Foarte simple, chiar banale, dar neașteptat de bune și pufoase - soțul și-a dat seama că sunt de post abia când le termina de mâncat :) Servite cu niște Cremă de ciocolată de post sau dulceața preferată, vor fi apreciate la sigur de toți membrii familiei.
Am avut și ocazia să testez noua mea tigaie de blinii de la Decorix, foarte interesantă și simplă, mi-au ieșit toate oladiile perfect rotunde și frumoase, cu doar câteva picături de ulei.
Pentru cine postește sau se pregătește, nu uitați de categoria de Rețete de post de pe site, vă vor ajuta să vă delectați cu mâncăruri de post și dulciuri simple, delicioase și interesante.
Într-un bol puneți toate ingredientele (fără de ulei, acesta este doar pt prăjit).
Amestecați bine cu un tel, să nu fie cocoloașe.
Acoperiți bolul cu un capac sau prosop și lăsați 1 oră să crească.
Observați că după acest timp aluatul va crește și va forma bule de aer.
Atenție! După ce a crescut, aluatul nu se mai amestecă deloc!
Încindeți bine o tigaie antiaderentă, o ungeți cu puțin ulei (eu am folosit o pensulă, ca să nu fie exces de ulei). Dar le puteți prăji și clasic, în mai mult ulei, dacă vă place și vă ține pancreasul :)
Puneți câte o lingură de aluat (neamestecat!) în tigaie și le prăjiți la foc mediu.
Se rumenesc bine pe ambele părți.
Ies cam 12-13 oladii în total - dacă aveți mâncăcioși activi ar fi bine să faceți porție dublă :)
Sunt foarte moi, pufoase și gustoase - le serviți cu orice gem preferat sau cremă de ciocolată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.