Chifle dulci cu stafide

O să vă arăt una din cele mai reușite rețete de chifle dulci, folosind aluatul dospit rapid, pe bază de ulei și lapte.

În varianta de post puneți în aluat lapte de soia și ungeți chiflele cu niște gem de caise sau cu puțin ulei. Le ungeți deasupra cu infuzie de ceai negru.

Aici vă arăt chiflele în formă de fluture și inimă - vedeți în pași jos toate etapele preparării.

Le recomand cu mare încredere, mai bune nu am făcut, pe cuvânt :) Urmează și rețeta de chifle cu mac, în altă formă bineînțeles.

Semipreparate
500 g
   
Ingrediente
Stafide
100 g
   
Unt
50 g
în varianta de post - gem de caise, sau ulei
Zahăr
0.5 pahare
   
Ouă
1 buc
pt uns deasupra - în post ungeți cu infuzie de ceai sau nu ungeți deloc
Pași de urmat
Pas 1

Preparați Aluatul rapid dospit.

După ce l-ați frământat a 2-a oară și s-a odihnit, îl tăiați în 16 bucățele mici, pe care le formați bile.

Chifle dulci cu stafide - Pas 1
Pas 2

Lăsați-le 10 minute la odihnit apoi le întindeți cu sucitorul, să fie ca de 5 mm grosime.

Chifle dulci cu stafide - Pas 2
Pas 3

Ungeți fiecare cerc de aluat cu puțin unt moale.

În varianta de post se unge cu gem de caise sau cu puțin ulei.

Chifle dulci cu stafide - Pas 3
Pas 4

Presărați cam 0.5 lingurițe de zahăr peste unt.

Chifle dulci cu stafide - Pas 4
Pas 5

Apoi stafidele/macul/scorțișoara.

Chifle dulci cu stafide - Pas 5
Pas 6

Rulați aluatul.

Chifle dulci cu stafide - Pas 6
Pas 7

Îndoiți ruloul cu marginile în mijloc.

Chifle dulci cu stafide - Pas 7
Pas 8

Tăiați pe lungime, lăsați cam 1 cm până la margine - vedeți poza.

Chifle dulci cu stafide - Pas 8
Pas 9

Și formăm inima - desfacem pe lateral marginile ruloului tăiat.

Chifle dulci cu stafide - Pas 9
Pas 10

Și voila! Avem o "inimă" gata de pus la copt.

Chifle dulci cu stafide - Pas 10
Pas 11

Și vă mai arăt cum să facem "Fluture':

- repetați pașii cu aluatul și rulourile, doar că nu îndoiți simplu ruloul - aduceți ambele margini spre mijloc - să fie cu marginile înăuntru - vedeți poza.

Chifle dulci cu stafide - Pas 11
Pas 12

Întoarceți și tăiați ruloul pe mijloc din ambele părți - lăsați un cm pe mijloc netăiat.

Chifle dulci cu stafide - Pas 12
Pas 13

Desfaceți marginile încet și poftim - avem un "Fluture" :)

Foarte bine de făcut așa chifle și cu copii, sunt foarte impresionați de așa lucru cu aluatul.

Chifle dulci cu stafide - Pas 13
Pas 14

Treceți toate chiflele pe tava de cuptor și le ungeți cu ou bătut.

În post nu le ungeți deloc sau de uns cu infuzie de ceai.

Chifle dulci cu stafide - Pas 14
Pas 15

Se pun la cuptor preîncălzit la 180 grade și lăsați 30 minute - aveți grijă că se fac destul de repede.

Chifle dulci cu stafide - Pas 15
Pas 16

Aici "inimile" rumene...

Chifle dulci cu stafide - Pas 16
Pas 17

Și aici "fluturașii"...

Poftă Bună!

Chifle dulci cu stafide - Pas 17

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 40 min