Supă cu hrișcă și legume
O supă foarte bună, delicioasă și sănătoasă - chiar și fetița mea de 2 ani o mănâncă cu brio întotdeauna. În plus, hrișca conține foarte multe microelemente, vitamine, fibre și proteine - este una dintre cele mai bune crupe. Supa am învățat s-o fac de la bunica și mama, hrișca fiind mâncarea de bază în Ucraina și la fel de populară în Rusia. Voi mai pune în continuare rețete cu hrișcă și metoda perfectă de a o fierbe pentru garnitură.
Deci recomand să o găsiți la Plafar sau hypermarket și să o folosiți la fel de des ca și orezul sau alte cereale preferate.
Dacă nu aveți hrișcă puteți folosi la această supă și orez sau paste.
Ingrediente
●
Piept de pui
1 buc
puteți folosi și alt tip de carne, eu am făcut mai dietetic și pentru copil
●
Rădăcină pătrunjel (albitură)
1 buc
una mică
●
Roșii
1 buc
eu am folosit roșii cherry congelate de mine în sezonul de vară
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
●
Pătrunjel verde
1 buc
1 legătură
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați bine pieptul de pui și îl puneți la fiert în 2-3 litri de apă. Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 10 min să fiarbă.
Pas 2
Apoi scoateți pieptul din apa în care a fiert, îl clătiți bine. Apa o aruncați și spălați bine cratița în care a fiert (procedura o faceți pentru carnea cumpărată din comerț, pentru carnea crescută în condiții ecologice nu este necesar, doar spumați bine supa).
Acum puneți din nou pieptul în cratiță cu 2-3 litri de apă filtrată, când începe să fiarbă adăugați ceapa tocată după preferință și frunza de dafin.
Pas 3
Adăugați 3 linguri de ulei, roșia tocată mărunt, sau dacă nu aveți - roșii tăiate cubulețe din conservă sau roșii congelate (eu am folosit roșii cherry congelate din vară, cumpărate de la piață). Faceți focul mic și lăsați să fiarbă încet, sub capac, aproximativ 30-40 de min.
Pas 4
În acest timp pregătiți restul ingredientelor. Spălați bine hrișca, se spală la fel ca orezul în 2-3 ape.
Pas 5
Curațați, spălați și tăiați morcovii, cartofii și rădăcina de pătrunjel. Mai puteți pune încă o jumătate de ceapă, dacă o folosiți și vă place în mâncare.
Pas 6
După ce a fiert carnea adăugați legumele și hrișca, faceți focul mare până începe să fiarbă bine, apoi amestecați și iarăși faceți focul mic. Lăsați să fiarbă încet încă 20-25 de min, până se fierb legumele (hrișca tot fierbe bine în acest timp).
Pas 7
După ce au fiert legumele, potriviți supa de sare, adăugați pătrunjelul tocat mărunt, amestecați și stingeți focul. Acoperiți cratița cu capac și lăsați 10-15 min să se pătrundă bine.
Este foarte bună mâncare pentru copilași și pentru cei care țin la un regim de alimentație sănătos și gustos.
În varianta vegetariană, fierbeți hrișca doar cu legume, ulei și frunză de dafin.
Poftă Bună!
Cantitate:
3 l
(5- 6 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)