Cum fierbem corect Broccoli
Deși pare la prima vedere nu chiar o rețetă, dar am fost de atâtea ori întrebată ce fac cu broccoli, că am zis să fac o rețetă cu instrucțiuni detaliate. Gătesc broccoli foarte des, mai ales în sezonul lui normal, este preferatul Sofiei, îl preferă tuturor legumelor și anume în această formă cum o vedeți în poză. Mai rar cere să-i pun un pic de iaurt pe lângă, ca sos. Este foarte natural, crocant puțin, de un verde intens și apetisant, cu gust f.bun, nu cel de varză răsfiartă.
Îl puteți consuma așa gata fiert, ca garnitură sănătoasă sau combinat în diverse salate, sau gratinat la cuptor, similar cu Conopida gratinată. Anume așa gratinat am reușit să-l iubească niște copilași foarte mofturoși.
La fel puteți face și broccoli congelat, doar că la acela timpul de fierbere este mult mai mic, vedeți în pași.
Ingrediente
●
Broccoli
500 g
aproximativ
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți apa la fiert într-o cratiță.
Pas 2
În acest timp spălăm și pregătim broccoli-ul.
Îl tăiați direct sub flori, să fie buchețele mici.
Pas 3
Așa am tăiat toate buchețelele de pe tulpina de broccoli.
Ce rămâne puteți folosi pentru a face o supă-cremă, etc.
Pas 4
Când apa fierbe intens, cu bulbuci, adăugați sarea.
Pas 5
Observați că se va face un fel de spumă activă care în 2-3 secunde dispare.
Așa se face pentru a scoate oxigenul din apă, legumele fierbând în această apă își vor păstra mai bine vitaminele la fiert.
Metoda am văzut-o explicată cândva demult la TV și mi s-a părut destul de logică, acum o folosesc când fierb legumele așa, pentru garnitură.
Pas 6
Puneți broccoli în apă și lăsați la foc mare până începe să fiarbă.
Pas 7
Cum începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați 2-3 minute.
Broccoli congelat fierbe doar 1 minut, pentru că este deja prefiert.
Pas 8
Până fierbe pregătiți o cratiță sau un bol mare cu apă rece și o sită sau spumieră.
Pas 9
După timpul indicat scoateți legumele din apă cu o spumieră sau lingură.
Pas 10
Le treceți imediat în bolul cu apă rece și lăsați acolo 5-10 minute. Asta se face pentru a opri rapid procesul de fierbere și legumele să rămână crocante și gustoase.
Dacă aveți mai multe legume și puțină apă rece, o schimbați de 2-3 ori, sau puneți gheață în ea ca să răciți repede legumele.
Pas 11
Apoi le scoateți într-o sită și lăsați să se scurgă bine de apă, până la servire.
Observați că broccoli va avea o culoare de verde intens viu, structură fermă și crocantă, are gust foarte bun, nu de varză răsfiartă.
Pas 12
Modul acesta de servire este preferatul nostru, simplu, dietetic și gustos.
Dar îl puteți gratina pentru un plus de gust și savoare.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(3-4 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)