Budinca de Psillyum(Raw)

Azi una din cele mai reusite inventii culinare din bucataria raw, o budinca foarte fina si daca pana acum nu aveati idee ce sunt taratele de psillyum, sper ca aceasta reteta sa va intereseze subiectul.

Foarte sanatoase si in combinatie cu un lapte de migdale(sau alt lapte vegetal), ceva arome, cacao, fructe - vor face un desert bun, gustos si sanatos.

Eu am descoperit aceasta reteta la o degustare de produse raw si chiar am fost impresionata, incercati si voi!

Ingrediente
Lapte de migdale
500 ml
sau alt lapte vegetal care va place
Tarate de psyllium
4 linguri
Miere
3 linguri
indulciti dupa gust
Arome
1 lingurita
sau cacao
Fructe asortate
1 pahar
eu am pus portocale,goji, mere si caise uscate
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un blender turnati laptele de migdale, daca nu este dulce adaugati miere(sau alt indulcitor) dupa gust.

Apoi potriviti de arome - eu am pus doar goji, dar recomand pentru inceput sa folositi aromele preferate - scortisoara, vanilie, cacao, etc.

Budinca de Psillyum(Raw) - Pas 1
Pas 2

Blendati bine.

Budinca de Psillyum(Raw) - Pas 2
Pas 3

Turnati laptele intr-un bol, adaugati taratele de psillyum si amestecati bine cu un tel.

Lasati sa se umfle cam 30-60 de minute.

Budinca de Psillyum(Raw) - Pas 3
Pas 4

Observati ca se face o compozitie groasa.

Budinca de Psillyum(Raw) - Pas 4
Pas 5

O turnati in pahare si puneti fructele preferate.

Puteti sa le puneti si inainte, in bol, eu le-am pus in straturi in fiecare pahar individual.

Primele portocalele...

Budinca de Psillyum(Raw) - Pas 5
Pas 6

Apoi merele...

Budinca de Psillyum(Raw) - Pas 6
Pas 7

Si am ornat cu bucatele de caise uscate.

As recomanda sa puneti paharele in frigider pentru cateva ore, budinca va deveni si mai ferma si densa, dar este buna si asa.

AIci aveti multa libertate de improvizare, in functie de gusturi si preferinte. Taratele nu au nici un gust specific, sunt neutre, vor prelua aroma pe care le-o dati prin preparatele alese.

Pofta Buna!

Budinca de Psillyum(Raw) - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 ml (3 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min