Încă o variantă frumoasă și gustoasă a chiflelor preparate din Aluatul dospit rapid - aici vă arăt cum să modelați formele de "Floricele" și "Rulouri" mai frumos (vedeți în pași pozele).
De gust - aromate, moi, fragede, macul se poate înlocui cu cacao sau scorțișoară - orice vă place și vă duce imaginația.
Preparați Aluatul dospit rapid, conform rețetei.
Împărțiți aluatul în 2 părți - din una eu am făcut Chiflele cu stafide, deci l-am tăiat bucăți mici.
Cealaltă am modelat o bilă mai mare și vedeți ce facem mai departe.
Lăsați să se odihnească 10 minute aluatul, apoi îl întindeți cu sucitorul într-un dreptunghi (aproximativ) de 3-4 mm grosime.
Ungeți foaia de aluat cu untul moale, ulei sau gem.
Presărați zahărul și macul.
Rulați foaia mai strâns.
Acum facem Floricele:
- Ruloul se taie bucăți de 2.5-3 cm grosime.
Întoarceți ruloul mic cu tăietura în sus și desfaceți puțin rândurile de aluat.
Cu o foarfecă tăiați rândurile din rulou cam din cm în cm, alternând pe cele superioare - urmăriți pozele atent și dați click pe poză pentru a vedea mai aproape.
Și uitați aici finalizarea.
Le aranjați pe o tavă unsă cu ulei, sau așternută cu hârtie de copt - și le ungeți cu ou bătut, sau cu ceai în varianta de post.
Pentru a face Chifle Rulouri:
- Aluatul se taie ca în poză.
Fiecare rulou mic tăiat se pune cu partea mai scurtă în sus și se presează pe mijloc cu coada de la lingură/cutit.
Așezați rulourile în tava unsă cu ulei sau așternută cu hârtie de copt, le ungeți cu ou bătut - de varianta de post am spus mai sus.
Chiflele se coc la 180 grade, cam 30-40 de minute - până se rumenesc frumos. Aveți grijă că se fac destul de repede și să nu le bronzați prea tare.
Aici Floricelele coapte.
Și aici rulourile.
Sunt delicioase și calde și reci, recomand cu încredere!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.