AzI una din cele mai reușite invenții culinare din bucătăria raw, o budincă foarte fină și dacă până acum nu aveați idee ce sunt tărâțele de psillyum, sper ca această rețetă să vă intereseze subiectul.
Foarte sănătoase și în combinație cu un lapte de migdale (sau alt lapte vegetal), ceva arome, cacao, fructe - vor face un desert bun, gustos și sănătos.
Eu am descoperit această rețetă la o degustare de produse raw și chiar am fost impresionată, încercați și voi!
Într-un blender turnați laptele de migdale, dacă nu este dulce adăugați miere (sau alt îndulcitor) după gust.
Apoi potriviți de arome - eu am pus doar goji, dar recomand pentru început să folosiți aromele preferate - scorțișoară, vanilie, cacao, etc.
Blendați bine.
Turnați laptele într-un bol, adăugați tărâțele de psillyum și amestecați bine cu un tel.
Lăsați să se umfle cam 30-60 de minute.
Observați că se face o compoziție groasă.
O turnați în pahare și puneți fructele preferate.
Puteți să le puneți și înainte, în bol, eu le-am pus în straturi în fiecare pahar individual.
Primele portocalele...
Apoi merele...
Și am ornat cu bucățele de caise uscate.
Aș recomanda să puneți paharele în frigider pentru câteva ore, budinca va deveni și mai fermă și densă, dar este bună și așa.
Aici aveți multă libertate de improvizare, în funcție de gusturi și preferințe. Tărâțele nu au nici un gust specific, sunt neutre, vor prelua aroma pe care le-o dați prin preparatele alese.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.