Nu am gresit eu denumirea :) - asa se numeste cel mai iubit tort al copilariei mele - m-a si rugat cineva pe forum sa-l pun pe site.
Il faceam de la 12-14 ani impreuna cu mama la multe sarabatori si era foarte apreciat - combinatie de aluat fraged, visine si crema de smantana - cea mai perfecta posibila, si cea mai simpla.
Noi il preparam intotdeauna impreuna cu cornuletete fragede, din acelasi aluat - sa avem si biscuiti si tort la masa festiva.
Ca de obicei o sectiune la ultimul pas, mai convingatoare - sa aveti pofta buna!
Faceti aluatul ca in Reteta de cornulete fragede.
Lasati la frigider cam o ora, apoi le scoateti si impartiti in 3-4 bile.
Pe rand intindeti fiecare bila intr-un dreptunghi mare, sa fie cam de 2 mm grosime foaia.
Visinele scurse bine de zeama se amesteca cu 2-3 linguri de faina - asta ca sa puteti lucra usor cu ele si sa nu va curga in aluat.
Foaia de aluat se taie in felii de 3 cm, pe fiecare puneti un rand de visine.
Se lipesc marginile, asa ca sa formati un rulou-tub cu visine inauntru.
Intoarceti ruloul cu marginile lipite in jos.
La fel faceti restul rulourilor si la celelalte bile de aluat.
Calculati nr de rulouri in functie de marimea tortului pe care vreti sa-l faceti:
- tortul meu are la baza 7 buc - in total mi-au trebuit 28 de rulouri- este un tort mare, aveti grija
- pentru unul cu baza de 6 buc - va trebuie 21
- la baza cu 5 rulouri - 15
Aranjati-le in tava, si aveti grija sa fie toate de aceeasi lungime - care sunt mai mari le taiati la cat va trebuie si aveti platoul de tort.
Le coaceti in cuptor preincalzit la 200 grade, 20 minute sau pana se rumensc frumos.
Aici rulourile mele sunt gata, le-am aranjat in forma de tort, ca sa vad daca vin bine.
Preparati crema - intr-un bol adaugati smantana, zaharul, vanilia si eventual intaritorul de frisca.
Bateti bine crema, sa fie groasa si sa se unga bine.
Si incepem sa montam tortul:
- pe un platou puneti primul strat de rulouri - la mine 7 bucati
- se ung bine, eventual ungeti putin si platoul, sa fie crema si la baza tortului.
Se pune urmatorul strat de rulouri, mai putin 1 buc - deci la mine sunt 6 bucati.
La fel se unge cu crema.
Continuati la fel pana ajungeti la ultimul rulou.
Ungeti bine cu crema tortul pe toate partile.
Dati ciocolata prin razatoare ca sa ornati tortul.
Lasati la rece peste noapte ca sa se inmoaie bine.
Si felia promisa :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.