Este o rețetă pentru cei care vor să mai diversifice meniul. Se pregătește simplu și repede, în schimb aveți șansa să vă uimiți oaspeții cu ceva nou și gustos.
Se taie și se călește ceapa în puțin ulei.
După ce se călește ceapa se pun ciupercile scurse de apă și se mai lasă 10 min la foc mediu să se pătrundă bine.
Apoi se adaugă carnea tocată, se amestecă continuu și se mai mărunțește cu lingura ca să nu se formeze bucăți mari de carne tocată.
La urmă se pun roșiile tocate mărunt.
Se lasă să fiarbă la foc mic compoziția până când scade sucul de roșii.
Se pune sarea și piperul.
Compoziția se lasă să se răcească puțin.
Apoi se pune cașcavalul ras și se amestecă bine.
Astfel arată Cannelloni, de obicei sunt mai mult de 10-15 bucăți.
Se umple fiecare cannelloni cu compoziția de carne. Eu am încercat cu lingurița, până la urmă tot cu mâna le-am umplut : ) și se aranjează într-o tavă de cuptor mai adâncă.
Se toarnă puțină apă, aprox. o cană peste cannelloni.
Apoi se prepară sosul "Bechamel" conform rețetei și se toarnă deasupra la cannelloni din tavă.
Se acoperă tava cu un capac sau folie de aluminiu și se pune în cuptorul încins timp de 30 de minute.
Cu 5 minute înainte de a scoate tava din cuptor, luați folia la o parte - se rumenește puțin compoziția.
Așa arată compoziția după ce este scoasă din cuptor.
Se scot cu paleta din tavă și se servesc după preferință cu smântână sau iaurt.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.