Un aluat de care m-am indragostit din prima, si deja il folosesc cu succes la multe retete de chifle dulci - cu stafide, cu mac, scortisoara.
Este foarte asemanator cu aluatul de la Pirojki cu cartofi - nu este lipicios, se modeleaza bine - va recomand neaparat sa-l incercati.
In varianta de post puneti lapte de soia.
Intr-o cratita incalziti laptele, uleiul, sarea si zaharul. Aveti grija sa nu fie prea fierbinte.
Turnati amestecul intr-un bol, adaugati drojdia si amestecati bine cu un tel.
Adaugati faina si praful de copt.
Amestecati cu o spatula sau lingura - trebuie sa va iasa un aluat moale si putin lipicios chiar.
Daca il faceti prea tare, aluatul nu va creste bine.
Dupa asta mai framantati putin aluatul pe masa presarata cu putina faina - cam 1 minut de framantare.
Apoi il puneti inapoi in bol. Pentru o dospire mai rapida puneti bolul intr-o oala mai mare cu apa fierbinte.
Acoperiti cu capac sau prosop si lasati asa 30 minute.
Vedeti ce frumos si repede creste in acest timp.
Framantati aluatul pe masa presarata cu putina faina si lasati sa se odihneasca 10 minute.
Si apoi il taiati si modelati cum va trebuie.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.