Mi-a plăcut foarte mult ideea de a face aceste batoane, imediat cum am văzut-o pe un forum am și aplicat-o, mai ales că aveam și un ajutor mic mare devorator de ciocolată :)
Este simplu, doar singura condiție este să aveți forme de brioșe din silicon, se găsesc acum în multe magazine online și la Ikea.
Umplutura am improvizat-o și a fost perfectă, chiar neașteptat pentru mine, cantitatea de nucă de cocos să știți că poate varia din cauza consistenței brânzicii, cu cât este mai lichidă cu atât mai mult cocos va lua. Apropo, cred că ar merge aici ca umplutură și crema de cocos de la Tortul Bounty.
Nu prea pot să pun cantități foarte exacte pentru că depinde de mărimea formelor, adâncimea lor, dar aproximativ ar trebui să ajungă pentru cam 8 forme de brioșe.
Deci, un desert extraordinar de bun, aspectuos și sigur sănătos!
Topiți ciocolata la microunde sau baie de aburi.
Cu o pensulă se ung formele de silicon pentru brioșe.
Eu am folosit 6 forme dreptunghiulare și 2 rotunde simple.
Le puneți pe un fund și lăsați la frigider pentru 15-20 de minute.
După acest timp le mai ungeți o dată cu ciocolată și mai puneți la frigider pentru 15 minute.
În acest timp preparați umplutura de brânză:
- adăugați mierea, stafidele și nuca de cocos până obțineți o consistență groasă, să nu curgă.
Umpleți formele cu brânzică, presați bine să nu fie goluri.
Se unge stratul de brânzică cu ciocolată, eu aș recomanda să ungeți mai gros, chiar în 2 reprize, ca și pereții formelor.
Mai lăsați la frigider minim 15 minute, apoi le scoateți atent din forme. Se scot destul de bine, siliconul este perfect pentru așa ceva.
Și o secțiune delicioasă :)
Le serviți cu un ceai/cafea.
Sofia a mâncat vreo 2 din prima, i-au plăcut mult "brioșele" cu ciocolată :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.