Dap, aș zice că este o pizza demnă să fie numită așa - un upgrade la o pizza simplă, care va da senzația de "Oau!" la oricine și imediat o poftă mare de a rupe din "coronița" delicioasă.
Puteți s-o faceți cu orice umplutură, aici am combinat niște cârnațiori de curcan cu diverse: porumb, șuncă, ceapă, ardei, măsline verzi.
Coronița o puteți face din cârnațiori afumați sau din cașcaval (se poate topi și curge puțin, dar oricum este delicios).
Preparați Aluatul de pizza, urmați toți pașii.
Îl împărțiți în 2 bile și pe rând formăm fiecare pizza.
Întindeți cu mâinile sau cu făcălețul aluatul. Îl puneți pe masa așternută cu o bucată de hârtie de copt, rupeți o bucată mai mare de hârtie ca să vă încapă bine blatul și să mai fie puțin loc pe lângă.
Să întindeți aluatul puțin mai mult decât de obicei, ca să avem loc pentru formarea marginilor.
Pe margini puneți cașcavalul tăiat felii groase ca în poză.
Înfășurați cașcavalul cu aluatul din margini.
Tăiați ruloul în bucăți cam de 1 cm grosime.
Fiecare bucată tăiată o întoarceți cu secțiunea în sus.
Pe parcursul întoarcerii rulourilor s-ar putea să vă pară că nu iese bine, dar după ce le întoarceți pe toate, aranjați-le ușor cu mâinile, ca să fie pizza rotundă.
La fel faceți și cu umplutura de cârnați.
Rulați, tăiați, întoarceți.
Aranjați ușor marginile, să fie pizza perfect rotundă.
Apoi puneți ingredientele ca la orice pizza - eu am pus Maioneză rapidă, piper măcinat + cașcaval+șuncă+cârnați+ardei+măsline și ceapă roșie.
Treceți atent pizza pe tava de cuptor mare - aici o să vedeți și utilitatea hârtiei de copt - apucați atent hârtia și mutați pizza pe tavă.
Coaceți pizza la cuptor preîncălzit, aproximativ 35 de minute la 200 grade, până se rumenește frumos.
Aici o vedeți pe cea cu cașcaval, s-a topit puțin dar a fost extraordinar de bună.
Și cea cu cârnați, mai arătoasă, mai regească :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.