Chifle cu mac (floricele și rulouri)

Încă o variantă frumoasă și gustoasă a chiflelor preparate din Aluatul dospit rapid - aici vă arăt cum să modelați formele de "Floricele" și "Rulouri" mai frumos (vedeți în pași pozele).

De gust - aromate, moi, fragede, macul se poate înlocui cu cacao sau scorțișoară - orice vă place și vă duce imaginația.

Semipreparate
500 g
   
Ingrediente
Mac
2 linguri
   
Zahăr
3 linguri
   
Unt/ulei
2 linguri
în varianta de post puteți unge cu gem de caise
Ouă
1 buc
în varianta de post nu le ungeți deasupra - sau cu o infuzie de ceai negru
Pași de urmat
Pas 1

Preparați Aluatul dospit rapid, conform rețetei.

Împărțiți aluatul în 2 părți - din una eu am făcut Chiflele cu stafide, deci l-am tăiat bucăți mici.

Cealaltă am modelat o bilă mai mare și vedeți ce facem mai departe.

Chifle cu mac (floricele și rulouri) - Pas 1
Pas 2

Lăsați să se odihnească 10 minute aluatul, apoi îl întindeți cu sucitorul într-un dreptunghi (aproximativ) de 3-4 mm grosime.

Chifle cu mac (floricele și rulouri) - Pas 2
Pas 3

Ungeți foaia de aluat cu untul moale, ulei sau gem.

Chifle cu mac (floricele și rulouri) - Pas 3
Pas 4

Presărați zahărul și macul.

Chifle cu mac (floricele și rulouri) - Pas 4
Pas 5

Rulați foaia mai strâns.

Chifle cu mac (floricele și rulouri) - Pas 5
Pas 6

Acum facem Floricele:

- Ruloul se taie bucăți de 2.5-3 cm grosime.

Chifle cu mac (floricele și rulouri) - Pas 6
Pas 7

Întoarceți ruloul mic cu tăietura în sus și desfaceți puțin rândurile de aluat.

Chifle cu mac (floricele și rulouri) - Pas 7
Pas 8

Cu o foarfecă tăiați rândurile din rulou cam din cm în cm, alternând pe cele superioare - urmăriți pozele atent și dați click pe poză pentru a vedea mai aproape.

Chifle cu mac (floricele și rulouri) - Pas 8
Pas 9

Și uitați aici finalizarea.

Chifle cu mac (floricele și rulouri) - Pas 9
Pas 10

Le aranjați pe o tavă unsă cu ulei, sau așternută cu hârtie de copt - și le ungeți cu ou bătut, sau cu ceai în varianta de post.

Chifle cu mac (floricele și rulouri) - Pas 10
Pas 11

Pentru a face Chifle Rulouri:

- Aluatul se taie ca în poză.

Chifle cu mac (floricele și rulouri) - Pas 11
Pas 12

Fiecare rulou mic tăiat se pune cu partea mai scurtă în sus și se presează pe mijloc cu coada de la lingură/cutit.

Chifle cu mac (floricele și rulouri) - Pas 12
Pas 13

Așezați rulourile în tava unsă cu ulei sau așternută cu hârtie de copt, le ungeți cu ou bătut - de varianta de post am spus mai sus.

Chifle cu mac (floricele și rulouri) - Pas 13
Pas 14

Chiflele se coc la 180 grade, cam 30-40 de minute - până se rumenesc frumos. Aveți grijă că se fac destul de repede și să nu le bronzați prea tare.

Aici Floricelele coapte.

Chifle cu mac (floricele și rulouri) - Pas 14
Pas 15

Și aici rulourile.

Chifle cu mac (floricele și rulouri) - Pas 15
Pas 16

Sunt delicioase și calde și reci, recomand cu încredere!

Poftă Bună!

Chifle cu mac (floricele și rulouri) - Pas 16

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-12 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 45 min