Brânzoaice "trandafiri"

O interpretare mai interesantă a clasicelor Brânzoaice din cauza modului diferit de asamblare.

Umplutura poate fi de brânză sau alta care vă place, important este să nu fie lichidă, să nu curgă - combinații de gem cu nuci, pastă de stafide/caise uscate, etc.

Aluatul puteți să-l folosiți același ca și la Rețeta de Brânzoaice, eu aș recomanda Aluatul dospit rapid, se face repede și este la fel de fraged.

Semipreparate
500 g
   
Ingrediente
Brânză de vaci
500 g
să fie mai uscată
Zahăr
200 g
   
Stafide
100 g
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Ouă
2 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Preparați aluatul conform rețetei.

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 1
Pas 2

Și îl tăiați în bucăți mici, cam cât o nucă, chiar un pic mai mari. Le faceți biluțe și lăsați să se odihnească 10 minute.

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 2
Pas 3

Amestecați brânza cu zahăr, stafidele, esența de vanilie și 1 ou. Dacă brânza este prea lichidă aș recomanda să nu puneți ou, sau să folosiți doar puțin din el.

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 3
Pas 4

Fiecare bilă de aluat se întinde într-un cerc.

Acesta se taie pe margini în 3 locuri, la distanțe egale, aveți grijă să lăsați în mijloc cam 2 cm de loc - vedeți poza.

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 4
Pas 5

În mijloc puneți 1 lingură din umplutura de brânză.

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 5
Pas 6

Cu una din bucățile de aluat tăiate, se învelește umplutura, prindeți bine marginile.

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 6
Pas 7

La fel se face și cu următoarea "petală" de aluat, se învelește peste prima. Și ultima va închide "trandafirul", prindeți bine marginile la bază.

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 7
Pas 8

În așa fel faceți toți "trandafirii", le puneți într-o tavă de cuptor, le ungeți cu ou bătut și lăsați jumate de oră să crească puțin.

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 8
Pas 9

Le coaceți la cuptor preîncălzit la 200 grade, cam 25-30 de minute, până se rumenesc frumos.

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 9
Pas 10

Lăsați să se răcorească puțin și serviți cu mare plăcere!

Poftă Bună!

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min