Dap, as zice ca este o pizza demna sa fie numita asa - un upgrade la o pizza simpla, care va da senzatia de "Oau!" la oricine si imediat o pofta mare de a rupe din "coronitza" delicioasa.
Puteti s-o faceti cu orice umplutura, aici am combinat niste carnaciori de curcan cu diverse: porumb, sunca, ceapa, ardei, masline verzi.
Coronita o puteti face din carnaciori afumati sau din cascaval(se poate topi si curge putin, dar oricum este delicios).
Preparati Aluatul de pizza, urmati toti pasii.
Il impariti in 2 bile si pe rand formam fiecare pizza.
Intindeti cu mainile sau cu facaletul aluatul. Il puneti pe masa asternuta cu o bucata de hartie de copt, rupeti o bucata mai mare de hartie ca sa va incapa bine blatul si sa mai fie putin loc pe langa.
Sa intindeti aluatul putin mai mult decat de obicei, ca sa avem loc pentru formarea marginilor.
Pe margini puneti cascavalul taiat felii groase ca in poza.
Inveliti cascavalul cu aluatul din margini.
Taiati ruloul in bucati cam de 1 cm grosime.
Fiecare bucata taiata o intoarceti cu sectiunea in sus.
Pe parcursul intoarcerii rulourilor s-ar putea sa va para ca nu iese bine, dar dupa ce le intoarceti pe toate, aranjati-le usor cu mainile, ca sa fie pizza rotunda.
La fel faceti si cu umplutura de carnati.
Rulati, taiati, intoarceti.
Aranjati usor marginile, sa fie pizza perfect rotunda.
Apoi puneti ingredientele ca la orice pizza - eu am pus Maioneza rapida, piper macinat + cascaval+sunca+carnati+ardei+masline si ceapa rosie.
Treceti atent pizza pe tava de cuptor mare - aici o sa vedeti si utilitatea hartiei de copt - apucati atent hartia si mutati pizza pe tava.
Coaceti pizza la cuptor preincalzit, aproximativ 35 de minute la 200 grade, pana se rumeneste frumos.
Aici o vedeti pe cea cu cascaval, s-a topit putin dar a fost extraordinar de buna.
Si cea cu carnati, mai aratoasa, mai regeasca :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.