Pizza Regească

Dap, aș zice că este o pizza demnă să fie numită așa - un upgrade la o pizza simplă, care va da senzația de "Oau!" la oricine și imediat o poftă mare de a rupe din "coronița" delicioasă.

Puteți s-o faceți cu orice umplutură, aici am combinat niște cârnațiori de curcan cu diverse: porumb, șuncă, ceapă, ardei, măsline verzi.

Coronița o puteți face din cârnațiori afumați sau din cașcaval (se poate topi și curge puțin, dar oricum este delicios).

Semipreparate
600 g
o porție, pentru 2 pizza
Ingrediente
Cașcaval clasic
500 g
   
Cârnați, crenvurști
500 g
   
Diverse umpluturi pentru pizza
500 g
   
Sos de roșii
100 ml
sau maioneză
Pași de urmat
Pas 1

Preparați Aluatul de pizza, urmați toți pașii.

Îl împărțiți în 2 bile și pe rând formăm fiecare pizza.

Întindeți cu mâinile sau cu făcălețul aluatul. Îl puneți pe masa așternută cu o bucată de hârtie de copt, rupeți o bucată mai mare de hârtie ca să vă încapă bine blatul și să mai fie puțin loc pe lângă.

Pizza Regească - Pas 1
Pas 2

Să întindeți aluatul puțin mai mult decât de obicei, ca să avem loc pentru formarea marginilor.

Pe margini puneți cașcavalul tăiat felii groase ca în poză.

Pizza Regească - Pas 2
Pas 3

Înfășurați cașcavalul cu aluatul din margini.

Pizza Regească - Pas 3
Pas 4

Tăiați ruloul în bucăți cam de 1 cm grosime.

Pizza Regească - Pas 4
Pas 5

Fiecare bucată tăiată o întoarceți cu secțiunea în sus.

Pizza Regească - Pas 5
Pas 6

Pe parcursul întoarcerii rulourilor s-ar putea să vă pară că nu iese bine, dar după ce le întoarceți pe toate, aranjați-le ușor cu mâinile, ca să fie pizza rotundă.

Pizza Regească - Pas 6
Pas 7

La fel faceți și cu umplutura de cârnați.

Pizza Regească - Pas 7
Pas 8

Rulați, tăiați, întoarceți.

Pizza Regească - Pas 8
Pas 9

Aranjați ușor marginile, să fie pizza perfect rotundă.

Pizza Regească - Pas 9
Pas 10

Apoi puneți ingredientele ca la orice pizza - eu am pus Maioneză rapidă, piper măcinat + cașcaval+șuncă+cârnați+ardei+măsline și ceapă roșie.

Treceți atent pizza pe tava de cuptor mare - aici o să vedeți și utilitatea hârtiei de copt - apucați atent hârtia și mutați pizza pe tavă.

Pizza Regească - Pas 10
Pas 11

Coaceți pizza la cuptor preîncălzit, aproximativ 35 de minute la 200 grade, până se rumenește frumos.

Aici o vedeți pe cea cu cașcaval, s-a topit puțin dar a fost extraordinar de bună.

Pizza Regească - Pas 11
Pas 12

Și cea cu cârnați, mai arătoasă, mai regească :)

Poftă Bună!

Pizza Regească - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2 pizza)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min