Rafoind zilele trecute una din cartile de bucate(majoritatea in format electronic, bineinteles, apropo o buna metoda de a economisi spatiul din dulapurile cu carti) am dat peste asa o combinatie de legume si mi s-a parut foarte interesanta. Poate si din cauza ca in acel moment chiar nu aveam chef de mancare cu carne la amiaza, dar oricum trebuia sa mananc ceva satios si cu proteine.
A fost un pranz minunat, mancarica delicioasa si satioasa combinata cu salata racoritoare de rosii cu iaurt s-au "pupat" perfect cu caldura de afara si gustul nostru.
Naut am folosit din acela fiert si congelat/decongelat, cand v-am explicat cum fac eu cu fierberea nautului in una din postarile anterioare.
Incingeti bine o tigaie cu 1 lingura de ulei in ea(aveti grija chiar sa fie incins uleiul).
Adaugati cubuletele de vinete si caliti timp de 10-15 minute pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata puneti vinetele intr-o farfurie si lasati la o parte.
In tigaie mai puneti 1 lingura de ulei, jumate de pahar de apa, ceapa si usturoiul tocate marunt - caliti pana se evapora apa si ceapa incepe sa se rumeneasca.
Adaugati rosiile pasate intr-un robot/blender - sau tocate simplu de mana.
Eu nu le curat de coaja, doar de cotor.
Aici puteti adauga si putina boia dulce/iute de ardei - amestecati si lasati sa fiarba cam 5-10 minute.
Sosul trebuie sa fiarba bine, pana incepe sa se ingroase si are o culoare de rosu mai inchis.
Potriviti de sare dupa gust.
Adaugati in sos nautul scurs bine de apa/zeama - amestecati si lasati sa mai fiarba 3-4 minute.
Apoi puneti cubuletele calite de vinete, amestecati si mai lasati 2 minute pe foc.
Si la final adaugati patrunjelul tocat, amestecati si opriti focul.
Mancarica este delicioasa si calda si rece, sotul meu care nu este amator de naut a apreciat-o si a fost placut surprins - singura problema este ca s-a terminat cam repede :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.