Pizza Regeasca

Dap, as zice ca este o pizza demna sa fie numita asa - un upgrade la o pizza simpla, care va da senzatia de "Oau!" la oricine si imediat o pofta mare de a rupe din "coronitza" delicioasa.

Puteti s-o faceti cu orice umplutura, aici am combinat niste carnaciori de curcan cu diverse: porumb, sunca, ceapa, ardei, masline verzi.

Coronita o puteti face din carnaciori afumati sau din cascaval(se poate topi si curge putin, dar oricum este delicios).

Semipreparate
600 g
o portie, pentru 2 pizza
Ingrediente
Cascaval clasic
500 g
Carnati, crenvusti
500 g
Diverse umpluturi pentru pizza
500 g
Sos de rosii
100 ml
sau maioneza
Pasi de urmat
Pas 1

Preparati Aluatul de pizza, urmati toti pasii.

Il impariti in 2 bile si pe rand formam fiecare pizza.

Intindeti cu mainile sau cu facaletul aluatul. Il puneti pe masa asternuta cu o bucata de hartie de copt, rupeti o bucata mai mare de hartie ca sa va incapa bine blatul si sa mai fie putin loc pe langa.

Pizza Regeasca - Pas 1
Pas 2

Sa intindeti aluatul putin mai mult decat de obicei, ca sa avem loc pentru formarea marginilor.

Pe margini puneti cascavalul taiat felii groase ca in poza.

Pizza Regeasca - Pas 2
Pas 3

Inveliti cascavalul cu aluatul din margini.

Pizza Regeasca - Pas 3
Pas 4

Taiati ruloul in bucati cam de 1 cm grosime.

Pizza Regeasca - Pas 4
Pas 5

Fiecare bucata taiata o intoarceti cu sectiunea in sus.

Pizza Regeasca - Pas 5
Pas 6

Pe parcursul intoarcerii rulourilor s-ar putea sa va para ca nu iese bine, dar dupa ce le intoarceti pe toate, aranjati-le usor cu mainile, ca sa fie pizza rotunda.

Pizza Regeasca - Pas 6
Pas 7

La fel faceti si cu umplutura de carnati.

Pizza Regeasca - Pas 7
Pas 8

Rulati, taiati, intoarceti.

Pizza Regeasca - Pas 8
Pas 9

Aranjati usor marginile, sa fie pizza perfect rotunda.

Pizza Regeasca - Pas 9
Pas 10

Apoi puneti ingredientele ca la orice pizza - eu am pus Maioneza rapida, piper macinat + cascaval+sunca+carnati+ardei+masline si ceapa rosie.

Treceti atent pizza pe tava de cuptor mare - aici o sa vedeti si utilitatea hartiei de copt - apucati atent hartia si mutati pizza pe tava.

Pizza Regeasca - Pas 10
Pas 11

Coaceti pizza la cuptor preincalzit, aproximativ 35 de minute la 200 grade, pana se rumeneste frumos.

Aici o vedeti pe cea cu cascaval, s-a topit putin dar a fost extraordinar de buna.

Pizza Regeasca - Pas 11
Pas 12

Si cea cu carnati, mai aratoasa, mai regeasca :)

Pofta Buna!

Pizza Regeasca - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2 pizza)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min