Azi una din cele mai reusite inventii culinare din bucataria raw, o budinca foarte fina si daca pana acum nu aveati idee ce sunt taratele de psillyum, sper ca aceasta reteta sa va intereseze subiectul.
Foarte sanatoase si in combinatie cu un lapte de migdale(sau alt lapte vegetal), ceva arome, cacao, fructe - vor face un desert bun, gustos si sanatos.
Eu am descoperit aceasta reteta la o degustare de produse raw si chiar am fost impresionata, incercati si voi!
Intr-un blender turnati laptele de migdale, daca nu este dulce adaugati miere(sau alt indulcitor) dupa gust.
Apoi potriviti de arome - eu am pus doar goji, dar recomand pentru inceput sa folositi aromele preferate - scortisoara, vanilie, cacao, etc.
Blendati bine.
Turnati laptele intr-un bol, adaugati taratele de psillyum si amestecati bine cu un tel.
Lasati sa se umfle cam 30-60 de minute.
Observati ca se face o compozitie groasa.
O turnati in pahare si puneti fructele preferate.
Puteti sa le puneti si inainte, in bol, eu le-am pus in straturi in fiecare pahar individual.
Primele portocalele...
Apoi merele...
Si am ornat cu bucatele de caise uscate.
As recomanda sa puneti paharele in frigider pentru cateva ore, budinca va deveni si mai ferma si densa, dar este buna si asa.
AIci aveti multa libertate de improvizare, in functie de gusturi si preferinte. Taratele nu au nici un gust specific, sunt neutre, vor prelua aroma pe care le-o dati prin preparatele alese.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.