Inca o varianta frumoasa si gustoasa a chiflelor preparate din Aluatul dospit rapid - aici va arat cum sa modelati formele de "Floricele" si "Rulouri" mai frumos(vedeti in pasi pozele).
De gust - aromate, moi, fragede, macul se poate inlocui cu cacao sau scortisoara - orice va place si va duce imaginatia.
Preparati Aluatul dospit rapid, conform retetei.
Impartiti aluatul in 2 parti - din una eu am facut Chiflele cu stafide, deci l-am taiat bucati mici.
Cealalta am modelat o bila mai mare si vedeti ce facem mai departe.
Lasati sa se odihneasca 10 minute aluatul, apoi il intindeti cu sucitorul intr-un dreptunghi(aproximativ) de 3-4 mm grosime.
Ungeti foaia de aluat cu untul moale, ulei sau gem.
Presarati zaharul si macul.
Rulati foaia mai strans.
Acum facem Floricele:
- Ruloul se taie bucati de 2.5- 3 cm grosime.
Intoarceri ruloul mic cu taietura in sus si desfaceti putin randurile de aluat.
Cu o foarfeca taiati randurile din rulou cam din cm in cm, alternand pe cele superioare - urmariti pozele atent si dati click pe poza pt a vedea mai aproape.
Si uitati aici finalizarea.
Le aranjati pe o tava unsa cu ulei, sau asternuta cu hartie de copt - si le ungeti cu ou batut, sau cu ceai in varianta de post.
Pentru a face Chifle Rulouri:
- Aluatul se taie ca in poza.
Fiecare rulou mic taiat se pune cu partea mai scurta in sus si se preseaza pe mijloc cu coada de la lingura/cutit.
Asezati rulourile in tava unsa cu ulei sau asternuta cu hartie de copt, le ungeti cu pu batut - de varianta de post am spus mai sus.
Chiflele se coc la 180 grade, cam 30-40 de minute - pana se rumenesc frumos. Aveti grija ca se fac destul de repede si sa nu le bronzati prea tare.
Aici Floricelele coapte.
Si aici rulourile.
Sunt delicioase si calde si reci, recomand cu incredere!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.