Este o reteta pentru cei care vor sa mai diversifice meniul. Se pregateste simplu si repede, in schimb aveti sansa sa va uimiti oaspetii cu ceva nou si gustos.
Se taie si se caleste ceapa in putin ulei.
Dupa ce se caleste ceapa se pun ciupercile scurse de apa si se mai lasa 10 min la foc mediu sa se patrunda bine.
Apoi se adauga carnea tocata, se amesteca continuu si se mai marunteste cu lingura ca sa nu se formeze bucati mari de carne tocata.
La urma se pun rosiile tocate marunt.
Se lasa sa fiarba la foc mic compozitia pana cand scade sucul de rosii.
Se pune sarea si piperul.
Compozitia se lasa sa se raceasca putin.
Apoi se pune casacavalul ras si se amesteca bine.
Astfel arata Cannalloni, de obicei sunt mai mult de 10-15 bucati.
Se umple fiecare cannelloni cu compozitia de carne. Eu am incercat cu lingurita, pana la urma tot cu mana le-am umplut : ) si se aranjeaza intr-o tava de cuptor mai adanca.
Se toarna putina apa, aprox. o cana peste cannelloni.
Apoi se prepara sosul "Bechamel" conform retetei si se toarna deasupra la cannelloni din tava.
Se acopera tava cu un capac sau folie de aluminiu si se pune in cuptorul incins timp de 30 de minute.
Cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor, luati folia la o parte - se rumeneste putin compozitia.
Asa arata compozitia dupa ce este scoasa din cuptor.
Se scot cu paleta din tava si se servesc dupa preferinta cu smantana sau iaurt.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.