Orez prăjit cu ou și legume, în stil chinezesc

Orez prăjit cu ou și legume, în stil chinezesc

Această rețetă cu orez poate nu m-ar fi impresionat așa de mult dacă nu aș fi gustat-o la o prezentare de bucătărie orientală. Pe lângă faptul că se prepară foarte repede, poate fi o mâncare completă sau o garnitură interesantă la orice altă mâncare. Orezul se potrivește perfect cu toate ingredientele și cu siguranță veți impresiona pe multă lume cu această rețetă. Puteți refolosi aici orezul rămas de la alte mâncăruri sau garnituri, sau îl fierbeți special pentru ea.

Variante și combinații în bucătăria chinezească sunt foarte multe, eu pe aceasta am gustat-o, încercat-o și v-o arăt ca verificată și testată de mine. În loc de varză puteți pune fasole păstăi, dar eu aș merge totuși pe varză, dă un gust dulce orezului.

Ingrediente

Orez
200 g
   
Oua
2 buc
   
Varza alba
150 g
aproximativ 2 frunze de varză
Ardei gras rosu
0.5 buc
sau puteți folosi un ardei iute
Ceapa alba
1 buc
   
Ulei de floarea soarelui
30 ml
   
Sare
0.5 lingurite
   
Curcuma/turmeric
0.5 lingurite
   
Sos de soia
2 linguri
opțional

Pasi de urmat

Pas 1

Orezul se spală bine și se fierbe bob cu bob, metoda de fierbere o alegeți care vă place, găsiți și pe site câteva la categoria de Garnituri.

Eu am fiert orez Basmati, l-am lăsat să se răcească complet.

Orez prăjit cu ou și legume, în stil chinezesc - Pas 1
Pas 2

Bateți bine 2 ouă și prăjiți o omletă din ele.

Orez prăjit cu ou și legume, în stil chinezesc - Pas 2
Pas 3

Lăsați apoi să se răcorească și o tăiați fâșiuțe subțiri.

Orez prăjit cu ou și legume, în stil chinezesc - Pas 3
Pas 4

La fel tăiați cât mai subțire varza.

Orez prăjit cu ou și legume, în stil chinezesc - Pas 4
Pas 5

Ardeii și ceapa, la fel.

Orez prăjit cu ou și legume, în stil chinezesc - Pas 5
Pas 6

Într-o tigaie adâncă încingeți bine uleiul, adăugați ceapa și ardeiul, le căliți amestecând periodic timp de 3-4 minute.

Orez prăjit cu ou și legume, în stil chinezesc - Pas 6
Pas 7

Adăugați varza, la fel căliți amestecând periodic timp de 3-4 minute.

Orez prăjit cu ou și legume, în stil chinezesc - Pas 7
Pas 8

Acum adăugați omleta, amestecați și mai lăsați 1 minut.

Orez prăjit cu ou și legume, în stil chinezesc - Pas 8
Pas 9

Adăugați turmericul, este opțional dacă nu aveți, amestecați bine.

Orez prăjit cu ou și legume, în stil chinezesc - Pas 9
Pas 10

La urmă puneți orezul în tigaie, amestecați bine și lăsați 2-3 minute pe foc.

Orez prăjit cu ou și legume, în stil chinezesc - Pas 10
Pas 11

Potriviți de sare după gust.

Orez prăjit cu ou și legume, în stil chinezesc - Pas 11
Pas 12

Opțional puteți să adăugați și puțin sos de soia, aveți grijă în acest caz cu sarea, sosul este deja sărat.

Orez prăjit cu ou și legume, în stil chinezesc - Pas 12
Pas 13

Și gata, îl serviți ca atare sau ca o garnitură interesantă pe lângă o altă mâncare.

Poftă Bună!

Orez prăjit cu ou și legume, în stil chinezesc - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (4-5 porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 10

timotei
timotei 18 Apr 2016, 01:11

Cred ca am facut acest orez de 15 ori de cînd ai postat reteta, de fiecare data îl fac cu ce se gaseste la frigider 

Poza mea pentru reteta:
timotei
timotei 17 Mar 2016, 01:05

Foarte bun .

Poza mea pentru reteta:
aeiuli
aeiuli 09 Mar 2016, 23:44

Pentru simplificare, eu fac ouale direct scrambled, nu omleta - nu mai ies bucatele egale, dar sunt la fel de bune... 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 24 Feb 2016, 22:21

Am pus putin sos de soia, nu vroiam sa-mi schimbe prea mult culoarea :)

Sa va fie de bine, ma bucur ca v-a placut!

tiki
tiki 24 Feb 2016, 22:05

Buna. Nu prea seamana ca aspect cu al tau, dar este exact reteta. Ma gandesc ca tu nu ai pus sos de soia. Euam pus putin si nu mi s-a parut sarat in partea din fata a farfuriei, apoi am mai adaugat, se vede mai in spatele farfuriei.  Nu te supara pe mine, dar cred ca al meu este mai bun ca al tau. Hahaha. Poate fiindu-mi foame -sunt la cura- a fost ceva DEMENTIAL. Papilele mele gustative au fost f. incantate si multumite, burtica mea la fel si eu nu mai spun. Doamne, ce bunatate. Scuza poza ca nu-mi iese ok, seara, dar nu mai conteaza. RETETA NEMAIPOMENITA.. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Balmoral
Balmoral 24 Feb 2016, 01:11

Intr-adevar aceasta este reteta corecta de fried rice. Pentru mai multa culoare se poate adauga morcov ras, mazare si ceapa verde iar pentru savoare putin ulei de susan. Excelent in post!

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 23 Feb 2016, 15:22

Nu, nu mi-a mai cerut. O fi fost ceva.... Noroc ca mi-am stiut parola ca e diferita fata de altele. Hahaha.

lena
Elena (lena) 23 Feb 2016, 14:59

Nu s-a schibat nimic Sanda, poate cumva te-ai delogat de pe site. Scrie-mi daca iti mai cere parola si user in continuare.

Gabia
Gabia 23 Feb 2016, 06:10

Yammmmmi, ce bunatate. Si eu am sa o fac. Multumesc Lena ☺

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 22 Feb 2016, 22:02

Buna. Interesanta reteta, nu am auzit de ea, dar o s-o fac precis - curand-. O sa respect reteta pentru inceput si daca nu este destul de picanta altadata adaug mai multe condimente asiatice. Multumesc. Pupici. (aoleo, trebuie sa-mi scriu datele? S-a schimbat ceva ?)

Arata toate comentariile