O interpretare mai interesanta a clasicelor Branzoaice din cauza modului diferit de asamblare.
Umplutura poate fi de branza sau alta care va place, important este sa nu fie lichida, sa nu curga - combinatii de gem cu nuci, pasta de stafide/caise uscate, etc.
Aluatul puteti sa-l folositi acelasi ca si la Reteta de Branzoaice, eu as recomanda Aluatul dospit rapid, se face repede si este la fel de fraged.
Si il taiati in bucati mici, cam cat o nuca, chiar un pic mai mari. Le faceti bilute si lasati sa se odihneasca 10 minute.
Amestecati branza cu zahar, stafidele, esenta de vanilie si 1 ou. Daca branza este prea lichida as recomanda sa nu puneti ou, sau sa folositi doar putin din el.
Fiecare bila de aluat se intinde intr-un cerc.
Acesta se taie pe margini in 3 locuri, la distante egale, aveti grija sa lasati in mijloc cam 2 cm de loc - vedeti poza.
In mijloc puneti 1 lingura din umplutura de branza.
Cu una din bucatile de aluat taiate, se inveleste umplutura, prindeti bine marginile.
La fel se face si cu urmatoarea "petala" de aluat, se inveleste peste prima. Si ultima va inchide "trandafirul", prindeti bine marginile la baza.
In asa fel faceti toti "trandafirii", le puneti intr-o tava de cuptor, le ungeti cu ou batut si lasati jumate de ora sa creasca putin.
Le coaceti la cuptor preincalzit la 200 grade, cam 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos.
Lasati sa se racoreasca putin si serviti cu mare placere!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.