Cornulete cu gem

Sunt cele mai populare fursecuri la noi acasa, se fac de sarbatori obligatoriu, in cantitati industriale:)

Se prepara de fapt cu untura de porc dar de cativa ani am adaptat reteta, folosesc doar unt si sunt mult mai delicioase, cu usoara aroma de unt, crocante, usoare si fragede.

Ca umplutura puteti folosi bucatele de rahat, visine sau orice gem preferat dar amestecat cu nuci maruntite, sa fie ca o pasta si sa nu curga din cornulete.

Ingrediente

Smantana 20% grasime
200 g
Unt
200 g
Drojdie uscata
1 lingurite
sau o bucatica de drojdie proaspata
Faina
500 g
folositi atat cat va cere aluatul, pana nu se lipeste de maini, nu am masurat exact cat merge.
Orice umplutura va place (gem cu nuci, visine sau rahat)
300 g
Zahar pudra
300 g

Pasi de urmat

1

Topiti untul la foc mic.

2

Puneti smantana intr-un bol in care veti face aluatul.

3

Adaugati untul si amestecati cu o lingura. Adaugati drojdia, un varf de cutit de sare si mai amestecati o data.

4

Adaugati faina si framantati aluatul. Aveti grija sa nu puneti prea multa,adauagti pana aluatul este destul de moale si nu se lipeste de maini.

5

Aluatul il puteti lasa la rece 10-15 min sau mai mult pana cand aveti timp sa-l faceti. Dupa ce il scoateti de la rece il mai framantati un pic.

6

Aluatul il impartiti in 14 bucatele si formati din ele bilute pe care le puneti pe masa presarata cu faina.

7

Fiecare bila  o intindeti cu facaletul intr-o foaie subtire de 1.5-2 mm si rotunda. Taiati in 8 benzi uniforme, puneti pe fiecare un pic de umplutura si rulati.

Un pont sa se miste treaba mai repede - intindeti 3-4 foi una dupa alta si le lucrati cu cineva impreuna. Unul pune umplutura altul ruleaza.

8

Le puneti apoi pe o tava unsa cu putin ulei si le dati la cuptor la temperatura medie.

9

Le scoateti cand sunt usor roz, nu le lasati pana se rumenesc tare, ca se usuca prea mult.

10

Pe parcurs ce le scoateti le puneti pe o tava sau platou sa se racoreasca bine. Platoul de pe poza este exact cantitatea de cornulete din ingredientele de mai sus.

11

Apoi le treceti prin zahar pudra, sunt mult mai gustoase daca luati zahar pudra vanilat.

Le puneti intr-o punga sau casoleta si se pot pastra chiar si 1-2 saptamani, desi nu prea tine ca se mananca foarte repede.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (o tava plina, vedeti pasul 11)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (20 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 86

CLRS663
CLRS Sylvia (CLRS663) 28 iul 2016, 12:04

Zis si facut.Misiune indeplinita

VandaCodritchi568
Vanda Codritchi (VandaCodritchi568) 17 iun 2016, 13:28

Buna, mesi mult pentru receta..s-au primit foarte gustoase...nici nu au ajuns pina seara ca au fost ravasite pina la ultima

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
loloyaya
loredana (loloyaya) 20 mai 2016, 18:04

Buna Lena,

Daca nu am smantana pot inlocui cu smantana lichida?

lena
Elena (lena) loredana (loloyaya) 20 mai 2016, 18:39

Numai daca o lasati peste noapte la cald sa fermenteze, si adaugand o lingura de iaurt in ea.

Altfel nu stiu cum ar iesi, sigur va trebui mai multa faina, puteti incerca.

Tantza
Tantza 20 apr 2016, 22:45

Le-am umplut cu nuci, zahar pudra si lapte...sunt ffff bune

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
olicica bombonica
olicica bombonica 07 feb 2016, 18:31

Bună Lena am încercat si această receta sa primit niste cornulețe delicioase si crocante,mersi de receta bafta si in continuare draga Lena si sa ne mai bucuri cu recetele tale minunate.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
In-na
In-na 22 nov 2015, 18:07

Eu am hotarit totusi sa fac varianta originala. Mi-au iesit supeer de bune!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Raluca Ciucanu
Raluca Ciucanu 18 dec 2014, 19:53

O mica monstra din ce am facut in seara asta, doar ca am inlocuit gemul cu nutella. Delicioase!! Multumesc Lena pentru reteta :*

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cornelia BB
Cornelia BB 05 iul 2014, 07:12

Cornulete 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
N.Nina
N.Nina 02 mai 2013, 17:51

Buna, Lena! Multumesc pentru minunatele retete descrise pas cu pas, imi sunt de mare ajutor!  Sa ai parte de un Paste Fericit, alaturi de cei dragi! Pupici. Cornuletele le-am facut cu gem si rahat.

Poza mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 21 mai 2012, 17:06

Eu am pus dulceata de trandafir, nuci si prune (asa le facea mamica acasa) le-am pudrat doar putin, ni s-au parut si asa destul de dulci

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile