Supa cu hrisca si legume
O supa foarte buna, delicioasa si sanatoasa - chiar si fetita mea de 2 ani o mananca cu brio intotdeauna. In plus hrisca contine foarte multe microelemente, vitamine, fibre si proteine - este una dintre cele mai bune crupe. Supa am invatat s-o fac de la bunica si mama, hrisca fiind mancarea de baza in Ucraina si la fel de populara in Rusia. Voi mai pune in continuare retete cu hrisca si metoda perfecta da a o fierbe pentru garnitura.
Deci recomand sa o gasiti la Plafar sau hypermarket si sa o folositi la fel de des ca si orezul sau alte cereale preferate.
Daca nu aveti hrisca puteti folosi la aceasta supa si orez sau paste.
Ingrediente
●
Piept de pui
1 buc
puteti folosi si alt tip de carne, eu am facut mai dietetic si pentru copil
●
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
una mica
●
Rosii
1 buc
eu am folosit rosii cherry congelate de mine in sezonul de vara
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
●
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati bine pieptul de pui si il puneti la fiert in 2-3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 10 min sa fiarba.
Pas 2
Apoi scoateti pieptul din apa in care a fiert, il clatiti bine. Apa o aruncati si spalati bine cratita in care a fiert (procedura o faceti pentru carnea cumparata din comert, pentru carnea crescuta in conditii ecologice nu este necesar, doar spumati bine supa).
Acum puneti din nou pieptul in cratita cu 2-3 litri de apa filtrata, cand incepe sa fiarba adugati ceapa tocata dupa preferinta si frunza de dafin.
Pas 3
Adaugati 3 linguri de ulei, rosia tocata marunt, sau daca nu aveti - rosii taiate cubulete din conserva sau rosii congelate (eu am folosit rosii cherry congelate din vara, cumparate de la piata). Faceti focul mic si lasati sa fiarba incet, sub capac, aproximativ 30-40 de min.
Pas 4
In acest timp pregatiti restul ingredientelor. Spalati bine hrisca, se spala la fel ca orezul in 2-3 ape.
Pas 5
Curatati, spalati si taiati morcovii, cartofii si radacina de patrunjel. Mai puteti pune inca o jumatate de ceapa, daca o folositi si va place in mancare.
Pas 6
Dupa ce a fiert carnea adaugati legumele si hrisca, faceti focul mare pana incepe sa fiarba bine, apoi amestecati si iarasi faceti focul mic. Lasati sa fiarba incet inca 20-25 de min, pana se fierb legumele (hrisca tot fierbe bine in acest timp).
Pas 7
Dupa ce au fiert legumele, potriviti supa de sare, adaugati patrunjelul tocat marunt, amestecati si stingeti focul. Acoperiti cratita cu capac si lasati 10-15 min sa se patrunda bine.
Este foarte buna mancare pentru copilasi si pentru cei care tin la un regim de alimentatie sanatos si gustos.
In varianta vegetariana, fierbeti hrisca doar cu legume, ulei si frunza de dafin.
Pofta Buna!
Cantitate:
3 l
(5- 6 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)