Cum am promis, testat și varianta de post a cremei de ciocolată în 5 minute, sinceră să fiu nu văd nicio diferență din cele 2 creme (la gust și textură), și mă bucur de încă o variantă de desert vegetarian și de post.
Am înlocuit laptele simplu cu lapte de soia (preparat de mine în aparat special), am exclus laptele praf și am adăugat zeamă de lămâie. Se mai pot adăuga și nuci mărunțite, eu nu am făcut-o aici.
Puteți să o ungeți dimineața pe pâine sau să folosiți ca o cremă pentru un tort/prăjitură de ciocolată de post.
Într-un vas adânc (gen pahar de blender) se toarnă laptele de soia, zahărul pudră și uleiul.
Laptele și uleiul trebuie să fie ambele la aceeași temperatură (temp. camerei).
Introduceti blenderul vertical până la fundul vasului și îi dați drumul.
Nu-l ridicați sus deloc, îl țineți așa pe fund măcar 1-2 minute.
Apoi încet, încet îl ridicați - observați cum uleiul pe parcurs se încorporează în lapte.
Și gata, după ce s-a încorporat tot vă iese o emulsie - nu foarte groasă ca la crema cu lapte, dar suficient ca să putem lucra mai departe cu ea.
Adăugați zeama de lămâie (crema se va lega mai bine și îi va lua din gustul de ulei).
Apoi se adaugă pudra de cacao, vanilia și sarea.
Fiindcă sunt tot întrebată de care cacao folosesc - o prefer pe cea neagră de la Dr. Oetker - are un gust, culoare și miros foarte puternic de ciocolată.
Blendați bine până se uniformizează compoziția.
Și poftim, avem o cremă densă, frumoasă și foarte satinată.
Bună pe pâine, biscuiți și ca o cremă vegetariană pentru prăjitură sau tort.
Cine nu crede, veniți la atelier pe 8 decembrie, să o facem/gustăm acolo împreună.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.