mai mărunțit mazarea dar a fost foarte gustoasa si asa . 

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 20 May 2014, 21:55

Buna. Am facut si eu acest piure,si cu unt si cu ceapa. F,bun,dar probabil l-am indesat prea tare in forma ca era compact, cam uscat. Data viitoare poate sa adaug si 1 catel de usturoi. Dar, bun, bun. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Corina Kitchen
Corina Kitchen 10 Nov 2013, 02:00

E diferenta semnificativa de gust intre pateul  de mazare din conserva si cel congelat? Eu as alege  mazarea congelata  daca ma i-au dupa aspect. Multumesc. Corina

lena
Elena (lena) Corina Kitchen 10 Nov 2013, 14:37

Semnificativa nu este, dar totusi este.

nelus
nela plavan (nelus) 25 Nov 2012, 18:36

am sa incerc si eu aceasta reteta dar varinta de post

Nota mea pentru reteta:
MAMI DE PITICI MICI
MAMI DE PITICI MICI 21 Nov 2012, 14:08

Draga Lena, ma bucur ca ai postat si reteta asta, mai ales ca acum,pentru cei care tin post, este nevoie de ceva inspiratie.Asa ca, pornind de la reteta ta, o sa-ti impartasesc si eu o varianta a acestui piure pe care o stiu de la soacra mea si care poate fi consumata la fel de bine si ca pateu.(varianta tot de post) : 400g mazare congelata (are culoare mult mai frumoasa ca aceea din conserva) se fierbe bine impreuna cu un cartof de marime medie. Se scurg apoi bine de apa si se introduc in blender sau in robotul de bucatarie, se adauga sare, piper , zeama de la 1/2 lamaie, cateva fire de marar si 2-3 catei de usturoi. Se blenduiesc bine pana se formeaza o pasta omogena si fina si se serveste fie ca garnitura, fie asa cum am spus la inceput - ca pateu pe feliute de paine. Pentru cei care vor intreba, cartoful are rolul de a omogeniza mai bine produsul final si de a-l face mai  pastos. ( merge si fara el, dar amestecul iese mai grunjos) Merita incercat.

Arata toate comentariile