Omleta cu dovlecei
O mancare satioasa si sanatoasa, perfecta pentru orice masa a zilei - la micul dejun bineinteles, la pranz sau cina puteti s-o combinati cu salata de legume. La gust ar fi ca un fel de dovlecel pane mai mare, dar in varianta mult mai sanatoasa si cu mult mai putin ulei.
In poza vedeti omleta facuta din 2 oua+1 dovlecel mic, in tigaie de 24cm, in aceeasi tigaie puteti sa faceti si o omleta din 4 oua pt 2 persoane.
Branzica de deasupra este optionala, mie imi place in acest sezon de legume noi sa combin telemeaua cu orice.
Ingrediente
●
Ceapa alba
0.5 buc
puteti si s-o omiteti
●
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
●
Sare
0.25 lingurite
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Incingeti bine uleiul in tigaie, adaugati ceapa taiata marunt si o caliti cam 1 minut.
Pas 2
Adaugati dovlecelul taiat rondele subtiri sau cubulete.
Caliti si amestecati periodic aproximativ 5 minute, pana incep sa se rumeneasca usor dovleceii si se mai inmoaie.
Pas 3
Bateti bine ouale si sarea cu o furculita, le turnati peste dovleceii din tigaie.
Lasati 2-3 minute sa se caleasca omleta la foc normal.
Pas 4
Dupa acest timp faceti focul mic si puneti un capac pe tigaie.
Mie nu-mi place sa intorc omleta, este o treaba mai fina si nu intotdeauna reusesc s-o intorc frumos, fara s-o rup sau sa murdaresc aragazul. Si asa am inceput de cativa ani s-o fac sub capac la foc mic, datorita aburilor omleta se face si deasupra, respectiv nu mai trebuie intoarsa.
Pas 5
Dupa 5-10 minute(in functie de grosimea omletei) cand ridicati capacul, observati ca omleta s-a gatit perfect si fara a fi intoarsa.
Pas 6
O serviti imediat, eu am presarat branza telemea deasupra si putina verdeata.
Pofta Buna!
Cantitate:
200 g
(1 portie)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
5 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)