Mi-a placut foarte mult ideea de a face aceste batoane, imediat cum am vazut-o pe un forum am si aplicat-o, mai ales ca aveam si un ajutor mic mare devorator de ciocolata :)
Este simplu, doar singura conditie este sa aveti forme de briose din silicon, se gasesc acum in multe magazine online si la Ikea.
Umplutura am improvizat-o si a fost perfecta, chiar neasteptat pentru mine, cantitatea de nuca de cocos sa stiti ca poate varia din cauza consistentei branzicii, cu cat este mai lichida cu atat mai mult cocos va lua. Apropo, cred ca ar merge aici ca umplutura si crema de cocos de la Tortul Bounty.
Nu prea pot sa pun cantitati foarte exacte pentru ca depinde de marimea formelor, adancimea lor, dar aproximativ ar trebui sa ajunga pentru cam 8 forme de briose.
Deci, un desert extraordinar de bun, aspectuos si sigur sanatos!
Topiti ciocolata la microunde sau baie de aburi.
Cu o pensula se ung formele de silicon pentru briose.
Eu am folosit 6 forme dreptunghiulare si 2 rotunde simple.
Le puneti pe un fund si lasati la frigider pentru 15-20 de minute.
Dupa acest timp le mai ungeti o data cu ciocolata si mai puneti la frigider pentru 15 minute.
In acest timp preparati umplutura de branza:
- adaugati mierea, stafidele si nuca de cocos pana obtineri o consistenta groasa, sa nu curga.
Umpleti formele cu branzica, presati bine sa nu fie goluri.
Se unge stratul de branzica cu ciocolata, eu as recomanda sa ungeti mai gros, chiar in 2 reprize, ca si peretii formelor.
Mai lasati la frigider minim 15 minute, apoi le scoateti atent din forme. Se scot destul de bine, siliconul este perfect pentru asa ceva.
Si o sectiune delicioasa :)
Le serviti cu un ceai/cafea.
Sofia a mancat vreo 2 din prima, i-au placut mult "briosele" cu ciocolata :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.