Omleta cu dovlecei

Omleta cu dovlecei

O mancare satioasa si sanatoasa, perfecta pentru orice masa a zilei - la micul dejun bineinteles, la pranz sau cina puteti s-o combinati cu salata de legume. La gust ar fi ca un fel de dovlecel pane mai mare, dar in varianta mult mai sanatoasa si cu mult mai putin ulei.

In poza vedeti omleta facuta din 2 oua+1 dovlecel mic, in tigaie de 24cm, in aceeasi tigaie puteti sa faceti si o omleta din 4 oua pt 2 persoane.

Branzica de deasupra este optionala, mie imi place in acest sezon de legume noi sa combin telemeaua cu orice.

Ingrediente

Oua
2 buc
Dovlecel
1 buc
Ceapa alba
0.5 buc
puteti si s-o omiteti
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Sare
0.25 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Incingeti bine uleiul in tigaie, adaugati ceapa taiata marunt si o caliti cam 1 minut.

Omleta cu dovlecei - Pas 1
Pas 2

Adaugati dovlecelul taiat rondele subtiri sau cubulete.

Caliti si amestecati periodic aproximativ 5 minute, pana incep sa se rumeneasca usor dovleceii si se mai inmoaie.

Omleta cu dovlecei - Pas 2
Pas 3

Bateti bine ouale si sarea cu o furculita, le turnati peste dovleceii din tigaie.

Lasati 2-3 minute sa se caleasca omleta la foc normal.

Omleta cu dovlecei - Pas 3
Pas 4

Dupa acest timp faceti focul mic si puneti un capac pe tigaie.

Mie nu-mi place sa intorc omleta, este o treaba mai fina si nu intotdeauna reusesc s-o intorc frumos, fara s-o rup sau sa murdaresc aragazul. Si asa am inceput de cativa ani s-o fac sub capac la foc mic, datorita aburilor omleta se face si deasupra, respectiv nu mai trebuie intoarsa.

Omleta cu dovlecei - Pas 4
Pas 5

Dupa 5-10 minute(in functie de grosimea omletei) cand ridicati capacul, observati ca omleta s-a gatit perfect si fara a fi intoarsa.

Omleta cu dovlecei - Pas 5
Pas 6

O serviti imediat, eu am presarat branza telemea deasupra si putina verdeata.

Pofta Buna!

Omleta cu dovlecei - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 g (1 portie)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 30 May 2014, 09:23

Buna. Cand mananc 2 oua, mi se par multe, dar acuma adugand atatea mi s-a parut putin.F.simplu de facut si f. gustoasa. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 09 Jun 2014, 19:00

Si am zis ca vreau sa slabesc.!!!!  Dar nu am mancat decat un sfert si gata ptr.azi. De data aceasta am pus deasupra branza facuta de mine din cas de oaie si marar. F.buna.

Poza mea pentru reteta:
CostinDRAGHIA332
Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) tiki 12 Jul 2022, 14:12

Daca vreti sa slabiti, o puteti minca pe toata insa fara pic de piine.

Si nici alte fainoase ce contin carbohidrati. Cu o salata de rosii sau cu ardei gras este excelenta!

mihaelaileri
mihaelaileri 09 Oct 2014, 17:14

Buna Lena,

Eu am un truc sa ıntorc omleta fara sa se rupa pe partea cealalta.Cu capacul!Tii capacul ıntr-o mana şi cu tigaia pui partea de omleta facuta cu fata spre capac sı cu cea nefacuta deasupra.Dupa aceea peste omleta ramasa ın capac pui cratita şi ıntorci imediat omleta invers.Şi uite aşa ai ıntors-o fara sa se rupa nici un pic şi fara sa murdaresti aragazul:)

tiki
tiki 09 Oct 2014, 20:44

Buna Mihaela.  Nu am inteles. Cum pun omleta cu partea facuta spre capac ???  O târâi., o scutur ? Ca dacă o intorc, e tot la fel. Si apoi o pun intr-o cratiţă ???,deci nu in tigaie ? încă un vas ? Complicat,  mă rog, poate-s eu mai grea de cap....Scuze.  E mult mai simplu cum spune Lena. Tigaia murdara,nu 3 vase...

tiki
tiki 10 Oct 2014, 19:36

Hahaha. Cred ca eu sunt fan al acestei retete. Deoarece m-am cam ingrasat, azi nu am mancat aproape nimic (stiu cum trebuie,dar...),si fiindu-mi foame am facut repede aceasta omleta, cum se zice, in bataie de joc. Vreau sa spun ca a fost cea mai buna omleta din cate am facut si credeti-ma ca am facut-o de vreo 5 ori. Am intors-o cu o paleta, rupandu-se in vreo 4 bucati, nu mi-a pasat, am ras repede niste cascaval,care a fost grozav topit si in farfurie am taiat si niste ceapa rosie (desi era si cea alba calita). Doamne ce buna a fost. Hahaha. Eram lesinata de foame de aceea. Pupici. (Aaaaaa, dar trebuie sa spun ca nu am mancat-o toata, nu ca nu as fi putut, dar am lasat si pe maine). Sa vedeti ce naspa arata.

Poza mea pentru reteta:
timotei
timotei 04 Feb 2015, 09:16

Tiki si eu am citit de citeva ori comentariul Mihaelei, tot nu intelegeam cum si ce. Ai intrebat daca o scuturi, da foarte incet pe capac sa fie cu partea coapta pe capac si apoi de pe capac o rastorni cu partea necoapta pe tigae. Mam straduit sati explic , vad ca esti amatoare de omleta

tiki
tiki 04 Feb 2015, 10:42

Timotei eu am inteles de la inceput, dar ma deruta un al 3-lea vas!!!!. Cratita.Tigaie, capac si cratita. Asta am zis eu,si intrebam ,nu in tigaie? Atat. Daaa, imi place omleta, dar mananc cam rar fiind prajeala. Pupici.

RobertaA986
Roberta A (RobertaA986) 30 Aug 2017, 13:00

Azi fac si eu , nutritionista mi-a recomandat. De abia astept, findca iubesc dovleceii! 

RobertaA986
Roberta A (RobertaA986) Roberta A (RobertaA986) 30 Aug 2017, 13:02

*fiindca- nu am apasat cum trebuie de la foame :)